RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - DIA Ovoce

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Dieta je řízený příjem pokrmů a tekutin za účelem dosažení specifického cíle. Nejběžnější cíl držení diety je ztráta nadbytečného tělesného tuku, zhubnutí, a

Recepty - DIA Ovoce

Dietní recepty - DIA - návody k vaření - online kuchařka

Dieta je řízený příjem pokrmů a tekutin za účelem dosažení specifického cíle. Nejběžnější cíl držení diety je ztráta nadbytečného tělesného tuku, zhubnutí, a odpovídající dieta se nazývá redukční dieta; účinná redukční dieta by měla rovnoměrně omezit tukové tkáně v těle. Úbytek váhy může být způsoben nejen ztrátou tuku, ale i vody nebo svalů. Proto neplatí přímá úměra mezi obsahem tuku a tělesnou váhou. Ztrátu svalů během hubnutí lze omezit cvičením a optimálním výběrem potravy. Nesprávně prováděná dieta může být i zdraví nebezpečná. Nesprávně prováděná dieta může mít také opačný efekt, kdy po zhubnutí opět dochází k tvorbě tukových zásob, tzv. jojo efekt. Lidé potřebují výživné látky jako jsou bílkoviny, tuky, sacharidy, vitamíny, minerály a voda. Esenciální aminokyseliny (složky bílkovin) jsou potřeba pro tvorbu buněk, především svalových. Esenciální mastné kyseliny jsou potřeba pro tvorbu mozkových buněk. Vitamíny a minerály jsou nutné pro mnoho funkcí. Celkové množství energie se liší podle věku jedince. U dospělých lidí je optimální příjem 1200–1500 kalorii denně. Dle současných dostupných studií vyplývá, že nejúčinnějším způsobem hubnutí je snížení příjmu energie a správné rozložení živin. Takto formulovaná strava je efektivní i při minimální fyzické aktivitě. Změna zastoupení základních živin ve prospěch bílkovin na úkor sacharidů. V poměru bílkoviny:tuky:sacharidy 30:30:40. Rovněž formulace jídelníčku by měla být taková, aby přítomné sacharidy v jednotlivých pokrmech měly co možné nejnižší glykemický index.

Jako ovoce označujeme zpravidla sladké jedlé plody, plodenství nebo semena převážně víceletých semenných rostlin, nejčastěji dřevin. Věda, která se zabývá posuzováním jednotlivých odrůd ovoce, se nazývá pomologie. Starořímskou bohyní ovoce či ovocnářství byla Pomona, jinak chápaná jako personifikace ovoce. Ovoce je velmi významným zdrojem vitamínů. Hlavní složkou ovoce je voda a sacharidy. Obsah bílkovin a tuků je zanedbatelný (pod 1 %).
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 19 receptůZobrazuji: 1-19 receptů
Nejlepší recept na Dia roláda
Dia roláda Celá vejce vyšleháme s DiaChromem do pěny, přidáme mouku a kakao (dávám i víc než 1,5 lžíce, záleží jak je tmavé) a ještě chvíli šleháme. Plech vyložíme pečícím papírem, který lehce namažeme olejem, a vylijeme na něho připravené těsto. Pečeme ve ...
Jogurtové nepečené dia řezy
Jogurtové nepečené dia řezy Do mléka vsypeme želatinu, rozšleháme ji a necháme nabobtnat. Pak buď ve vodní lázni nebo přímo na plotýnce pozvolna zahříváme, stále šleháme až se želatina rozpustí, odstavíme. Teplota nesmí přesáhnout 60°C, ale k rozpuštění stačí podstatně nižš...
Nejlepší recept na Tvarohové poháry s ovocem - dia
Tvarohové poháry s ovocem - dia Mléko si ohřejeme zhruba na 55 - 60°C a rozpustíme v něm sypkou želatinu a sladidlo. Dala jsem tabletové, co se dává do kávy a čaje. Můžeme použít i sypké, to si můžeme rozšlehat s tvarohem. Kostku tvarohu rozšleháme, přidáme prochladlé mléko s želatinou...
Koláč Rychlík (i pro diabetiky) se švestkami
Koláč  Rychlík  (i pro diabetiky) se švestkami Suroviny na těsto smícháme a vypracujeme těsto, aby se nelepilo na mísu ani vařečku. Na náplň smícháme tvaroh, žloutky, pudingový prášek, citronovou kůru, cukr a umícháme, vlijeme rozpuštěný vlahý tuk a vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Na pekáček ...
Kynutá bábovka - dia
Kynutá bábovka - dia Do vlažného mléka přidáme trošku cukru a mouky, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se špetkou soli, sladidlem, pudinkem, přidáme jemně nastrouhané brambory, rozkvedlané vejce, rozpuštěný vlahý tuk, aroma, rum, vzešlý kvásek a zad...
Nepečený ovocný moučník - dia - recept od maminky
Nepečený ovocný moučník - dia Část mléka zahřejeme na zhruba 55 - 60 °C, přidáme želatinu, mícháme a necháme ji rozpustit. Tvaroh umixujeme nebo rozšleháme s rozpuštěnou želatinou, ostatním mlékem a přidáme nápojový prášek dle vlastní úvahy. Pokud ho nepoužijeme moc, tak musíme dos...
Recept na Litý koláč s ovocem a drobenkou-DIA verze
Litý koláč s ovocem a drobenkou-DIA verze Rozehřátý tuk, teplé mléko, Sorbit a vejce rozšleháme šlehačem a nalijeme ho do mouky s práškem do pečiva. Rozmícháme a rozetřeme těsto do vymazané a vysypané formy. Poklademe ovocem, posypeme drobenkou a pečeme na 190 stupňů cca 30 min....
Vafle - dia
Vafle - dia Zakysaný krém smícháme s vejcem, mlékem, sladidlem a kůrou. Přidáme mouku s práškem do pečiva a špetkou soli, spojíme v těsto.Používám ruční šlehač. Plotýnky vaflovače mírně potřeme olejem, upečeme vafle a odkladáme na mřížku, aby zespod nenavlhly.D...
Dia listové šátečky
Dia listové šátečky V mléce si rozšleháme pudink a za stálého míchání necháme přejít varem. Chvíli se zdá, že se nám hmota nespojí a vzniknou hrudky, nebojíme se, ale intenzívně mícháme. Pak přidáme sladidlo a pudink necháme za občasného promíchaní vychladit. Můžeme i v...
Košíčky - dia - recept od maminky
Košíčky - dia Ze všech igrediencí uděláme těsto, naplníme formičky které nemusíme vymazávat a upečeme. Uvaříme pudink z mléka, vanilkového pudinku a sladidla. Ještě v horkém pudinku rozpustíme tuk, zamícháme a ještě dost teplým plníme košíčky. Po vychladnutí zdobí...
Kynutý borůvkový koláč s tvarohovou nádivkou - nejen pro diabetiky
Kynutý borůvkový koláč s tvarohovou nádivkou  - nejen pro diabetiky Suroviny na těsto v pořadí tekuté – sypké jsem dala do domácí pekárny – sůl do opačného rohu než droždí - zapnula program Těsto a nechala pracovat. (kdo pečku nemá, zadělá klasicky v míse jako kynuté těsto) Mezitím si připravíme nádivku – v misc...
Recept na Diabublanina
Diabublanina Změklý tuk a cukr utřeme do pěny, postupně vmícháme žloutky. Pak přidáme mouku s kypřicím práškem, vlejeme mléko a opatrně promícháme. Nakonec si ušleháme tuhý sníh z bílků a vmícháme. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný pekáč. Poklademe ovocem . ...
Nejlepší recept na Ostružinová buchta i pro nemocné intolerancí laktózy
Ostružinová buchta i pro nemocné intolerancí laktózy Mouku, kypřicí prášek do pečiva, cukr (s oblibou dávám hnědý) a vanilkový cukr promísíme. Přidáme rozšlehaná vajíčka s rostlinným olejem, mléko, pro nemocné intolerancí bílkovin či laktózy použiji jakékoliv jiné mléko !!!(Alpro soya), které sná...
Diabublanina nejen pro diabetiky
Diabublanina nejen pro diabetiky Celá vejce ušleháme s cukrem, pak přidáme mouku s práškem do pečiva, smetanu a nalijeme na plech, nebo pekáček, pokrytý pečícím papírem. Ovoce prosypeme skořicí a pak jej poklademe do těsta. Na těsto naházíme kousky tuku. Pečeme do zlatova...
Ovocný salát s cottagem v light verzi - recept od maminky
Ovocný salát s cottagem v light verzi Ovoce nakrájíme na menší kousky a dáme do misky. Cottage promícháme s malinkou špetičkou skořice a stévií dle potřeby. Přidáme na ovoce nebo s ovocem promícháme a dozdobíme meduňkou nebo mátou. Množství si zvolíme dle sebe, jedno balení Cottage vyjde na 2 ...
Ledová tříšť z ovocných nápojů - dia
Ledová tříšť z ovocných nápojů - dia Ovocný nápoj nalijeme do tvořítka na ledové kostky a necháme zmrazit. Pak je v sekáčku nebo mixéru doporučeném výrobcem na sekání ledu rozmixujeme. Pokud takový nemáme, tak necháme kostky trochu při pokojové teplotě povolit. Podáváme buď jen samostatnou tř...
Batátové pyré s ovocným rozvarem
Batátové pyré s ovocným rozvarem Oškrábanou batátu (já měla 1 ks) uvaříme do měkka. Mezitím si zvolené ovoce nakrájíme na drobné kousky a dáme do kastrolu na mírný oheň a rozvařujeme do měkka. Mícháme, aby se nepřipálilo, nepodlévat vodou!!!!!!!! Přidáme šťávu a nastrouhanou kůru...
Dia sněhová kolečka s kávovou šlehačkou
Dia sněhová kolečka s kávovou šlehačkou Bílky si vyšleháme do pevného sněhu, nakonec zašleháme citronovou šťávu a sladidlo. Solamyl prosijeme na povrch a už opatrněji do sněhu vmícháme. Hmotu dáme do zdobícího sáčku a na plech vyložený teflonovou fólií nebo papírem na pečení nastříkáme 6 k...
Letní osvěžení s opravdovými kousky ovoce
Letní osvěžení s opravdovými kousky ovoce Jakoukoliv želatinu, může být i puding připravíme podle návodu na krabičce, nalijeme do plastové vaničky přidáme na drobno nakrájené ovoce-jakékoliv!(já ráda větší kousky) a dáme na pár hodin zmrazit do mrazáku. Téměř bez kalorií, naprosto výborná z...
 
Nalezeno: 19 receptůZobrazuji: 1-19 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
DIA

 → Ostatní
 → Redukční


Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní

Ovoce
  - ananas
  - banán
  - borůvky
  - broskve
  - citron
  - hruška
  - jablko
  - jahody
  - kiwi
  - kompot
  - meruňky
  - pomeranč
  - rybíz
  - švestky
  - třešně
  - višně

Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist