RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Smažené skořice

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Smažení je tepelná úprava pokrmu, při které se pevné kusy polotovaru ponechají po dobu až 15 minut na pánvi v oleji o teplotě značně vyšší (přes 200 °C), než je tepl

Recepty - Smažené skořice

Moučníky - Smažené - návody k vaření - online kuchařka

Smažení je tepelná úprava pokrmu, při které se pevné kusy polotovaru ponechají po dobu až 15 minut na pánvi v oleji o teplotě značně vyšší (přes 200 °C), než je teplota varu vody. Během této doby je zpravidla potřeba je několikrát obrátit. Tím se pokrmy připraví rychleji než vařením. Aby nedocházelo k připalování při vysoké teplotě, ale přitom byl pokrm dostatečně tepelně upraven i uvnitř, je nutné smažit pouze tenké plátky. Zvláštní formou smažení je fritování, při kterém jsou pevné kusy polotovaru do nádoby s olejem zcela ponořeny a obvykle leží na zvláštním sítku – z praktických důvodů.

Skořice je aromatická kůra skořicovníků, stálezelených tropických stromů. Je i léčivá, vyrábí se z ní silice, tinktury, olej. Má kořenně nasládlou chuť a příjemnou vůni, které jí dává zejména obsažená sloučenina cinnamaldehyd. Působí na chuť k jídlu, celkově osvěžuje a podporuje trávení. Ze skořicovníku se využívá sušená vnitřní část kůry bohatá na silice. Z listů, větví i květů se získává skořicový olej. Skořicovník nachází uplatnění v mnoha průmyslových odvětvích: v potravinářství - ve většině zemí se používá prášková skořice, která se přidává zejména do sladkých pokrmů, do pečiva a cukrářských výrobků, při zavařování ovoce. Může se však používat i skořicová kůra vcelku (např. v Indii se smaží v horkém oleji). Do masitých pokrmů se přidává skořice v asijské, latinskoamerické, arabské i španělské kuchyni. Zlepšuje trávení - štěpí tuky, zlepšuje metabolismus tuků a cukru u lidí s cukrovkou, zahřívá a stimuluje zažívací trakt, uklidňuje koliky, průjmy, nevolnosti, nadýmání, podporuje chuť k jídlu.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 11 receptůZobrazuji: 1-11 receptů
Atajef - plnene arabske livanecky - recept od maminky
Atajef - plnene arabske  livanecky Vsechny suroviny na testo smichame, cimz vznikne ridsi testo, ktere nechame 1 hodinu (pri pokojove teplote) odpocivat. Po uplynuti doby testo znovu promichame (testo lehce nakynulo a zhoustlo). Formu (silikonovy nebo kovovy krouzek o prumeru 10 cm) potreme lehce olejem, vlozime...
Recept na Božské koblížky se skořicí
Božské koblížky se skořicí Našlehat bílky. Vedle našlehat žloutky, přidat tvaroh, rum a mouku s práškem do pečiva. Pak jemně přimíchat bílky. Lžící nabírat malé kousky a pomalu smažit na oleji po obou stranách do zlatova. Ještě horké obalit ve směs cukrů a skořice. Božské jsem j...
Smažené jablečné kapsičky - recept od maminky
Smažené jablečné kapsičky Nejdříve si připravíme náplń: Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na malé kostičky. Dáme je do kastrolu, jen lehce podlijeme vodou, přivedeme k varu, přidáme rozinky, které jsme propláchli a zalili rumem, cukr podle chuti (asi 2-3 lžíce), skořic...
Jogurtovo - kokosové trhané lívance
Jogurtovo - kokosové trhané lívance Všechny suroviny smícháme dohromady a na velké pánvičce usmažíme lívance. Já pánvičku při smažení potírám jen lehce olejem..... Na talíř pak lívanec natrháme a zdobíme zakysanou smetanou a borůvkami...nebo tím, co máme rádi....
Jablečné palačinky s tvarohem - recept od maminky
Jablečné palačinky s tvarohem Z mouky, mléka, vajec, soli a lžičky cukru vypracujeme hladké lité těsto. Jablka oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a odstraníme jadřince. Nakrájíme na jemné hranolky a přelijeme citronovou šťávou s medem a skořicí. Na pánvi usmažíme 4 palačinky. Potřeme je ...
Jidášovy provazy - recept od maminky
Jidášovy provazy Vypracovat těsto, zabalit do fólie a nechat 30 min. odpočinout v lednici. Pak vyválet slabé "proužky", uplést provazy a smažit v oleji. Teplé obalit ve skořicovém cukru (nemusí být)....
Recept na Meruňkové palačinky
Meruňkové palačinky Prosetou hladkou mouku, špetku soli, 1 vejce a mléko rozšleháme elektrickými metlami na hladké těsto, které necháme zhruba 30 minut na chladném místě odležet. U zbylých vajec oddělíme žloutky od bílků. Dva žloutky, tři lžíce cukru a změklé máslo nebo ros...
Churros s chilli čokoládou podle Dity P.
Churros s chilli čokoládou podle Dity P. V rendlíku přivedeme k varu vodu s máslem, přidáme cukr a pomalu povaříme do rozpuštění. Zesílíme plamen a přisypeme mouku se solí. Vařečkou poctivě mícháme až do té doby, než se těsto začne odlepovat od stěn hrnce. Odstavíme z plamene a necháme lehce v...
Vdolečky s Majolkou® a perníkovým kořením
Vdolečky  s Majolkou® a perníkovým kořením Z droždí, 100 ml vlažného mléka, 1 Kl cukru, 1 PL mouky si připravíme kvásek. Necháme na teplém místě vzejít. Mouku prosijeme do mísy, přidáme zbylý cukr, vanilkový cukr, sůl, perníkové koření, mletou skořici, pomerančovou kůru a promícháme. Přidáme ...
Nejlepší recept na Výborný štrúdl
Výborný štrúdl Těsto se vyválí, jablka se nakrájí na plátky, přidá se mák, rozinky, cukr, lžička skořice, můžou se dát i oříšky, je to chutnější. Potom se dá doprostřed vyváleného těsta, zabalí, potře se máslem a dáme na 20 minut upéct....
Štrúdl z piva
Štrúdl z piva Z mouky, tuku a piva zaděláme těsto a necháme ho přes noc uležet. Druhý den rozdělíme těsto na 3 díly, rozválíme, posypeme strouhankou a nastrouhanými jablky. Přidáme rozinky, ořechy a zasypeme skořicí a cukrem. Pečeme dozlatova....
 
Nalezeno: 11 receptůZobrazuji: 1-11 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
SMAŽENÉ


Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist