RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Taliány

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Taliány, recepty Taliány, Taliány


Recept na Taliány

Recept na Taliány je zařazen v kategorii jiné maso. K přípravě Taliány budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Na 1 kg taliánů potřebujeme: 400 g telecího plecka 400 g vepřového laloku bez kůže 200 g vepřového ramínka bez kůže 30 g soli 0,25 g dusičňanu 2,50 g mletého pepře 1 g zázvoru 0,50 g kardamomu 1 g rozetřeného česneku.

Taliány
Zvětšit obrázek

Recept na Taliány

Recept na Taliány:
Telecí plecko bez chrupavek, šlach a blan umeleme na strojku přes kotouček s otvory 10 mm, osolíme, okořeníme, přidáme dusičnan a vodu (asi třetinu váhy na váhu telecího masa). Dobře promícháme a když je hmota hladká, přidáme laloky nakrájené o hraně 10mm a znovu promícháme. Vepřové ramínko umeleme stejným způsobem jako telecí maso, smícháme s připravenou hmotou a narážíme do tenkého střeva v kratších úsecích, které oddělujeme provázkem – dvojitým uzlíkem. Před vařením necháme taliány v chladničce 2-3 dny proležet. Pak vkládáme do horké vody a zatížíme poklicí, aby zůstaly ponořeny. Po chvíli varu snížíme teplotu na 90° C a ještě vaříme asi 1,5 -2 hodiny, dokud taliány nezměknou. Potom je buď spotřebujeme nebo je ochladíme studenou vodou a rozvěsíme v chladnémístnosti, aby uschly a zcela vychladly. Pak je můžeme krátkou dobu uchovávat v chladničce.

Poznámka k receptu na Taliány:
Dusičnan E252 (dusičnan draselný) pro potravinářské užití dá se koupit pod názvem Sanytr. Velmi důležité je dodržovat dávkování, může poškodit zdraví. Na druhou stranu E252 obsahuje veškerá zelenina, tvrdé a polotvrdé sýry, některé ryby, hlavně uzené atd. Dusičnan draselný je hnojivo pod názvem ledek. Vyráběl se z dusičnanu draselného také černý střelný prach, proto dříve se maso nakládalo do střelného prachu, aby bylo chutnější a rychleji proleželé. Doporučuji k receptu: místo soli koupit rychlosůl v drogerii Teta tam už dusičnan je namíchaný. Bez dusičnanu se dají vyrobit taliánky libové a taliány tučné, ale to už je jiný recept i jiný postup.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Taliány, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: fb.lib (František Brusák)
  • Datum vložení: 24.06.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Jiné maso
  • Suroviny: Na 1 kg taliánů potřebujeme: 400 g telecího plecka 400 g vepřového laloku bez kůže 200 g vepřového ramínka bez kůže 30 g soli 0,25 g dusičňanu 2,50 g mletého pepře 1 g zázvoru 0,50 g kardamomu 1 g rozetřeného česneku
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na taliány, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Taliány - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Taliány

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist