RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Domácí sušené maso - Jerky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Domácí sušené maso - Jerky, recepty Domácí sušené maso - Jerky, Domácí, sušené, maso, -, Jerky


Recept na Domácí sušené maso - Jerky

Recept na Domácí sušené maso - Jerky je zařazen v kategorii ostatní. K přípravě Domácí sušené maso - Jerky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 kg hovězího libového masa (krůtí, vepřové, kuřecí) 7 lžic worcestru 2 - 3 lžičky soli 0,5 - 1 lžička mletého pepře.

Domácí sušené maso - Jerky
Zvětšit obrázek

Recept na Domácí sušené maso - Jerky

Recept na Domácí sušené maso - Jerky:
Nejlepší je, když máme maso vytažené z mrazáku, začíná již povolovat, ale není ještě rozpuštěné, to se bude nejlépe krájet. Nakrájíme ho po vláknech - přesně naopak, jako když krájíme klasické plátky masa. Jednotlivé proužky by měly mít sílu 4-6 mm. Já ze strachu, aby se dobře prosušili měla plátky 4 mm, ale mohly by být tlustší. Šířka by měla být cca 3 cm, délka záleží na tom, jak velké je maso. Z uvedených ingrediencí uděláme marinádu a nakrájené plátky masa do ní přes noc naložíme. Druhý den maso osušíme kuchyňskou utěrkou, rozložíme do sušárny na potraviny a sušíme. Já ho sušila cca 7 hodin, kdyby byly plátky tlustější trvalo by to déle. Dle internetu, kde jsem se na tento recept inspirovala se dá maso skladovat až 3 týdny v lednici.

Poznámka k receptu na Domácí sušené maso - Jerky:
Je to trochu kontroverzní recept, přece jen se jedná o syrové maso. Není určen pro každého. Někdo sušené maso miluje, jiný nenávidí. Když jsem chtěla tento recept realizovat, dívala jsem se nejdříve sem a nebyl tu. Tak jsem si říkala, že by tu měl být i kdyby jen pro pár lidí

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Domácí sušené maso - Jerky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Mesic (iva)
  • Datum vložení: 25.10.2011
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Ostatní
  • Suroviny: 1 kg hovězího libového masa (krůtí, vepřové, kuřecí) 7 lžic worcestru 2 - 3 lžičky soli 0,5 - 1 lžička mletého pepře
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na domácí sušené maso - jerky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Domácí sušené maso - Jerky

Vložit příspěvek pro Domácí sušené maso - Jerky

Předmět: sušené maso
Datum: 30.03.2019 13:52:16Autor: Audri
Já tedy sušené maso zbožňuji. Dost často si ho ve své sušičce yden sušíme. Je to lahodné a chutná i dětem. :)
Odpovědět

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Domácí sušené maso - Jerky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist