RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Polévky olivový olej

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Polévka, hovorově také polívka, je tekuté až mírně husté nejčastěji teplé jídlo. Připravuje se vařením různých přísad ve vodě, které předávají chuť, barvu i v

Recepty - Polévky olivový olej

Polévky - návody k vaření - online kuchařka

Polévka, hovorově také polívka, je tekuté až mírně husté nejčastěji teplé jídlo. Připravuje se vařením různých přísad ve vodě, které předávají chuť, barvu i vůni, nebo v předem připraveném vývaru. Jako suroviny se obvykle používá zelenina, různé druhy masa, luštěniny ad. Polévky bývají buď čiré (případně zahuštěné např. rýží, těstovinami, různými zavářkami ap.), mléčné nebo zahuštěné např. moukou, rozmixovanou zeleninou (krém) apod. Polévka se většinou solí, dochucuje kořením a omašťuje různými druhy tuku. Polévka se může podávat jako samostatné jídlo (např. k večeři) nebo předcházet hlavní chod (u oběda), v bohatším menu se podává po studeném předkrmu, následovaná případně ještě teplým předkrmem.

Olivový olej je olej získaný z oliv (Olea europaea) lisováním či jinými mechanickými postupy. Je používán především při výrobě pokrmů, v kosmetickém a farmaceutickém průmyslu. Olivový olej je typickou součástí středomořské kuchyně. Konzumace olivového oleje je považována za zdraví prospěšnou, protože obsahuje mono-nenasycené mastné kyseliny a vitamin E. Olivové oleje se obecně dělí na panenské, rafinované a směsi obou skupin. Panenské oleje – jsou lisované přímo z celých plodů za studena (do 50 °C). Rafinované oleje – je lisován za vysokých teplot a tlaků. Produkt bývá následně chemicky upraven. Olivový olej získaný smícháním rafinovaného olivového oleje a panenského olivového oleje, jiného než lampantového, s volnou kyselostí méně než 1,5 g na 100 g včetně. Olej z pokrutin – Olej získaný smícháním rafinovaného olivového oleje z pokrutin a panenského olivového oleje, jiného než lampantovaného, s obsahem volných kyselin méně než 1,5 g na 100 g včetně. Olivový olej pomáhá snižovat riziko vzniku závažných kardiovaskulárních chorob, tedy onemocnění srdce. Obsahuje antioxidanty a vitamíny (např. skupiny A, D, E a K). Pomáhá snižovat hladinu tzv. špatného cholesterolu, podporuje trávení, absorpci vápníku a zpomaluje stárnutí. Prospívá pleti i vlasům.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 70 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 | |
Kürbis Suppe (Hokaidová polévka)
Kürbis Suppe (Hokaidová polévka) Dýni rozkrojíme a vydlabeme semínka, brambory oloupeme a společně s dýní nakrájíme na kostky. Do hrnce si dáme trochu olivového oleje a zeleninu s oloupaným česnekem trochu osmažíme. Zalijeme jedním litrem vody, přidáme koření a necháme 45 min vařit (dokud n...
Recept na Lososový krém
Lososový krém Na másle a olivovém oleji jsem nechal zesklovatět pokrájenou cibulku. Přidal na drobné kousky nakrájenou mrkev, celer, brambor. Osolil, opepřil. Přidal česnek a orestoval. Zalil vše vývarem z lososa a uvařil do změknutí. Vývar jsem si připravil tak, že los...
Bujabéza - recept od maminky
Bujabéza Šalotku a česnek nakrájíme na kolečka a necháme zpěnit na olivovém oleji. Přidáme kolečka pórku (případně fenykl), rajský protlak a zalijeme vínem. Rajčata spaříme vařící vodou, prudce ochladíme, oloupeme slupku, nakrájíme je na kostky a přidáme do kas...
Recept na Hráškovo-brokolicová polévka
Hráškovo-brokolicová polévka Ovesne vlocky nasucho oprazime na panvi a dame stranou. Do hrnce dame kousek masla, pridame pokrajenou cibuli, zazvor, cesnek a po chvili pridame koreni (kmin, koriandr, fenykl). Vsypeme hrasek, rozebrane ruzicky brokolice a zalijeme vyvarem tak, aby vsechna zelenina byla ponore...
Čínská "červená" polévka - recept od maminky
Čínská Nejdřív si uvaříme kuřecí směs na polévku, já tentokrát použila kuřecí stehenní řízek.Když je maso pořádně uvařené nakrájíme ho na malinké kousíčky. Vývar můžem použít rovnou do polévky, ale i přesto do ní budeme přidávat bujón. A teď u...
Nejlepší recept na Krémová Cibulačka
Krémová Cibulačka Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Polovinu koleček dáme do hrnce, přidáme bujon, zalejeme vodou a dáme vařit na cca 30 min. Mezi tím si zbylá kolečka začneme smažit na oleji a ve chvíli, kdy nám začíná zlátnout přidáme na nudličky nakrájenou slaninku...
Nejlepší recept na Krémová polévka z brambor, cukety a mrkve
Krémová polévka z brambor, cukety a mrkve Z kousku / cca 3 cm / očistěné mrkve a neoloupané cukety nakrájíme tenké nudličky a dáme stranou. Vývar přivedeme k varu, osolíme a vložíme oloupané a nakrájené brambory, mrkev a po chvilce varu oloupané a nakrájené cukety. Vaříme doměkka. Mezi tím si na ...
Recept na Čočková polévka trochu jinak
Čočková polévka trochu jinak Čočku namočíme přes noc do studené vody. Druhý den ji uvaříme doměkka. Do hrnce dáme olivový olej, přidáme jemně nastrouhanou mrkev, osmažíme a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a rozmačkaný nebo posekaný česnek. Lehce osmažíme, přidáme mouku a uděl...
Rajská fazolovka - recept od maminky
Rajská fazolovka Fazolky namočené přes noc dáme vařit, ne úplně do měkka. V hrnci s olejem osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou mrkev na malé kousky, zasypeme bazalkou, přidáme nové koření, pepř, bobkové listy a česnek na plátky, chvíli orestujeme. Pak přidáme...
Rajčatová polévka s těstovinami
Rajčatová polévka s těstovinami 1) Na oleji opečeme (cca 10min) najemno nakrájenou cibuli, papriku a prolisovaný česnek. 2) přidáme nahrubo nakrájená oloupaná rajčata (nejlépe oloupat po ponoření do horké vody) a podusíme 5-10 minut) 3) přidáme protlak nebo konzervovaná rajčata, osolíme, o...
Dobrá cizrnová polévka
Dobrá cizrnová polévka Do hrnce si dáme olej a v něm osmahneme cibuli na proužky a česnek na plátky.Přidáme cizrnu i s vodou, ve které byla namočená,pak česnek, bobkový list, všechny bylinky(majoránka,tymián,rozmarýn,oregano,petržel,libeček),opepříme, osolíme,zalijeme vodou do 2 li...
Nejlepší recept na Kremova cesnekova cibulacka
Kremova cesnekova cibulacka Ve vyssi panvi rozehrejeme maslo a olivovy olej, pridame na prouzky pokrajenou cervenou cibuli a na mirnem plameni 30 minut restujeme (bez poklicky). Po 10 minutach restovani prihodime oloupane strouzky cesneku. Po uplynuti doby zaprasime lzici mouky, lehce osmahneme a zalijem...
Recept na Rychlá polévka z červené čočky
Rychlá polévka z červené čočky Červenou čočku propláchneme, dáme do hrnce a zalijeme ji půl litrem studené vody a přivedeme k varu. Mrkev očistíme, oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky nebo na kostičky. Do hrnce k čočce dáme mrkev a rozdrobíme bujón. Cibulku a česnek oloupeme ...
Nejlepší recept na Cockova polevka s pohankou (falesna zabijackova)
Cockova polevka s pohankou (falesna zabijackova) Cocku proplachneme, zalijeme vodou, pridame bobkovy list a uvarime do mekka. Uvarenou cocku scedime, vyvar ponechame. Cibuli nakrajime na drobno a na olivovem oleji orestujeme do sklovita. Zaprasime moukou a udelame tmavsi cibulovou jisku. Jisku zalijeme vyvarem, promichame...
Recept na Toskánská minestrone
Toskánská minestrone Na oleji s máslem zesklovatíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou mrkev a nakrájený celer a zarestujeme. Přidáme konzervu rajčat, nakrájenou cuketu, papriku a kapustové listy. Zalijeme vodou nebo vývarem, osolíme, přidáme nasekanou chilli papričku a ...
Dýňová polévka s kokosovým krémem - recept od maminky
Dýňová polévka s kokosovým krémem Dýni i mrkev oloupeme a nakrájíme na větší kousky, zalijeme vodou a povaříme s trochou vegety. Po změknutí rozmixujeme a přidáme kokosový krém, popř.sůl. Na talíři zdobíme semínky, zakápneme olivovým olejem a dle chuti přidáme pepř....
Mrkvová polévka s pohankou
Mrkvová polévka s pohankou Mrkve očistíme a nastrouháme, cibulku nakrájíme a osmahneme na oleji, přidáme připravenou mrkev, nakrájenou jarní cibulku a po 2 minutách dolijeme vodou (1-2 dcl) a dusíme asi 10 minut. Směs opepříme a posolíme, přidáme máslo a česnek. Přilijeme asi 3/4 litru...
Recept na Zeleninová polévka s pestem (Soupe au Pistou) podle Julie Child
Zeleninová polévka s pestem (Soupe au Pistou) podle Julie Child 1. Nakrájíme si: cibuli nadrobno, porek na půlkolečka, mrkev, kapii, cuketu a mrkev na kostičky, brambory na větší kostky, zelené fazolky na menší kousky. 2. Ve velkém hrnci na másle a oleji orestujeme cibuli a porek, až zesklovatí, přidáme mrkev a brambory, k...
Nejlepší recept na Cuketová krémová polévka ze tří surovin
Cuketová krémová polévka ze tří surovin Větší cuketu nakrájíte na plátky nebo na kostičky (doporučeno vydlabat prostředek s jadýrky), v hrnci lehce osmahnete na olivovém oleji (ne do hněda, jen tak aby zavadla), zalijete cca 0,75 l horké vody a tyčovým mixérem umixujete s jedním čerstvým tvarohovým ...
Pečená rajská polévka
Pečená rajská polévka Dáme předehřát troubu na cca 180 st., na plech - možno i na pečící papír - dáme nahrubo pokrájená rajčata na plátky, pokrájenou papriku a cibuli na čtvrtky, celou hlavu česneku překrojenou na půl. Posolíme, přidáme rozmarýn, nové koření, bobkový list, l...
1 | |
Nalezeno: 70 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností

Polévky

Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist