RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Mleté maso eidam

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Na mleté maso klade legislativa jasné požadavky. Pokud do něj výrobce přidá mimo malého množství soli ještě další ingredience nebo přídatné látky, už jde o polotovar

Recepty - Mleté maso eidam

Mleté maso - návody k vaření - online kuchařka

Na mleté maso klade legislativa jasné požadavky. Pokud do něj výrobce přidá mimo malého množství soli ještě další ingredience nebo přídatné látky, už jde o polotovar. Spotřebitel by měl být na přídatné látky v mase upozorněn skrze etiketu. Mlýnek na maso nebo též masomlýnek či masořezačka, je stroj používaný především k rozemletí vepřového, hovězího, či jiného druhu masa. I když je mlýnek na maso určen především pro mletí masa, jeho použití je mnohem širší. Běžně se mlýnky používají např. i na mletí sýrů, zeleniny, máku a k přípravě strouhanky. Základem sekané je mleté maso, které může bývá zpravidla mixem různých druhů mas, např. vepřového, hovězího, králíčího atd. Klobása je uzenina z mletého masa, tvrdá, pikantní, kořeněná a trvanlivá.

Eidam je mírně nasládlý polotuhý původně plnotučný sýr vyráběný z pasterovaného kravského mléka. Eidam má jemnou, nepříliš slanou chuť. Ve srovnání s jinými sýry je téměř bez zápachu. Barva eidamu je nažloutlá, přílišná bledost ukazuje na nedostatečnou zralost. Doba zrání eidamu se pohybuje od čtyř týdnů až po deset měsíců. Delší dobou zrání lze docílit vyšší trvanlivosti. Obsah tuku v sušině bývá 40 % nebo 45 %. Eidam s nižším obsahem tuku (20 % či 30 %) je považován za české specifikum, avšak je vhodný ke smažení.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 53 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 |
Recept na Krůtí karbanátky se sýrem, šunkou a sušenými rajčaty
Krůtí karbanátky se sýrem, šunkou a sušenými rajčaty Mleté maso promícháme s vajíčkem, kostičkami sýru, šunky, jemně pokrájenými rajčaty a cibulkou i s natí. Dochutíme bylinkovou solí, řádně prohněteme a necháme v ledničce minimálně půl hodiny odpočinout. Z takto připraveného masa vytvarujeme menší plac...
Holandský mletý řízek se sýrem
Holandský mletý řízek se sýrem Mleté vepřové maso osolíme, ochutíme dle potřeby nastrouhaným muškátovým oříškem, kterým nešetříme a poctivě do masa vmícháme smetanu a syrové vejce. Jakmile se směs spojí v celistvou světlou hmotu, dáme odpočinout do chladu na cca jednu hodinu. Poté si...
Krůtí mleté šišky se sýrem a zeleninou
Krůtí mleté šišky se sýrem a zeleninou Do mísy si dáme mleté maso, nastrouhaný sýr, na drobno nakrájenou papriku, pórek na tenké kroužky, 150 g anglické slaniny nakrájené na menší proužky(6 plátků slaniny si necháme) a prolisovaný česnek. Pak dáme chilli, pepř, pažitku, sůl a rukama pěkně pro...
Sekaná po sté-se smetanou,sýrem a zeleninou - recept od maminky
Sekaná po sté-se smetanou,sýrem a zeleninou Rohlíky nakrájíme na drobnější kostičky, dáme do velké mísy, zasypeme dochucovadlem a zalijeme smetanou. Rukou trochu utlačíme a necháme smetanu vsáknout. Sýr nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle. Cibuli, papriku a okurky nakrájíme nadrobno, česnek pr...
Nejlepší recept na Květákový nákyp s mletým masem a bylinkami
Květákový nákyp s mletým masem a bylinkami Květák si očistíme, propláchneme a vložíme do studené osolené vody s přídavkem muškát. květu. Uvedeme k varu a vaříme do poloměkka (stačí do křupava, květák se bude ještě tepelně upravovat). Pak květák z vody vyjmeme ( aby nám příliš nezměkl ) a ne...
Nejlepší recept na Pikantní mleté maso v troubě
Pikantní mleté maso v troubě Do mísy dáme mleté maso, které osolíme(ne moc pokud použijeme nivu-je slaná dost), kyselé zelí pokrájíme, dáme gulášové koření, hořčici, nakrájený pórek, lahůdkovou cibulku a zakysanou smetanu. Hodně všechno promícháme a eventuelně doladíme. Tuto smě...
Recept na Zapékanky
Zapékanky Mleté maso opékáme na trošce oleje tak dlouho, až se od sebe začne oddělovat. Přilijeme boloňskou omáčku, zcezené lečo, kečup a asi 10 minut provaříme. Poté rozmixujeme ponorným mixérem. Bagetky přepůlíme, každou půlku ještě podélně rozřízneme a ...
Nejlepší recept na Zapékané papriky - kluci v akci
Zapékané papriky - kluci v akci Na pánvi zpěníme cibulku na oleji, přidáme mleté maso ochucené solí, pepřem, sladkou paprikou a bazalkou, orestujeme a přimícháme rajský protlak. Poté necháme zchladnout. Mezitím si připravíme papriky. Opláchneme je a opatrně odřízneme vršek, který bud...
Recept na Fašírka zase jinak
Fašírka zase jinak Rohlíky si nakrájíme na kostičky a zalejeme mlékem, necháme nasáknout. Maso, uzeninu, sýr, mrkev, květák, česnek i cibuli pomeleme, mlýnek "vyčistíme" hrstí strouhanky nebo v něm pomeleme tvrdý rohlík. Pomletou směs přesuneme k rohlíkům do mísy, přidám...
Masové válečky s rybízovo - brusinkovým dipem
Masové válečky s rybízovo - brusinkovým dipem Nejdříve si připravíme rybízovo-brusinkový dip. Očištěnou jarní cibulku nakrájíme najemno, zalijeme ji lžící oleje, osolíme, opepříme, přidáme po špetce zázvoru a chilli. Poté vmícháme rybízovou marmeládu a divoké brusinky. Vše promícháme dohladka a...
Nejlepší recept na Domácí hamburgery II.
Domácí hamburgery II. Bulky: Do mísy dáme všechny suroviny a zaděláme hladké těsto. To si rozdělíme na 6 kousků, uděláme bochánky a necháme kynout na plechu vyloženém pečícím papírem. Po vykynutí pečeme 8-15 min. ( dokud nezezlátnou) na 200°C. Necháme vychladnout. Po vychladn...
Zapečené maso s brokolicí
Zapečené maso s brokolicí Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli,přidáme maso a drobně nakrájené houby(já jsem měla podušené zmrazené).Přidáme pepř,mírně osolíme a krátce orestujeme.Brokolici uvaříme.Orestovanou směs dáme do mísy,přidáme uvařenou brokolici,na malé kostičk...
Recept na Dort pro masožravce
Dort pro masožravce Maso smícháme s 2 ks vajec, přidáme koření cca 1 pol. lž staročeského koření, pepř a špetičku soli, pokud je potřeba. Vezmeme si dortovou formu, vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Třičtvrtě masa dáme do formy po okrajích a na dno, posypeme žampiony, kun...
Nejlepší recept na Tak co (Tacco)
Tak co (Tacco) Na zpěněnou cibuli dát mleté maso a ostatní přísady a smažit, dokud se maso nebude od sebe dělit. Náplň dát na palačinku, posypat strouhaným sýrem a zelím a palačinku přeložit (nebo přikrýt druhou)....
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem - recept od maminky
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem Do hluboké pánve nebo hrnce dáme dvě lžíce oleje, cibuli nakrájenou na kostičky a lehce osmažíme. Přidáme mleté maso, česnek, protlak, pepř a papriku. Promícháme, chvíli dusíme. Mezitím rozkrojíme cukety podélně na půl a vydlabeme dužinu (např. lžící...
Špagety s domácí omáčkou
Špagety s domácí omáčkou Do hluboké pánve dáme na trošku olivového oleje, cibuli si nasekame nadrobno a vhodime do pánve, opražíme, poté vložíme mletého maso a prolisované stroužky česneku, pražíme dokud nám maso trošku nezhnědne a nerozpadne se. Pak vlijeme protlaky, vsypeme suše...
Zapékané mleté maso se zeleninou - recept od maminky
Zapékané mleté maso se zeleninou Květák rozebereme na růžičky, mrkev nakrájíme na kolečka (i plátky),porek po očištění také na plátky a dáme je spařit jen do křupava. V pánvi zpěníme cibulku,rozvoníme česnek, nato rozestřeme mleté maso, které osolíme a opepříme, vmícháme papriku...
Zapečené brambory s mletým masem a smetanou
Zapečené brambory s mletým masem a smetanou Do mletého masa nastrouháme sýr, přidáme vejce a kousky rohlíků, které jsme nechali změknout v trošce vlažného mléka. Mírně osolíme a opepříme a pořádně promícháme. Oloupané brambory nakrájíme na slabé plátky a polovinou jejich množství vyskládám...
Kapustové lasagne
Kapustové lasagne Kapustu rozebereme na listy a spaříme v hrnci s vařící vodou, pak necháme okapat. Jednu cibuli si pokrájíme nadrobno, orestujeme na rozpáleném sádle a dáme k mletému masu. Přidáme ještě vejce,druhou pokrájenou cibuli, červenou papriku, česnek, pepř a osolíme...
Recept na Plněný rohlík
Plněný rohlík Mleté maso,strouhanku,grilovací koření,sůl,pepř,oregano,sojovku smícháme a vytvoříme si karbanátky,které osmažíme na oleji.Podélně si rozřízneme rohlík,nakrájíme do něj cibuli,polijeme kečupem,usmažené karbanátky si nakrájíme a vložíme do předem př...
1 |
Nalezeno: 53 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky

Mleté maso

Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist