RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Hovězí maso olej

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Hovězí maso je maso tura domácího. Spolu s vepřovým masem je to nejčastěji používané maso v české kuchyni. Hovězí maso se dostává na stůl v mnoha různých úpravách

Recepty - Hovězí maso olej

Hovězí maso - návody k vaření - online kuchařka

Hovězí maso je maso tura domácího. Spolu s vepřovým masem je to nejčastěji používané maso v české kuchyni. Hovězí maso se dostává na stůl v mnoha různých úpravách: v celku (jako např. hovězí pečeně), nakrájené na plátky (např. steak nebo biftek), na drobné kousky (např. guláš) nebo mleté (karbanátek).Mladé kusy mají jemně vláknité maso, svalovina starších jedinců je hrubě vláknitá. Staří býci a dojnice mají nízký obsah intramuskulárního tuku, takové maso bývá tvrdší a méně chutné. U jalovic a volů naproti tomu dochází k brzkému ukládání všech typů tuku, který maso výrazně prorůstá, takže při řezu je vidět mramorování. Vnitrosvalový tuk zřetelně zlepšuje chuťové vlastnosti masa, nashromáždí-li se však větší množství mezisvalového tuku, je to už vnímáno jako nežádoucí.[7] Průměrný obsah tuku v jatečně opracovaných půlkách by proto neměl přesahovat 5,7–6,2 %, libové hovězí maso obsahuje do 3 % tuku. Hovězí maso je biologicky velmi hodnotné, má vysoký obsah esenciálních aminokyselin, železa a vitamínu B2. Z hovězího masa se připravuje mnoho nejrůznějších pokrmů. Zvláště oblíbené je v americké, britské, francouzské a české kuchyni, naproti tomu v kuchyni Středomoří a Asie se uplatňuje poměrně málo. Nejčastější úpravou je pečení vcelku: roast beef nebo po nakrájení na plátky biftek, hovězí steak. V české kuchyni se používá především k přípravě polévky a guláše, z nejkvalitnějšího masa se dělá svíčková na smetaně. Méně kvalitní maso se připravuje jako mleté do hamburgerů a různých směsí, jako je např. chilli con carne.

Potravinářské, jedlé oleje jsou rostlinné kapalné triacylglyceroly. Mohou mít jednu nebo více nenasycených vazeb. Čím více je dvojných vazeb v řetězci, tím je olej tekutější.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 492 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 | | ...
Rostbeef - recept od maminky
Rostbeef Celý kus roštěné osolíme, opepříme, potřeme kečupem, hořčicí, zakápneme olejem, zabalíme do folie a necháme v chladu do druhého dne. Další den maso vyjmeme z lednice a necháme při pokojové teplotě stát alespoň 3 hodiny. Vložíme do rozpálené trouby na...
Hovězí na divoko pro pamětníky - recept od maminky
Hovězí na divoko pro pamětníky Na oleji osmažíme cibuli, na ni vložíme osolené plátky masa. Podlejeme vodou a přidáme rajský protlak, 2 lžičky koření Divočina, lžičku cukru a na kostičky nakrájenou zeleninu. Dusíme do měkka. Když je maso měkké, vyndáme jej a omáčku rozšleháme ponorn...
Recept na Vídeňská roštěná s rýží
Vídeňská roštěná s rýží Postup na roštěnky: Plátky masa, mírně naklepeme, nařízneme si okraje, aby se nám při restování nezkroutily, osolíme, opepříme a z obou stran zaprášíme hladkou moukou. Ve vyšší pánvi nebo v hrnci opečeme na sádle maso z obou stran dohněda a vyndáme zpě...
Guláš Samuraj - recept od maminky
Guláš Samuraj Půl kg pěkného hovězího masa na nudličky na trošce oleje orestovat až se maso zatáhne, přidat utřený česnek, sůl, pepř, mletou papriku, 3 feferonky ( nebo kdo jak snese) , worcestr a dusíme doměkka, až je maso měkké, přidáme kečup, necháme provařit a je ...
Ruský biftek - recept od maminky
Ruský biftek Hovězí maso očistíme od tuku a blan, nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a semeleme. Přidáme hrst sekané petrželky, zamícháme a vytvoříme 4 kulaté bifteky. Postup můžete použít stejný jako na sekaný biftek dle odkazu v poznámkach. kapii a cibu...
Recept na Hovězí líčka
Hovězí líčka Hovězí líčka si pečlivě očistíme, to je základ všeho vaření. Poté vložíme maso na rozpálený olej-tím nešetříme, do dost velkého hrnce, aby se tam všechno vešlo, jelikož ho musíme prudce péct, abychom vypekli tučnější kousky z masa. Nesmí se nám za...
Nejlepší recept na Hovězí loupaná plec na víně po italsku
Hovězí loupaná plec na víně po italsku Maso vcelku nasolíme a vložíme do větší mísy. Přidáme kořenovou zeleninu, nakrájenou na středně velké kusy, cibuli velmi hrubě nasekanou, celou skořici, hřebíček, celý pepř, rozmarýn a neoloupaný česnek. Zalijeme červeným vínem tak, aby vše bylo ponoř...
Hovězí líčka dušená ve vlastní šťávě
Hovězí líčka dušená ve vlastní šťávě Hovězí líčka opečeme zprudka na pánvičce v oleji, tak aby se maso zatáhlo. Takto orestovaná líčka přendáme do hrnce, kam přidáme celou cibuli, mrkve nakrájené na větší špalíky a koření (3 bobkové listy, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření). Po...
Nejlepší recept na Sladko-pálivá "čína" z hovězího masa
Sladko-pálivá Mäso si nakrájame na veľmi úzke pásiky, pridáme 2PL sójovej omáčky a škrob a všetko spolu premiešame. Vo woku (alebo vo veľkej panvici) si zohrejeme 2PL olivového oleja a keď je olej horúci pridáme mäso. Za stáleho miešania opekáme sprudka asi 5-7 minút, pok...
Hovězí na divoko
Hovězí na divoko Maso odblaníme, prošpíkujeme uzenou slaninou, okořeníme, potřeme olejem a necháme koření 24 hodin (minimálně přes noc) působit v ledničce. Na rozškvařené slanině s olejem (50 na 50) necháme maso zatáhnout(orestujeme), osolíme, přidáme cibuli nakrájenou ...
Recept na Hovězí kližka s mrkví,dušená v papiňáku v pomerančové šťávě
Hovězí kližka s mrkví,dušená v papiňáku v pomerančové šťávě Do očištěného a osušeného masa delším, úzkým nožem vytvoříme přes celou délku masa otvory. Do jednoho vsuneme celou mrkev a do zbývajících špalíčky špeku. Maso pro lepší udržení tvaru utáhneme nití a ze všech stran okořeníme. Pokud nám zbylo kou...
Nejlepší recept na Hovězí kližka na zelenině
Hovězí kližka na zelenině Papriky vyčistíme a pokrájíme na menší kostičky, cuketu omyjeme a bez loupání nakrájíme také na malé kostičky. Chery rajčata nařízneme u stopky do křížku. Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět cibuli. Přidáme maso pokrájené na kousky a za stáléh...
Nejlepší recept na Pastýřské hovězí plátky
Pastýřské hovězí plátky Plátky masa osolíme, opepříme, okraje nařízneme a naklepeme paličkou. Potřeme plnotučnou hořčicí, obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na pánvi na oleji. Maso vyjmeme a ve výpeku orestujeme proužky cibule a kolečka klobásy. Plátky masa vrátíme zpět ...
Hovězí po cikánsku - recept od maminky
Hovězí po cikánsku Hovězí kližku nakrájíme na větší kostky, slaninu na malé kostičky, cibuli a bílé papriky na drobno. Rajčata zalijeme vařící vodou, necháme spařit, oloupeme, vydlabeme zrníčka a nakrájíme na malé kousky. Na troše oleje (opravdu jen trošku, slanina ještě ...
Nejlepší recept na Hanger steak s přelivem ze zeleného pepře
Hanger steak s přelivem ze zeleného pepře Maso naložíme do rozmarýnového oleje a necháme v chladu 24 hodin marinovat. Druhý den nakrájíme přes vlákno na stejné, 2-3 centimetry silné plátky. Necháme minimálně hodinu odstát při pokojové teplotě, aby maso na pánvi nedostalo příliš výrazný teplotní...
Brasírovaná hovězí žebra - recept od maminky
Brasírovaná hovězí žebra Smícháme suroviny na marinádu a naložíme do ní maso. Vložíme do litinového kastrolu, přikryjeme potravinovou fólií a necháme v ledničce marinovat 1-2 dny. Maso vyjmeme, stěrkou z něj setřeme marinádu (ponecháme ji v kastrolu) a opečeme na pánvi s olejem ze ...
Hovězí pupek na bylinkách
Hovězí pupek na bylinkách Ve hmoždíři si nadrtíme pár snítek rozmarýnu, tymiánu, nastrouhannou špetku muškát. oříšku, pepře s přidáním pár lžic oleje. Zatím nesolíme. Očištíme maso, s každým dobře odleženým kusem hovězího pupku se s čistýma rukama dostatečně plných d...
Svratecký guláš - recept od maminky
Svratecký guláš Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a promícháme se škrobovou moučkou. Poté orestujeme. Na větší nudličky nakrájíme kapie, slaninu a cibuli a vše společně se žampióny přidáme k masu. Dobře promícháme, přidáme 1/5 l vody, majoránku a kmín a vše cca ...
Hovězí guláš z kližky
Hovězí guláš z kližky Maso pokrájíme na kostky velké cca 3 cm. Odkrojky z masa, které do guláše nepoužijeme, dáme do osolené vody v kastrůlku vařit spolu s pokrájenou kůrou citronu a kořením (bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem). Na oleji v kastrolu s nepřilnavým dne...
Recept na Hovězí kostky ve vlastní šťávě
Hovězí kostky ve vlastní šťávě Nejdrive si omyjeme maso, zbavime ho blan a mastnych casti. Nakrajime na vetsi kostky a nasolime. Dame stranou a nakrajime si na drobno cibuli. Mezitim nechame v hrnci rozehrat olej a pote do nej vlozime nakrajenou cibuli a nechame ji krasne zesklovatet. Nyni pridame maso a ...
1 | | ...
Nalezeno: 492 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby

Hovězí maso

Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...
sušené maso - Domácí sušené maso - Jerky
Vložil: Audri
2019-03-30 13:52:16

Já tedy sušené maso zbožňuji. Dost často si ho ve své sušičce yden sušíme. Je to lahodné a chutná i dětem. :) ...
Hovězí líčka - Konfitovaná hovězí líčka
Vložil: Vendula
2019-01-19 22:15:16

Ahoj, recept je moc dobrý, zrovna dnes jsme je měli na oběd. Zbylo i na večeři a manžel si je moc chválil. Ještě znám jeden odzkoušený recept https://erecepty.eu/hovezi-licka-smetane/ podle kterého hovězí líčka na smetaně vaří moje mamka. Má už recept pěkn...
Výborné Domácí peciválky - Peciválky
Vložil: Eva
2018-12-26 15:27:42

Díky za tip :) Já mám recept od mamky, která ho už dělala jako malá holka. Je to tento postup https://erecepty.eu/pecivalky/ který mám také osvědčený. Některé recepty jsem dělala a nebylo to ono, peciválky byli tvrdší než tyto. Doporučuji zkusit. ...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist