RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Grilování cibule

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Grilování je tepelná úprava pokrmu, při které na pokrm dopadá tepelné záření. Tepelné záření bývá vyvolané elektrickou topnou spirálou (v troubě, v mikrovlnné trou

Recepty - Grilování cibule

Grilování - návody k vaření - online kuchařka

Grilování je tepelná úprava pokrmu, při které na pokrm dopadá tepelné záření. Tepelné záření bývá vyvolané elektrickou topnou spirálou (v troubě, v mikrovlnné troubě kombinované s grilem) nebo žhnoucími kusy paliva (otevřená ohniště). Teplota okolního vzduchu při grilování by neměla být příliš velká, aby nedocházelo ve větším měřítku k jinému způsobu předávání tepla. Proti připálení povrchových vrstev se pokrm polévá šťávou. K tomu, aby došlo k dostatečné tepelné úpravě i uvnitř pokrmu, jsou pro grilování vhodnější tenčí kousky. Pokrm lze před přípravou vhodně okořenit.

Cibule je široce užívaná při vaření jako zelenina či koření. Používají se její cibule, oloupané od vrchních uschlých vrstev, nejčastěji nakrájené, řidčeji se využívá i cibulová nať. Syrová cibule má pálivou chuť a používá se například jako příloha k pečivu či uzeninám, často v kombinaci s hořčicí[zdroj?]. Vařenou cibuli mohou obsahovat některé zeleninové polévky. Osmažená cibule se používá jako základ pro cibulovou jíšku, která se používá jako základ gulášů a perkeltů, omáček, zeleninových polévek, některých luštěninových pokrmů, špenátu a zelí. Samotná smažená cibulka s tukem se používá například k maštění a ochucení vařené čočky a dalších pokrmů. Při loupání, krájení či smažení cibule se uvolňuje dráždivá slzotvorná látka, těkavý propathial S-oxid, který vzniká enzymatickým rozkladem z s-I-propenylcysteinsulfoxidu. Tato látka pak ve styku s vodou (například v oku) hydrolyzuje na propanol, kyselinu sírovou a sirovodík. Při smažení je tato směs látek vnímána jako příjemné aroma. Existuje mnoho návodů, jak pálení očí při krájení cibule předejít – například krájení cibule pod vodou či průběžné vlhčení cibule během krájení, nošení ochranných brýlí či kontaktních čoček, použití co nejostřejšího nože atd.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 64 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 | |
Grilované špízy s tzatziky / dietni - recept od maminky
Grilované špízy s tzatziky  / dietni 1)Zeleninu, nakrájený žampion a kousky kuřecího masa napícháme libovolně na špízové jehly. Připravené špízy lehce potřeme olivovým olejem, octem balsamico, který smícháme s předem připravenými bylinkami a kořením. 2)Vložíme špízy na gril (na tácky)...
Nejlepší recept na Wrap s grilovaným kuřecím masem
Wrap s grilovaným kuřecím masem Kuřecí řízek mírně naklepeme a vetřeme do něj Fajita koření, necháme odpočinout v chladu a poté ugrilujeme. Maso nakrájíme na proužky. Tortillu krátce cca 10 sekund z každé strany ohřejeme na grilu. Ingredience naskládáme na tortillu a přelijeme dresingem...
Vepřové špízy na gril
Vepřové špízy na gril Nejdříve si v kastrůlku rozehřejeme olej a do něj vsypeme celé grylovací koření a lehce zpěníme, pak vložíme rozmačkaný česnek (celá palice)a taky lehce zpěníme a sundáme s ohně, to vše provádíme za stálého míchaní- necháme pomalu zchladit. Pak vezmem...
Recept na Hamburger na grilu
Hamburger na grilu Smícháme obě mletá masa, přidáme marinádu a kostičky cibule. Necháme v lednici alespoň 2 hodiny uležet. Tvarujeme placky, které ogrilujeme z každé strany. Rozřízneme toastovou bulku, nebo hamburgerovou housku, spodek zakápneme hořčicí a kečupem, položíme ...
Marinovaná telecí plec s pikantní náplní - recept od maminky
Marinovaná telecí plec s pikantní náplní Přísady na marinádu smícháme a pečlivě promícháme. Maso odblaníme a lehce pěstí naklepeme. Potřeme plát masa po obou stranách a necháme ve vhodné misce se zbytkem marinády odležet přes noc. Alobal potřeme olejem. Plátky pak přeložíme jakoby do závitku ...
Dědkův kapr - gril
Dědkův kapr - gril Kapra očistíme, zbavíme šupin a šikmo od páteře přes boky uděláme pár zářezů skoro až ke kostem. Kapra osolíme a posypeme rybím kořením i do zářezů, i zevnitř a necháme chvíli odležet. Mezitím si připravíme česnek na plátky, cibuli na kolečka, raj...
Grilovaná cibule s medovo-sójovou omáčkou
Grilovaná cibule s medovo-sójovou omáčkou Na omáčku rozehřejeme v kastrůlku olej a lehce na něm zpěníme rozetřený česnek, posekanou papričku a tymián i s větvičkami. Přidáme med a sójovou omáčku a rum. Podle potřeby naředíme vínem, provaříme a necháme vychladnout. Vyjmeme větvičky tymiánu. C...
Nejlepší recept na Hovězí grill-burger
Hovězí grill-burger Hovězí mleté maso osolíme, opepříme a přidáme do něj nasekanou petrželovou a koriandrovou nať. Ručně poctivě prohněteme a dáme uložit do chladu. Nakrájíme si najemno bílou cibuli, pikantní okurky na plátky, rajčata na plátky a ledový salát na nudličky a...
Losos s grilovanou zeleninou a smetanou
Losos s grilovanou zeleninou a smetanou Filety lososa dáme restovat na másle na pánev, smetanu dáme do kastrůlku vařit, zeleninu a žampiony nakrájíme a dáme na gril (v mikrovlnce či troubě) nebo orestujeme na pánvi. Trochu mléka rozšleháme s hl. moukou a přidáme ke smetaně, zakápneme citr. šťáv...
BBQ omáčka - nejlepší ke grilu - recept od maminky
BBQ omáčka - nejlepší ke grilu Meloun vypeckujeme,jádra vypláchneme. Dužinu nakrájíme na kousky a dáme do mísy (nebo do mixeru, když máte). Přidáme oloupanou nahrubo nasekanou cibuli, kečup a med. Vše jemně rozmixujeme (tyčovým mixérem), osolíme a opepříme a můžem podávat....
Brusinková grilovací omáčka
Brusinková grilovací omáčka Brusinky namočíme nejméně na hodinu do vína. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme na čtvrtky nakrájená, oloupaná jablka a společně na prudším ohni smažíme za častého míchání do té doby, než cibule i jablka začnou chytat barvu. Zasypeme třtinový cukrem a...
Pálivá omáčka k masu
Pálivá omáčka k masu Vše rozmixujeme, rozdusíme a propasírujeme. Plníme do skleniček a asi 20 minut sterilujeme....
Marináda na kuřecí maso
Marináda na kuřecí maso Klasika, smíchat a marinovat :-)...
Nejlepší recept na Vepřový grill-burger
Vepřový grill-burger Vepřové mleté maso osolíme, opepříme a přidáme do něj nasekanou petrželovou a koriandrovou nať. Ručně poctivě prohněteme a dáme uložit do chladu. Nakrájíme si na velejemno červenou cibuli, na plátky okurky, rajčata a obereme a opereme listy salátu. Sýr nec...
Špízy z cukety
Špízy z cukety Suroviny nakrájíme a v libovolném pořadí napícháme na grilovací jehly. Okořeníme. Do pekáčku nalijeme trochu oleje a kečup. Pečeme v troubě nebo venku na grilu potřené pouze olejem....
Grilovaná "pomerančová" makrela - recept od maminky
Grilovaná Makrelu si umyjeme a osušíme. Připravíme si marinádu smícháním všech ingrediencí a na jemno nakrájenou jarní cibulkou. Cubule si ošistíme a nakrájíme na hrubší půlkolečka, pomeranč si umyjeme, osušíme a nakrájíme na půlkolečka. Nachystamou makrelu po...
Recept na Pavlínčina pljeskavica
Pavlínčina pljeskavica Maso smícháme s veškerými ingrediencemi a necháme min. 3 hodiny uležet, nejépe přes noc. Poté ještě jednou promícháme a tvoříme placičky. Do každé zamotáme plátek balkánského sýra. Ogrilujeme a podáváme s cibulí a chlebem....
Recept na Šafránové kuře
Šafránové kuře Na kuře.. špetku šafránu, trochu horké vody, citronová šťáva, bílý jogurt nebo zakysaná smetana, olivový olej, petrželka s hladkými listy, kousek nakrájeného čerstvého zázvoru, sůl, špetku černého pepře, špetku mleté kurkumy, 1 velkou cibuli nakrájeno...
Kuřecí grilík s barevným pekáčkem
Kuřecí grilík s barevným pekáčkem Maso: Smícháme všechny suroviny marinády, přidáme kuřecí stehenní řízky, necháme den marinovat. Druhý den dáme na rozpálený gril, grilujeme do zlatova, cca 20 minut z jedné, 15 minut z druhé strany. Barevný pekáček: Vše nakrájíme na kousky, smíchá...
Grilovaná žebírka
Grilovaná žebírka uveden nahore...
1 | |
Nalezeno: 64 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso

Grilování

Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist