RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Domácí pekárna kmín

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Domácí pekárna je plně automatický elektrický spotřebič pro přípravu chleba v domácnosti. Skládá se z pečicí pánve a obvykle dvou hnětacích nožů umístěných upros

Recepty - Domácí pekárna kmín

Domácí pekárna - návody k vaření - online kuchařka

Domácí pekárna je plně automatický elektrický spotřebič pro přípravu chleba v domácnosti. Skládá se z pečicí pánve a obvykle dvou hnětacích nožů umístěných uprostřed pánve. To vše je vloženo ve speciální malé troubě s ovládacím panelem. V pekárně je možné udělat několik druhů chleba (bílý, tmavý, celozrný, francouzský, bezlepkový, aj.), některé druhy koláčů a u některých druhů pekárny i marmeládu.

Kmín jsou sušená semena kmínu kořenného (Carum carvi). Jde o jedno z nejstarších používaných evropských koření. Jeho používání je doloženo už ze starověku. Používá se ke kořenění chleba, brambor, pečení, omáček, salátů, a mnoha dalších jídel. Hospodářské využití kmínu je především jako pochutina do těsta v pekařství (pokmínovaný chléb), v konzervárenství, v likérnictví, ve farmacii a mnoha dalších odvětvích potravinářského průmyslu. Přidává se při vaření brambor, do kyselého zelí, k masům a do salátů. Obsažený karvon pozitivně ovlivňuje trávení.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 215 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 | | ...
Domácí chleba z trouby
Domácí chleba z trouby -navážené mouky jsi dáme do velké mísy, přidáme cukr,sůl,ocet,kmín,vlažnou vodu a nakonec kvasnice -všechno uhněteme vařečkou do sebe, pak jsi dáme do mísi trošku hl. mouky a rukou bochánek těsta ještě hnětem ( těsto musí být tužší, ale také se mus...
Těsto na kmínový chléb z domácí pekárny - recept od maminky
Těsto na  kmínový chléb z domácí pekárny V hrnku si svaříme vodu s kmínem a octem a necháme schladnout. Do pekárny dáme svařené schladlé suroviny, přidáme mouku, do jednoho rohu cukr a nahoru kvasnice. Zapneme program č.7, příprava těsta, a čekáme až nakyne. Pak opatrně přeložíme na plech vylož...
Nejlepší recept na Jemná sekaná z domácí pekárny
Jemná sekaná z domácí pekárny Do pekárny dáme maso, vajíčka, sůl, kmín, pepř, majoránku, česnek namačkaný, lžíci plnotučné hořčice, lžíci kečupu, 2 rohlíky namočené v mléce a vymačkané a malou cibuli pokrájenou nadrobno. Na pánev si dáme olej a na něm osmažíme větší cibuli ...
Krajanec-/podmáslový/ slaná buchta k omáčkám
Krajanec-/podmáslový/ slaná buchta k omáčkám Suroviny dáme do pekárny, zapneme program DORT a necháme vymíchat těsto. Hotové těsto přendáme na vál a rozválíme na 1/2 cm. Potřeme sádlem, 3x přeložíme přes sebe a vyválíme placku silnou 2 cm. Přendáme na plech s peč. papírem, posolíme a pokmínujeme. P...
Žitný chléb
Žitný chléb Do pekárne dáme tekuté ingrediencie, potom vložíme sypké. Pečieme na programe SPRINT....
Recept na Žitné dalamánky
Žitné dalamánky Do pekárny dáme tekutinu, nastrouhané brambory, sůl, mouku, droždí, cukr a zapneme na program Těsto. Vykynuté těsto dáme na pomoučněný vál, uděláme si z něj silnější váleček a rozdělíme na díly (počet dle velikosti budoucích dalamánků). Z každého...
Kváskový hrnkový chléb - recept od maminky
Kváskový hrnkový chléb Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a poté sypké ingredience. Kvasnice navrch do důlku v mouce tak, aby nebyly v kontaktu se solí. Po signálu přidáme podle chuti semínka a ovesné vločky. Osobně dávám směs ze slunečnice, lnu, sezamu a vloček ...
Nejlepší recept na Šumava - chléb
Šumava - chléb Suroviny dáme do pekárny tak, jak jdou za sebou v receptu a zapneme program 1 - základní, velikost střední - 1000 g, kůrka 2 - střední. Horký chléb ihned po upečení potírám slanou vodou : nemusí se....
Recept na Domácí chleba bez kvasnic
Domácí chleba bez kvasnic Kvásek se smíchá s žitnou moukou a s převařenou vodou na řidší těsto. Nechá se v míse přikryté na teplém místě nakynout. Poté se s převařenou vodou a pšeničnou moukou důkladně vyhněte na středně husté těsto, při čemž se do těsta zapracuje kmín, s...
Chleba podle Romana Vaňka - recept od maminky
Chleba podle Romana Vaňka Vše jsem dala do pekárny a zapla jsem program těsto,cca po hodině jsem těsto z pekárny vyndala (ještě to tam mělo být půl hodiny) a přendala ho do ošatky,kde kynulo cca 50 min. Pak jsem těsto vyklopila na plech(pečící papír) a dala do zapařené a vyhřáté tro...
Recept na Obyčejný hrnkový chleba
Obyčejný hrnkový chleba Suroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí- nejdříve tekuté, potom sypké. Program : klasik velikost : velký kůrka : střední...
Nejlepší recept na Jednoduchý cuketový chléb
Jednoduchý cuketový chléb Cuketu umeleme nebo nastrouháme. Vložíme ji do pekárny jako první, poté mouku a kmín. Do jednoho rohu sůl a do druhého cukr. Kvasnice navrch do důlku v mouce tak, aby nebyly v kontaktu se solí. Po signálu můžeme podle chuti přidat různá semínka, otruby, vloč...
Recept na Křehký rohlík
Křehký rohlík Typická křehkost tohoto výrobku je dána vysokým obsahem tuku. Z dobře vypracovaného těsta tvarujeme rohlíky, které po nakynutí sypeme solí a kmínem. Výroba těsta dle základního postupu Máslový rohlík. Tento sortiment pečiva udržuje čerstvost 24 hodin, při ...
Nejlepší recept na Slaný koláč s mletým masem
Slaný koláč s mletým masem Vše vložíme do nádoby pekárny a zvolíme program Těsto. Než se nám zpracuje a vykyne tak orestujeme na oleji nakrájenou cibuli dosklovita, přidáme mleté maso, mícháme a oddělujeme od sebe. Osolíme, opepříme, přidáme rozetřený česnek a maso dusíme doměkka....
Nejlepší recept na Babiččin voňavý kmínový chléb
Babiččin voňavý kmínový chléb Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a použijeme program Základní (Klasik). Máme-li kefír řidší, přidáme lžíci (nebo dvě) pšeničné chlebové mouky - těsto je poměrně husté....
Škvarkový chleba - recept od maminky
Škvarkový chleba Vše dáme do pečky v pořadí tekuté suroviny, pak sypké a zvolíme základní program....
Luxusní minirohlíčky-zvané "Zázrak z Olomouce"
Luxusní minirohlíčky-zvané Do pečky dáme suroviny tak, jak mám psáno za sebou a necháme projít program i s vykynutím, pak vyndáme na vál. Těsto rozdělíme na 6 dílků, z každého dílku vyválíme placku a tu nařežeme na 8 dílků, dál si připravíme salám a sýr na tolik kousků, kolik ...
Rohlíky /sádlové/ - recept od maminky
Rohlíky /sádlové/ Suroviny vložíme do pečky v pořadí, jak jsou napsané, zapneme pekárnu na program "těsto". Po vykynutí rozdělíme na 8-10 kousků, z kterých uválíme oválné placky a smotáme do tvaru rohlíku. Dáme na plech s pečícím papírem a necháme ještě kynout 30-40 min....
Chléb z remosky
Chléb z remosky Všechny suroviny dáme do pekárny (nejdříve tekuté, pak tuhé) a použijeme program Těsto. Vykynuté těsto propracujeme, uděláme velikou "bulku", kterou zploštíme na vysokou placku o průměru téměř 20 cm. Vložíme do remosky, vymáznuté tukem nebo vyložené p...
Škvarkové placičky s kysaným zelím
Škvarkové placičky s kysaným zelím Do domácí pekárny nalijeme rozpuštěnou Heru, olej, vlažné mléko, ve kterém jsme rozmíchali vejce a vše zasypeme moukou. Doprostřed uděláme důlek a do něj rozdobíme kostku droždí. Do jednoho rohu nasypeme cukr a do protilehlého sůl. Zapneme program na těsto (...
1 | | ...
Nalezeno: 215 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty

Domácí pekárna

Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist