RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Dědkův kapr - gril

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Dědkův kapr - gril, recepty Dědkův kapr - gril, Dědkův, kapr, -, gril


Recept na Dědkův kapr - gril

Recept na Dědkův kapr - gril je zařazen v kategorii grilování. K přípravě Dědkův kapr - gril budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Kapr (může být i jiná rybka), sůl, rozmarýn, koření Dědkův kapr nebo na ryby-zelené, anglická slanina 4 plátky, cibule, česnek 2 stroužky, rajče střední 1 ks, olej, máslo, bílé víno suché(pivo). Alobal..

Dědkův kapr - gril
Zvětšit obrázek

Recept na Dědkův kapr - gril

Recept na Dědkův kapr - gril:
Kapra očistíme, zbavíme šupin a šikmo od páteře přes boky uděláme pár zářezů skoro až ke kostem. Kapra osolíme a posypeme rybím kořením i do zářezů, i zevnitř a necháme chvíli odležet. Mezitím si připravíme česnek na plátky, cibuli na kolečka, rajče na kolečka. Na stůl si rozvineme alobal, místo kde bude kapřík, přetřeme olejem, na něj nasypeme půl dávky cibule, půl česneku, pár plátků rajčete, položíme vedle sebe 2 plátky anglické, na to položíme připraveného kapra, přidáme pár jehliček rozmarýnu a opakujeme vrstvení - na kapra anglickou, posypat cibulí, česnekem, rajčata. Do břišní dutiny i do zářezů můžeme vložit kousky másla. Poté zakapeme vínem (není-li víno, můžeme použít světlé pivo, to je při grilování vždy;-)), ale opravdu jen zakapat (tak 1, max. 2 lžíce), aby to neplavalo. Pak dobře zabalíme do alobalu a dáme péct na venkovní gril. Lze i doma v troubě. Já balím 2x - na ten druhý alobal si naleju trošku vody a do toho ten balíček s kaprem zabalím a mám jistotu že se nic nespálí. Pečeme u kraje grilu, aby se nám kapr dobře prohřál a správně se propekl. Dobu vám nepovím, neboť nevím, jak velkého kapra máte.

Poznámka k receptu na Dědkův kapr - gril:
Koření Dědkův kapr - http://www.koreni-samuel.cz/smesi-koreni-samuel/de.... Koření od Samuela - http://www.koreni-samuel.cz/. Jde to i grilovat po porcích - stejný postup, jen kapra nakrájet na podkovy a jednotlivě zabalit. My ho ale děláme vcelku, protože není tolik práce s balením. V téhle úpravě ho můžeme ve velkém a tak pro 4 dospělé a 2 děti, děláme rovnou 2 kapry. Já ho můžu bez čehokoliv, ostatní s chlebem (já jen na vytření sosíku). Omlouvám se, že jsou jen tyto fotky, ale jedlíci byli rychlejší.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dědkův kapr - gril, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: mirca75
  • Datum vložení: 09.07.2009
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Grilování
  • Suroviny: Kapr (může být i jiná rybka), sůl, rozmarýn, koření Dědkův kapr nebo na ryby-zelené, anglická slanina 4 plátky, cibule, česnek 2 stroužky, rajče střední 1 ks, olej, máslo, bílé víno suché(pivo). Alobal.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dědkův kapr - gril, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dědkův kapr - gril - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dědkův kapr - gril

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist