RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Domácí pekárna kmín

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Domácí pekárna je plně automatický elektrický spotřebič pro přípravu chleba v domácnosti. Skládá se z pečicí pánve a obvykle dvou hnětacích nožů umístěných upros

Recepty - Domácí pekárna kmín

Domácí pekárna - návody k vaření - online kuchařka

Domácí pekárna je plně automatický elektrický spotřebič pro přípravu chleba v domácnosti. Skládá se z pečicí pánve a obvykle dvou hnětacích nožů umístěných uprostřed pánve. To vše je vloženo ve speciální malé troubě s ovládacím panelem. V pekárně je možné udělat několik druhů chleba (bílý, tmavý, celozrný, francouzský, bezlepkový, aj.), některé druhy koláčů a u některých druhů pekárny i marmeládu.

Kmín jsou sušená semena kmínu kořenného (Carum carvi). Jde o jedno z nejstarších používaných evropských koření. Jeho používání je doloženo už ze starověku. Používá se ke kořenění chleba, brambor, pečení, omáček, salátů, a mnoha dalších jídel. Hospodářské využití kmínu je především jako pochutina do těsta v pekařství (pokmínovaný chléb), v konzervárenství, v likérnictví, ve farmacii a mnoha dalších odvětvích potravinářského průmyslu. Přidává se při vaření brambor, do kyselého zelí, k masům a do salátů. Obsažený karvon pozitivně ovlivňuje trávení.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 215 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 | | ...
Domácí chleba z trouby
Domácí chleba z trouby -navážené mouky jsi dáme do velké mísy, přidáme cukr,sůl,ocet,kmín,vlažnou vodu a nakonec kvasnice -všechno uhněteme vařečkou do sebe, pak jsi dáme do mísi trošku hl. mouky a rukou bochánek těsta ještě hnětem ( těsto musí být tužší, ale také se mus...
Nejlepší recept na Jemná sekaná z domácí pekárny
Jemná sekaná z domácí pekárny Do pekárny dáme maso, vajíčka, sůl, kmín, pepř, majoránku, česnek namačkaný, lžíci plnotučné hořčice, lžíci kečupu, 2 rohlíky namočené v mléce a vymačkané a malou cibuli pokrájenou nadrobno. Na pánev si dáme olej a na něm osmažíme větší cibuli ...
Těsto na kmínový chléb z domácí pekárny - recept od maminky
Těsto na  kmínový chléb z domácí pekárny V hrnku si svaříme vodu s kmínem a octem a necháme schladnout. Do pekárny dáme svařené schladlé suroviny, přidáme mouku, do jednoho rohu cukr a nahoru kvasnice. Zapneme program č.7, příprava těsta, a čekáme až nakyne. Pak opatrně přeložíme na plech vylož...
Krajanec-/podmáslový/ slaná buchta k omáčkám
Krajanec-/podmáslový/ slaná buchta k omáčkám Suroviny dáme do pekárny, zapneme program DORT a necháme vymíchat těsto. Hotové těsto přendáme na vál a rozválíme na 1/2 cm. Potřeme sádlem, 3x přeložíme přes sebe a vyválíme placku silnou 2 cm. Přendáme na plech s peč. papírem, posolíme a pokmínujeme. P...
Žitný chléb
Žitný chléb Do pekárne dáme tekuté ingrediencie, potom vložíme sypké. Pečieme na programe SPRINT....
Recept na Domácí chleba bez kvasnic
Domácí chleba bez kvasnic Kvásek se smíchá s žitnou moukou a s převařenou vodou na řidší těsto. Nechá se v míse přikryté na teplém místě nakynout. Poté se s převařenou vodou a pšeničnou moukou důkladně vyhněte na středně husté těsto, při čemž se do těsta zapracuje kmín, s...
Nejlepší recept na Šumava - chléb
Šumava - chléb Suroviny dáme do pekárny tak, jak jdou za sebou v receptu a zapneme program 1 - základní, velikost střední - 1000 g, kůrka 2 - střední. Horký chléb ihned po upečení potírám slanou vodou : nemusí se....
Kváskový hrnkový chléb - recept od maminky
Kváskový hrnkový chléb Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a poté sypké ingredience. Kvasnice navrch do důlku v mouce tak, aby nebyly v kontaktu se solí. Po signálu přidáme podle chuti semínka a ovesné vločky. Osobně dávám směs ze slunečnice, lnu, sezamu a vloček ...
Recept na Žitné dalamánky
Žitné dalamánky Do pekárny dáme tekutinu, nastrouhané brambory, sůl, mouku, droždí, cukr a zapneme na program Těsto. Vykynuté těsto dáme na pomoučněný vál, uděláme si z něj silnější váleček a rozdělíme na díly (počet dle velikosti budoucích dalamánků). Z každého...
Nejlepší recept na Slaný koláč s mletým masem
Slaný koláč s mletým masem Vše vložíme do nádoby pekárny a zvolíme program Těsto. Než se nám zpracuje a vykyne tak orestujeme na oleji nakrájenou cibuli dosklovita, přidáme mleté maso, mícháme a oddělujeme od sebe. Osolíme, opepříme, přidáme rozetřený česnek a maso dusíme doměkka....
Nejlepší recept na Babiččin voňavý kmínový chléb
Babiččin voňavý kmínový chléb Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a použijeme program Základní (Klasik). Máme-li kefír řidší, přidáme lžíci (nebo dvě) pšeničné chlebové mouky - těsto je poměrně husté....
Chleba podle Romana Vaňka - recept od maminky
Chleba podle Romana Vaňka Vše jsem dala do pekárny a zapla jsem program těsto,cca po hodině jsem těsto z pekárny vyndala (ještě to tam mělo být půl hodiny) a přendala ho do ošatky,kde kynulo cca 50 min. Pak jsem těsto vyklopila na plech(pečící papír) a dala do zapařené a vyhřáté tro...
Nejlepší recept na Jednoduchý cuketový chléb
Jednoduchý cuketový chléb Cuketu umeleme nebo nastrouháme. Vložíme ji do pekárny jako první, poté mouku a kmín. Do jednoho rohu sůl a do druhého cukr. Kvasnice navrch do důlku v mouce tak, aby nebyly v kontaktu se solí. Po signálu můžeme podle chuti přidat různá semínka, otruby, vloč...
Nejlepší recept na Bramborovo-pšenično-žitný chleba / kváskový /
Bramborovo-pšenično-žitný chleba  / kváskový / Na přípravu těsta použijeme pekárnu, která perfektně těsto propracuje. Do pekárny vložíme v pořadí: kvas, vodu, mouku, nastrouhaný brambor najemno, sůl, kmín,semínka, koření. Zapneme program těsto a necháme vykynout. Těsto nesmí být moc tuhé, je po...
Škvarkový chleba - recept od maminky
Škvarkový chleba Vše dáme do pečky v pořadí tekuté suroviny, pak sypké a zvolíme základní program....
Chlebový závin
Chlebový závin Do pekárny dáme suroviny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto. Hotové těsto vyjmeme, propracujeme a vyválíme na placku, která má jeden kraj silnější, druhý kraj vyválíme víc natenko. Nádivku rozetřeme na placku tak, že silnější okraj zůsta...
Nejlepší recept na Grahamový kváskový chléb
Grahamový kváskový chléb Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a poté sypké ingredience. Kvasnice navrch do důlku v mouce tak, aby nebyly v kontaktu se solí. Po signálu přidáme vločky a semínka. Pečeme na celozrnný program....
"Chléb bez hnětení" od líné kuchařky
Do pekárny nalijeme vodu (klidně studenou). V jiné míse smícháme suché suroviny a nasypeme také do pekárny. Zapneme program těsto - cca 1,5 hodinky. Vykynuté těsto přendáme na dobře pomoučněné prkénko, posypeme moukou a zakryjeme utěrkou. V této fáz...
Nejlepší recept na Černý pivní chleba
Černý pivní chleba Suroviny na omládek necháme pekárnou jen vymíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené pekárně, i 45 minut nakynout. Přidáme namočený šrot a zbytek všech surovin a opět necháme bez předehřevu těsto jen umíchat a pak vykynout. Vykynuté vytáhneme na pracovní...
Sekaná od Jitky
Sekaná od Jitky Mleté maso, česnek, špek a housku protáhnu mlýnkem na maso (nemusíte, stačí vše pokrájet nadrobno, ale je to lepší). Housku jsme předem namočili v mléce a poté lehce vymačkali. Cibuli a pórek pokrájíme nadrobno. Do mleté směsi přidáme cibuli a pórek, koř...
1 | | ...
Nalezeno: 215 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty

Domácí pekárna

Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist