RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Srnčí lovecké závitky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Srnčí lovecké závitky, recepty Srnčí lovecké závitky, Srnčí, lovecké, závitky


Recept na Srnčí lovecké závitky

Recept na Srnčí lovecké závitky je zařazen v kategorii pomalý hrnec. K přípravě Srnčí lovecké závitky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 kg srnčí kýty 3 cibule 1 jablko-sladkokyselé 150-200 g loveckého salámu 2 lžíce plnotučné hořčice 2 lžíce rybízové marmelády 1 lžíce brusinkového džemu 1/2 pórku-bílá část 1 lžíce worcesteru-nemusí být citronová šťáva z 1/2 citronu 1 lžička citronové kůry masový vývar, ev.masox-množství dle potřeby 2 lžíce hladké mouky, nebo solamyl kousek másla pepř sůl.

Srnčí lovecké závitky
Zvětšit obrázek

Recept na Srnčí lovecké závitky

Recept na Srnčí lovecké závitky:
Ze srnčí kýty si upravíme plát, nebo více plátků, naklepeme je, osolíme, opepříme, potřeme rozpuštěným máslem, pokapeme citronovou šťávou, plát si stočíme, dáme do plastové folie a necháme ho v lednici nejlépe od večera do rána odpočívat. Druhý den si plát masa roztočíme, máslo seškrabeme do pánve a maso natřeme zevnitř kde budeme plnit hořčicí a rybízovou marmeládou, dáme větší kus pórku a polovinu nakrájeného loveckého salámu a obtočíme nití. Do PH si rozprostřeme nakrájené cibule nadrobno, zalijeme 500 ml masového vývaru, do něj rozmícháme brusinkový džem, 1 lžíci hořčice, šťávu a kůru z citronu a nadrobno nakrájeným jablkem. Než vložíme závitek, dáme si k máslu na pánvi trošku oleje a závitek zprudka po všech stranách opečeme, aby se maswo zatáhlo, pak ho vložíme do PH s připravenou směsí, polijeme výpekem a začínáme pomalit. Během pomalení po 2 a půl hodinách přidáme horký vývar, podle toho, kolik chceme omáčky a v trošce vývaru rozmícháme mouku a zahustíme ke konci, necháme ještě 30 minut pomalit. Můžeme dochutit, dosolit a do omáčky nakrájet na malé proužky lovecký salám.

Poznámka k receptu na Srnčí lovecké závitky:
Měla jsem docela mladé srnčí maso a pomalila jsem ho 3 hodiny-bylo to moc, maso se rozpadávalo a já měla co dělat, abych ho naservírovala po nařezání na talíř vcelku, ale vynikající to bylo i s roztřepaným masem, to si pište. Tuto lahůdku si můžeme uvařit i bez PH na sporáku!

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Srnčí lovecké závitky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Bibinka (Janinka)
  • Datum vložení: 17.02.2013
  • Počet porcí: 6
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pomalý hrnec
  • Suroviny: 1 kg srnčí kýty 3 cibule 1 jablko-sladkokyselé 150-200 g loveckého salámu 2 lžíce plnotučné hořčice 2 lžíce rybízové marmelády 1 lžíce brusinkového džemu 1/2 pórku-bílá část 1 lžíce worcesteru-nemusí být citronová šťáva z 1/2 citronu 1 lžička citronové kůry masový vývar, ev.masox-množství dle potřeby 2 lžíce hladké mouky, nebo solamyl kousek másla pepř sůl
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na srnčí lovecké závitky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Srnčí lovecké závitky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Srnčí lovecké závitky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist