RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - kysané zelí

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - kysané zelí, Kysané zelí (kyselé zelí) je jemně nakrájené hlávkové zelí, které bylo zkvašeno za pomoci bakterií mléčného kvašení. Má charakteristickou kyselou chu

Recepty - kysané zelí

Kysané zelí (kyselé zelí) je jemně nakrájené hlávkové zelí, které bylo zkvašeno za pomoci bakterií mléčného kvašení. Má charakteristickou kyselou chuť způsobenou kyselinou mléčnou, která vznikla kvašením cukrů obsažených v nakrájeném zelí. Kysané zelí má významný zdravotní přínos. Je výborným zdrojem vitamínu C, bakterií kyseliny mléčné, v menší míře pak zdrojem vitamínu K a skupiny vitamínů B, minerálů jako draslík, vápník, fosfor, síra, hořčík či fluor. Kysané zelí podporuje tvorbu krve a hormonů, umožňuje lépe bojovat proti únavě a zvyšuje obranyschopnost organizmu. Pomáhá snižovat krevní tlak a zároveň aktivuje funkci střev a vylučování toxických látek. Má odvodňující účinek, a proto umožňuje rychlé odstraňování odpadních látek z těla.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org




kysané zelí recepty - vyberte si požadovanou kategorii:

- Bezmasá jídla - Bramborová jídla - Redukční - Domácí pekárna - Drůbeží maso - Hovězí maso - Jiné maso - Mleté maso - Dezerty, zákusky, poháry - Omáčky - Ostatní - Pizzy - Polévky - Předkrmy - Přílohy - Pro začátečníky - Ryby - Saláty - Slané pečivo - Studená kuchyně - Těstoviny - Vepřové maso - Zeleninová jídla



Nalezeno: 141 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 | | ...
Pohoštění na malou oslavu
Pohoštění na malou oslavu Rohlíčky: Do mísy prosijeme mouku, přidáme sůl, vegetu. V hrnečku zmladíme droždí, v kastrolku rozpustíme sádlo, přidáme olej a vmícháme majonézu nebo tatarku. Spolu s mlékem nalejeme do mouky a vypracujeme pěkné vláčné těsto, které necháme asi hodinku...
Domácí zavináče z kapra - dělal manžel
Domácí zavináče  z kapra - dělal manžel Kapry nafiletujeme a hodně osolíme. Vložíme do nádoby a dáme do lednice. Za dva dny je vyndáme z lednice a opláchneme vodou, zalijeme octovým nálevem v poměru 1 díl vody na 1 díl octa a uložíme zpět do lednice. Opět za dva dny vyjmeme z lednice a zbavíme ryby ko...
Nejlepší recept na Jihočeské zelňáky
Jihočeské zelňáky Na vál dáme mouku přisypeme zelí a škvarky, sůl, kmín a přidáme mléko. Zpracujeme těsto. To vyválíme na plát o síle cca 1,5 cm. Z toho tvořítkem (obrácenou skleničkou na víno) vykrájíme kolečka, která klademe na vymaštěný plech. Dáme do trouby zapéct ...
Recept na Zavináče od Labe
Zavináče od Labe Ryby očistit, pokud možno vyfiletovat, nebo alespoň ostranit páteř. Do vyššího hrnce dát vařit osolenou vodu, každou půlku ryby napíchnout na vidličku, smočit na okamžik do vařící vody, vyjmout. Všechny takto upravené filety rozložit kůží dolů, osolit,...
Kluski Pyzy - recept od maminky
Kluski Pyzy 1 kg brambor uvařím ve slupce a nechám vychladnout, poté je oloupu a jemně nastrouhám. Mezitím oloupu a na jemno nastrouhám 1 kg syrových brambor, osolím a když pustí škrob, vymačkám je lehce přes plátno nebo přes cedník. Na sádle osmažím do zlatova cibulku ...
Bigus
Bigus Maso nakrájíme na větší kostičky, přidáme koření, trošku podlijeme vodou a pečeme. Když je maso skoro měkké, tak přidáme zelí, papriku, česnek a dále pečeme. Před dokončením přidáme paprikovou klobásu. Podáváme s knedlíkem nebo chlebem....
Zelňačka podle starýho Habany - recept od maminky
Zelňačka podle starýho Habany Ze zelí vymačkáme nálev (nevyhazovat), zelí překrájíme a dáme vařit. Mezitím ve velkém hrnci popustíme špek a osmažíme na něm cibuli do zlatova (dle potřeby přidáme sádlo) Přidáme papriku, krátce!!! osmahneme a zalijeme vroucí vodou. Přihodí...
Sikulský guláš - recept od maminky
Sikulský guláš Na sádle zpěnit cibulku dorůžova,přidat maso na kostičky osmahout ,osolit,po vydušení štávy dát obě papriky mleté,trochu pepře,protlak,kmín,masox, chvilku podusit zalít vodou a dát vařit do poloměkkého dát zelí a vařit doměkka,před zavářkou dát proliso...
Nejlepší recept na Placičky ze syrových brambor s kysaným zelím (není to bramborák)
Placičky ze syrových brambor s kysaným zelím (není to bramborák) Plátky slaniny trochu vyškvařit a dát si ji stranou (aby zůstala teplá). Nastrouhané brambory podle chuti osolit a opepřit a po částech z nich na rozpálenou pánev dělat menší silnější placičky. Pokud ze slaniny zůstalo málo tuku, tak trochu přidat - nesm...
Recept na Zelné šneky
Zelné šneky Do pekárky dáme suroviny nejdříve tekuté,pak sypké a zapneme program Těsto(jen kynutí). Těsto lze samozřejmě zadělat i klasicky-z droždí,vody a trošky mouky necháme vzejít kvásek,ten pak vlijeme do mísy k ostatním surovinám a vymícháme hladké a nelepiv...
Nejlepší recept na Bílá zelňačka
Bílá zelňačka Do jednoho hrnce dáme vařit zelí a do druhého brambory na kostičky.Nikdy nevaříme dohromady jinak zůstanou brambory na povrchu tvrdé.Až je zelí měkké a brambory středně, dáme je dohromady do hrnce.Nakrájený párek na kostičky přidáme do hrnce.Na pánvi rozp...
Šneci s kysaným zelím a anglickou slaninou
Šneci s kysaným zelím a anglickou slaninou Listové těsto do tenka vyválíme, poklademe po celé ploše anglickou slaninou a vymačkaným kysaným zelím, svineme do závinu. Nakrájíme na 1,5 cm silné plátky a naskládáme řeznou plochou na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem, po...
Nejlepší recept na Pečený králík na kysaném zelí a černém pivu
Pečený králík na kysaném zelí a černém pivu Naporcované králičí maso omyjeme, prošpikujeme, nasolíme a okořeníme. Do pekáče vložíme kysané zelí a na to klademe jednotlivé kusy králičího masa. Podlijeme černým pivem a zaklopíme poklopem (případně přikryjeme alobalem). Dáme do vyhřáté trouby a pe...
Pojednání o BORŠČI - recept od maminky
Pojednání o BORŠČI Z Wikipedie: Boršč (také boršč, bortsch, borstch, Borsh, boršč, Ukrajinský: борщ, v jidiš: באָרשט) je polévkou, která je populární v mnoha zemích střední a východní Evropy. Ve většině těchto zemí, je vyroben s červenou řepou jako hlavní přísa...
Bramboráková roláda
Bramboráková roláda Brambory i česnek ustrouháme najemno a smícháme s vejcem, solí a kořením. Podle potřeby zahustíme moukou a těsto v tenčí vrstvě rozetřeme na plech s pečícím papírem nebo fólí. Poklademe krájeným syrovým nebo i dušeným kysaným zelím, houbami a kolečky ...
Zázrak z Olomouce
Zázrak z Olomouce Do mísy nasypeme mouku a uděláme důlek pro kvásek. Do důlku nalijeme vlažné mléko, nadrobíme droždí a zasypeme lžící cukru. Někdo dělá kvásek v jiné nádobě, ale já šetřím myčce práci a dělám ho takto :-). Asi po deseti minutách je kvásek nakynutý...
Nejlepší recept na Maminčina merenda
Maminčina merenda Maso osolime, pridame kmin a na platky nakrajeny cesnek, zasypeme nakrajenou cibulkou a peceme prikryte na sadle nebo oleji do mekka. Podle potreby podlevame vodou. Mekke maso vyjmeme a uchovame v teple. Cibuli a cesnek v pekacku nechame neodkryte zhnednout. Merenda: Kysane zeli ...
Lepenice z brambor zbylých od oběda
Lepenice z brambor zbylých od oběda Drobně nakrájenou cibuli osmažit na sádle do zlatohněda. Na druhé pánvi rozpustit lžíci sádla, na něm trochu opéct mírně rozšťouchané brambory (jen je pomačkám vidličkou), které zbyly od oběda, ale mohou být i čerstvě uvařené. Pak do nich vmíchat o...
Zapečené kyselé zelí - recept od maminky
Zapečené kyselé zelí Do vymasteného pekáča rozložíme polovicu ošúpaných na tenšie plátky narezaných zemiakov. Osolíme, opiríme a rozložíme polovicu kyslej kapusty. Posypeme zeleninou, uložíme kolieska klobásy, prikryjeme druhou polovicou kapusty a druhou polovicou na kolieska nareza...
Záhorácký závitek
Záhorácký závitek Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý plátek masa položíme stroužek česneku nakrájený na plátky, plátky anglické slaniny a navrch navrstvíme kopeček kysaného zelí. Zavineme a spíchneme jehlou nebo ovážeme nití. Cibuli nakrájíme na kostičky a na ol...
1 | | ...
Nalezeno: 141 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist