RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Bujabéza

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Bujabéza, recepty Bujabéza, Bujabéza


Recept na Bujabéza

Recept na Bujabéza je zařazen v kategorii polévky. K přípravě Bujabéza budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
600-800 rybího filé (správně by polévka měla obsahovat nejméně 6 druhů mořských ryb, ovšem to je určitě jednoduché v zemi původu - ve Francii, u nás už komplikovanější... Takže když použijeme pouze filé nebo tresku, bude nám chutnat stejně dobře...) 5 šalotek 3-4 stroužky česneku 5 rajčat 1 lžíce rajčatového pyré 1 pórek 200 ml suchého bílého vína 600 ml rybího vývaru (nebo zeleninového vývaru s přidáním rybí omáčky) olivový olej citrónová šťáva bobkový list tymián rozmarýn šalvěj pepř sůl Do surovin by měl patřit i fenykl, já ho ovšem nedávám - nechutná....

Bujabéza
Zvětšit obrázek

Recept na Bujabéza

Recept na Bujabéza:
Šalotku a česnek nakrájíme na kolečka a necháme zpěnit na olivovém oleji. Přidáme kolečka pórku (případně fenykl), rajský protlak a zalijeme vínem. Rajčata spaříme vařící vodou, prudce ochladíme, oloupeme slupku, nakrájíme je na kostky a přidáme do kastrolu. Vše zalijeme vývarem, přidáme bobkový list, tymián, rozmarýn, šalvěj (po 1-2 větévkách nebo lístkách) a vaříme 10 minut. Poté přidáme na kostky nakrájenou rybu a vaříme ještě dalších 10 minut. Dochutíme citrónem, pepřem, solí, rybí omáčkou a případně doladíme špetkou cukru.

Poznámka k receptu na Bujabéza:
Elizo, nejen krásná fotka, ale i recept je parádní2.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bujabéza, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Eliza
  • Datum vložení: 15.11.2009
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Polévky
  • Suroviny: 600-800 rybího filé (správně by polévka měla obsahovat nejméně 6 druhů mořských ryb, ovšem to je určitě jednoduché v zemi původu - ve Francii, u nás už komplikovanější... Takže když použijeme pouze filé nebo tresku, bude nám chutnat stejně dobře...) 5 šalotek 3-4 stroužky česneku 5 rajčat 1 lžíce rajčatového pyré 1 pórek 200 ml suchého bílého vína 600 ml rybího vývaru (nebo zeleninového vývaru s přidáním rybí omáčky) olivový olej citrónová šťáva bobkový list tymián rozmarýn šalvěj pepř sůl Do surovin by měl patřit i fenykl, já ho ovšem nedávám - nechutná...
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bujabéza, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bujabéza - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bujabéza

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist