RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Ostatní krůtí

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Ostatní recepty nezařazené v kategoriích. krůtí Krůta domácí je po pštrosech největší domestikovaný pták, a zároveň jedno z mála zvířat, domestikovaných na americ

Recepty - Ostatní krůtí

Ostatní - návody k vaření - online kuchařka

Ostatní recepty nezařazené v kategoriích.

Krůta domácí je po pštrosech největší domestikovaný pták, a zároveň jedno z mála zvířat, domestikovaných na americkém kontinentě (spolu s lamou, alpakou a morčetem). Krůta domácí je potomkem krocana divokého a chová se především pro maso. Krůta domácí je chována zvláště pro maso, které má vysoký podíl bílkovin ve svalovině a naopak méně tuku. Krůtí maso je pokládáno za jedno z nejchutnějších a dieteticky nejhodnotnějších. Má nízký obsah tuku, ale vysoký obsah bílkovin hořčíku, draslíku a vitamínů ze skupiny B. Krůtí maso nevyžaduje dlouhou přípravu a snadno přijímá chuť koření. Maso z krůtích prsíček má pouze 0,7% tuku a 24 % bílkovin, v jiných částech těla (např. hřbet, stehna) je tuku poněkud více. Nejtučnější částí krůty je tzv. biskup. Francouzští labužníci tvrdí, že krůta má devateré maso - v každé části těla je jinak zbarvené a liší se i strukturou a obsahem tuku. Krůtí maso je tradičně oblíbeno hlavně v USA, Velké Británii a Mexiku, stoupá však i jeho obliba v jiných zemích. V USA je pečená krůta, často nadívaná, tradičním svátečním pokrmem na Den díkůvzdání, zatímco ve Velké Británii se již od 16. stol. podává na Vánoce, často s nádivkou z jedlých kaštanů.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 11 receptůZobrazuji: 1-11 receptů
Domácí sušené maso - Jerky
Domácí sušené maso - Jerky Nejlepší je, když máme maso vytažené z mrazáku, začíná již povolovat, ale není ještě rozpuštěné, to se bude nejlépe krájet. Nakrájíme ho po vláknech - přesně naopak, jako když krájíme klasické plátky masa. Jednotlivé proužky by měly mít sílu 4-6 ...
Jemná paštika nadivoko z krůtích jater - recept od maminky
Jemná  paštika nadivoko  z krůtích jater Játra očistíme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli nasekáme nadrobno a zpěníme ji na třetině množství másla. Přidáme pokrájená játra, několik snítek tymiánu, nadrcený česnek, bobkový list, kuličky nového koření, několik plátků mandliček. Vše zam...
Recept na Krémové krůtí rizoto s kotrčem kadeřavým
Krémové krůtí rizoto s kotrčem kadeřavým Rýži na sítu propláchneme a necháme okapat. V kastrolu rozpálíme asi 2PL oleje, vsypeme rýži a osmahneme do skleněna. Potom zalijeme naběračkou vývaru a při nižší teplotě (asi 80°C)necháme za častého míchání vývar zcela vstřebat. Zalijeme další naběr...
Kuřecí játra na červeném víně, pórku a chilli papričce - recept od maminky
Kuřecí játra na červeném  víně, pórku a chilli papričce Polovinu másla rozpustíme na hlubší pánvi. Přidáme na půlkolečka pokrájenou cibuli. Mícháme a opékáme cca 15 minut, dokud cibule není měkká a pěkně zlatá. Přidáme orestovat k cibuli i omytý pórek, pokrájený na tenké plátky. Zlatou cibuli i orestovaný ...
Játra čtyř druhů, s krůtím a sojovými kostkami
Játra čtyř druhů, s krůtím a sojovými kostkami Na troše sádla ( či oleje ) osmahneme anglickou na proužky, pak přidáme cibuli nadrobno a orestujeme do zlatova. Poté přidáme zelenou papriku na pásky, mírně orestujeme a poté přidáme krůtí, posypeme country kořením, restujeme a dusíme ( pokud nutné, podlije...
Śpízy tří barev
Śpízy tří barev Nachystáme si 3 misky. Do každé nakrájíme na větší kusy játra, kuřecí prsa, vepřovou plec. Do všech misek nakapeme olivový olej, do plece a kuřecího masa dáme po 3 stroužky rozetřeného česneku. Do plece přidáme 2 lžičky marinády Pfefferico a sůl, do ku...
Palačinková kapsa s lilkovo-masovou směsí a omáčkou z balkánského sýra
Palačinková kapsa s lilkovo-masovou směsí a omáčkou z balkánského sýra Maso nakrájíme na tenčí nudličky, posypeme je grilovacím kořením a dáme odležet. Lilek nakrájíme i se slupkou na kostičky, prosolíme a necháme na sítu vypotit a okapat. Na omáčku smícháme smetanu, rozdrobený balkánský sýr a rozetřený česnek. Z uveden...
Nejlepší recept na Delikatesa" z několika druhů jater a hub
Delikatesa Játra očistíme, osušíme a pokrájíme na malé kousky, všechnu uzeninu nakrájíme na menší kostičky, pórek pokrájíme na tenká kolečka, vejce pokrájíme na čvrtky, rohlíky nebo jiné pečivo pokrájíme na menší kolečka, osolíme, přidáme sádlo, očištěn...
Nejlepší recept na Rarášci"zbytkoví"zeleninovo-masoví
Rarášci Z vejce, oleje, sojových omáček, pepře, solamylu a česneku umícháme těstíčko. Košťál brokolice očistíme a nakrájíme na drobné kostičky a dáme do menšího množství vařící vody na 3minutky povařit. Papriky a cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme k broko...
Nádivka z krůtí šunky, hub, rukoly a sýra - recept od maminky
Nádivka z krůtí šunky, hub, rukoly  a sýra Rohlíky nakrájíme na kostičky, vsypeme do větší mísy a zalijeme vývarem. Žloutky si oddělíme od bílků a vyklopime je do misky s mlékem. Kostičky nasáklé vývarem promícháme a vymačkáme zbytek tekutiny. Mezitim si pokrájíme krůtí šunku,pažitku,rukolu ev...
Masozeleninové grilované špízy s brokolicovým dipem
Masozeleninové grilované špízy s brokolicovým dipem Maso nakrájíme na kousky tak, aby se daly napíchnout na špejli.Na oleji osolené maso prudce osmahneme, déme stranou vychladnout. Zeleninu uvaříme tak, aby nebyla rozvařená a dáme ji vychladnout.Zeleninu nakrájíma a ještě zprudka osmahneme na výpeku z masa a okoře...
 
Nalezeno: 11 receptůZobrazuji: 1-11 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky

Ostatní

Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist