RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Jiné maso pepř

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Maso znamená v užším slova smyslu kosterní svalovinu zvířat (a s ní související tkáně), v širším a méně běžném slova smyslu se jedná o veškeré poživatelné čá

Recepty - Jiné maso pepř

Jiné maso - návody k vaření - online kuchařka

Maso znamená v užším slova smyslu kosterní svalovinu zvířat (a s ní související tkáně), v širším a méně běžném slova smyslu se jedná o veškeré poživatelné části těl živočichů, jež jsou určeny pro lidskou výživu. Orientační složení masa: voda zhruba 70 % (tepelnou úpravou se až 30% ztratí); bílkoviny 15 - 20 %; tuky (vnitrobuněčné) 1 - 5 % (vepřové maso libové 20%, ale jinak až 40%); dusíkaté látky nebílkovinné 2 %; bezdusíkaté (extraktivní) látky (např. sacharidy) 1 % (hovězí maso i 5%); anorganické látky 1 %. Podle zpracování rozeznáváme tyto druhy: drobné masné výrobky, měkké salámy, trvanlivé masné výrobky, speciální masné výrobky, vařené masné výrobky, pečené masné výrobky, uzená masa, fermentované salámy. Maso je zřejmě nejkontroverznější potravinou vůbec. Na vhodnost masa pro lidskou výživu není jednoznačný názor. Existuje mnoho lidí, které nejedí buď veškeré maso, nebo pouze některý druh ať už z etického přesvědčení, náboženského vyznání, zdravotního nebo dalších důvodů.

Pepř černý je plod pepřovníku černého (Piper nigrum), sklizený v nedozrálém stavu, používá se jako koření. Pochází z Indie, kde se užíval už ve starověku, dnes se však dováží z řady tropických zemí. Je to nejrozšířenější koření, používané ve všech kuchyních. Plody pepřovníku se sklízejí v různých stupních zralosti a procházejí jiným procesem zpracování, což dává pro použití v kuchyni více druhů. Pepř černý podporuje tělesné žádosti, proto měla středověká církev vůči němu výhrady a bylo ho zakázáno používat v klášterech.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 450 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 | | ...
Pečený divočák - recept od maminky
Pečený divočák Na dno plechu dáme trochu nastrouhané zeleniny, já měla zeleninu s cibulí, česnekem a slaninou, vše promíchané v jedné misce. Na zeleninu naskládáme maso, opět trošku zeleniny, koření od každého tak 5-6 ks a lžíci sádla. Podlijem vodou a dáme péct na 250°C...
Daňčí ragú - recept od maminky
Daňčí ragú Na sádle opečte kořenovou zeleninu. Krátce na to přidejte na kostičky nakrájenou slaninu. Když se nám směs začne lehce připékat, přidejte cibuli. Když i cibule začne zlátnout, vložte do kastrolu daňčí maso. Krátce ho opečte, aby se zatáhlo. Přidejte koře...
Nejlepší recept na Domácí párky
Domácí párky Maso očistíme a omyjeme. Nakrájíme na kostky, promícháme se solí a natlačíme do kameninové nádoby tak, aby vzduch neměl k masu přístup. Odložíme na dva dny do chladničky. Pak maso pomeleme 2x najemno a vložíme do nádoby. Přidáme zbytek soli (pokud jsme ji ne...
Nejlepší recept na Taliány
Taliány Telecí plecko bez chrupavek, šlach a blan umeleme na strojku přes kotouček s otvory 10 mm, osolíme, okořeníme, přidáme dusičnan a vodu (asi třetinu váhy na váhu telecího masa). Dobře promícháme a když je hmota hladká, přidáme laloky nakrájené o hraně 10mm...
Recept na Bezkonkurenční králík
Bezkonkurenční králík Všechny přísady na marinádu smíchame, a králíka do ní naložíme přes noc. Druhý den králíka pečeme i s marinádou, pokud ji máme hodně, tak ji tam nedáváme všechnu, a popřípadě marinádou pak podléváme. Králíka posypeme nakrájenou paprikou na proužky. ...
Rybí karbenátky v nálevu
Rybí karbenátky v nálevu příprava: Rybí karbanátky upečené do zlatova necháme vychladnout. Připravíme si nálev a vaříme 5 minut. Nálev necháme vychladnout, karbanátky skládáme do vhodné nádoby nebo sklenic. Střídáme vrstvu karbanátků s vrstvou zeleniny. Poté zalijeme nálevem ...
Recept na Srnčí hřbet s šípkovou omáčkou
Srnčí hřbet s šípkovou omáčkou Maso očistíme, odblaníme, po vlákně masa prošpikujeme uzenou slaninou, potřeme rozpuštěným máslem, posypeme kořením divočina a necháme v chladničce 24 hod. odpočinout. V pekáčku rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, maso ze všech stran orestujem...
Veselé býčí koule
Veselé býčí koule Žlázy namočíme na pár hodin do mléka, pak je nakrájíme na kostky. Na suché pánvi opečeme nakrájený špek a na něm osolené a opepřené maso. Nepodléváme, žlázy pustí dostatek šťávy. Na jiné pánvi na sádle trochu osmahneme kolečka cibule, pak přidáme...
Pečená kančí kýta s hořčicí
Pečená kančí kýta  s hořčicí Masíčko odblaníme, osušíme, osolíme a prošpikujeme slaninou a hodně okořeníme černým mletým pepřem, čerstvě namletý se hodí víc. Teď si připravíme mazání /divočáka nic nebolí, ale namazat potřebuje/. Olej a hořčici smícháme a přidáme protlačený...
Recept na Jehněčí ragú
Jehněčí ragú Maso očistíme, odblaníme, nakrájíme na menší kostky či nudličky. Na sádle necháme zesklovatět na kostky nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek a krátce osmahneme. Poté přidáme maso, orestujeme ze všech stran, osolíme, opepříme, dáme km...
Srnčí kýta na smetaně
Srnčí kýta na smetaně 1) Srnčí kýtu odblaníme a potřeme směsí rozpuštěného másla a koření divočina. Necháme uležet v chladu alespoň přes noc. 2) Druhý den prošpikujeme slaninou, osolíme. 3) Do pekáče dáme zeleninu, koření, kýtu 4) Podlijeme vodou, dáme do trouby péct na...
Recept na Srnčí krk na česneku
Srnčí krk na česneku Maso opláchneme osušíme prošpikujeme špalíčky slaniny a česnekem posolíme posypeme kořením na divočinu.Cibuli zbytek česneku a slaniny nakrájíme na plátky a dáme do pekáče přidáme bylinky,koření maso podlijeme trochou vývaru dáme do trouby předehřáté ...
Nejlepší recept na Marinovane, pomalu pecene jehneci
Marinovane, pomalu pecene jehneci Vsechno sypke koreni dame na suchou panev a na mirnem ohni nechame lehce provonet. Nasypeme do mixeru, pridame med, teriyaki, citronovou stavu, strouzky cesneku a promixujeme. Nakonec pridame olivovy olej. Takto pripravenou marinadou ze vsech stran potreme maso, vlozime do le...
Ragú z divočáka
Ragú z divočáka Na sádle orestujeme nakrájenou zeleninu a na ní pak kančí maso. Osolíme, opepříme, zalijeme vínem a dusíme asi 30 minut. Pak přidáme vývar, koření a tymián (zabalené v plátěném uzlíčku nebo vajíčku na čaj) a dusíme asi hodinu. (Kdo má rád, může př...
Recept na Vepřová játra po uhersku
Vepřová játra po uhersku Játra omyjeme, odblaníme a osušíme. Játra nakrájíme na plátky nebo nudličky, opepříme a obalíme v červené paprice. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, opečeme na sádle, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, osolíme. Krátce opečeme a vloží...
Nejlepší recept na Srbský džuveč
Srbský džuveč Do velké pánve hodíme na kostičky nakrájenou slaninku, přidáme sádlo a vyškvaříme do voňava a křupava. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, česnek na plátky a maso pokrájené na menší kostky. Osolíme, opepříme a zprudka restujeme, dokud se nám maso ne...
Recept na Myslivecký guláš
Myslivecký guláš Na sádle rozškvaříme 3 plátky slaniny, přidáme pokrájenou cibuli, raději více než méně, já dávám 3 a tu osmažíme do zlatohněda, přidámě lžíci cukru a zkaramelizujeme. Do tohoto základu dáme maso pokrájené na kostky a prudce restujeme, aby se zatáhlo,...
Nejlepší recept na Dančí maso na kořenové zelenině
Dančí maso na kořenové zelenině Odblaníme maso a nakrájíme na kostky. Očistíme kořenovou zeleninu a také nakrájíme na kostky, nebo nastrouháme nahrubo. Taktéž cibuli najemno a slaninu na kostičky. Na sádle zpěníme cibulku, vložíme slaninu, po chvilce kořenovou zeleninu. Restujeme do růžo...
Nejlepší recept na Jazyk vařený - vepřový
Jazyk  vařený - vepřový Omyté jazyky dáme do Papiňáku s nejnutnějším množstvím vody (aby jazyky byly zcela pod vodou). Přidáme suroviny a koření k jazyku. Když začne Papiňák pískat, vaříme ještě 15 min. Posléze odkryjeme a jazyky vyjmeme a na prkénku sloupneme (horké jdou krásn...
Nejlepší recept na Srnčí panenka na víně
Srnčí panenka na víně Panenku prošpikujeme proužky špeku, osolíme, opepříme. V kastrolu si rozehřejeme máslo a maso opečeme. Opečené maso vyndáme a do výpeku dáme nakrájenou zeleninu, přidáme koření a nakrájenou cibuli necháme restovat. Do zarestované zeleniny dáme cukr, nechám...
1 | | ...
Nalezeno: 450 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso

Jiné maso

Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist