RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Vepřové špízy na gril

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Vepřové špízy na gril, recepty Vepřové špízy na gril, Vepřové, špízy, na, gril


Recept na Vepřové špízy na gril

Recept na Vepřové špízy na gril je zařazen v kategorii grilování. K přípravě Vepřové špízy na gril budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Vepřové maso nejlepe plec 1,5 kg 1 ks hlavička česneku 1 bal..grilovací koření 3 dcl oleje 1 kg cibule 1/2 kg špeku (podle chuti) dřevěné špejle asi 15 ks alobal čerstvý chléb Zelenina a dochucovadla (záleží na vaši chuťi a fantazii).

Vepřové špízy na gril
Zvětšit obrázek

Recept na Vepřové špízy na gril

Recept na Vepřové špízy na gril:
Nejdříve si v kastrůlku rozehřejeme olej a do něj vsypeme celé grylovací koření a lehce zpěníme, pak vložíme rozmačkaný česnek (celá palice)a taky lehce zpěníme a sundáme s ohně, to vše provádíme za stálého míchaní- necháme pomalu zchladit. Pak vezmeme vepř. plec a nakrájíme ji na plátky, které lehce proklepeme a vkládame už do vlažné marinády, vše promícháme a pokud to děláte den před grilováním, nechte na místě, kde je chladněji. Čím déle se maso marinuje, tím větší chuť získáte z marinády! Asi hodinu před grilováním dělám špízy, střídavě napichuji maso- cibuli- slaninu....atd. a pak každý špíz balím do alobalu, pak grilujeme na roštu, pod kterým je už jen žár z uhlíků. Po 30 min. alobal sundáme a špízy grilujeme asi 15 minut, no prostě do změknutí a krásné zlatavé barvy. Podávám k tomu čerstvý chléb a suroviny běžné ke grilování, jako jsou omáčky, hořčice, saláty podle chuti a fantazie. Jen dodávám, že pokaždé se ke mě samotné nedostane ani kousek a naši přátele tvrdí, že je to čím dál lepší a pokaždé se těší na špízy! V zimě se nedá sedět venku, ale moje horkovzdušná trouba udělá tu samou službu a chutě našich přátel není ošizená ani během zasněžené zimy.

Poznámka k receptu na Vepřové špízy na gril:
Martin (neregistrovaný/á) - jenže v tom je právě to umění - zpěnit česnek do rozvonění a přitom ho nespálit , dělá se to, aby to dodalo jídlu šmrnc, musí se to prostě dělat velmi rychle a opatrně

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové špízy na gril, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: NAP1974@seznam.cz (Pavlína Malá)
  • Datum vložení: 21.09.2009
  • Počet porcí: 12-16 špízu (12 cm)
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Grilování
  • Suroviny: Vepřové maso nejlepe plec 1,5 kg 1 ks hlavička česneku 1 bal..grilovací koření 3 dcl oleje 1 kg cibule 1/2 kg špeku (podle chuti) dřevěné špejle asi 15 ks alobal čerstvý chléb Zelenina a dochucovadla (záleží na vaši chuťi a fantazii)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové špízy na gril, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové špízy na gril - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové špízy na gril

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist