RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Jemná paštika nadivoko z krůtích jater

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Jemná paštika nadivoko z krůtích jater, recepty Jemná paštika nadivoko z krůtích jater, Jemná, , paštika, nadivoko, , krůtích, jater


Recept na Jemná paštika nadivoko z krůtích jater

Recept na Jemná paštika nadivoko z krůtích jater je zařazen v kategorii ostatní. K přípravě Jemná paštika nadivoko z krůtích jater budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
500 g krůtích jater 125 g másla 100 ml 33 % smetany 1-2 cibule 2 plátky želatiny / nemusí být / pepř sůl, bobkový list, nové koření tymián 6 stroužků česneku + brusinky na ozdobu + plátky mandlí.

Jemná  paštika nadivoko  z krůtích jater
Zvětšit obrázek

Recept na Jemná paštika nadivoko z krůtích jater

Recept na Jemná paštika nadivoko z krůtích jater:
Játra očistíme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli nasekáme nadrobno a zpěníme ji na třetině množství másla. Přidáme pokrájená játra, několik snítek tymiánu, nadrcený česnek, bobkový list, kuličky nového koření, několik plátků mandliček. Vše zamícháme a pěkně restujeme, nakonec přidáme 50 ml smetany a dál dusíme, takm abychom vydusili smetanu. Plátky želatiny vložíme do misky s 50 ml smetany a necháme 8-10 minut stát. Vše promícháme metličkou a mírně ohřejeme, ale nevaříme. Orestovaná játra s cibulí bez koření rozmixujeme ponorným mixérem, přičemž po částech přiléváme vlažnou smetanu s želatinou a nakonec vmícháme po částech změklé máslo. Vše dochutíme ještě solí a pepřem a nalijeme do formy, na jejíž dno jsme pokladli plátky slaniny. Zalijeme zbytkem rozpuštěného másla. Vychladlou paštiku vložíme do ledničky a necháme 2-3 dny uležet. Podáváme s pečivem a zdobíme brusinkami.

Poznámka k receptu na Jemná paštika nadivoko z krůtích jater:
Místo smetany, můžeme použít polosuché červené víno. Někdo místo másla dává sádlo, jak na dušení, tak na zalití, neměla jsem, tak to zkusím jindy. Přidávám paštiku, kterou jsem dělala zase jinak. Inspiruji se recepty z z knihy : "Z naší vesnice" http://www.toprecepty.cz/recept/30284-luxusni-past...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jemná paštika nadivoko z krůtích jater, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
  • Datum vložení: 02.12.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Ostatní
  • Suroviny: 500 g krůtích jater 125 g másla 100 ml 33 % smetany 1-2 cibule 2 plátky želatiny / nemusí být / pepř sůl, bobkový list, nové koření tymián 6 stroužků česneku + brusinky na ozdobu + plátky mandlí
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jemná paštika nadivoko z krůtích jater, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jemná paštika nadivoko z krůtích jater - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jemná paštika nadivoko z krůtích jater

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist