RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Zeleninová jídla nať

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Česká kuchyně je velmi výrazně ovlivněna polohou České republiky. Česká republika má bohatou nabídku polních plodin, ovoce, zeleniny, ryb i zvěře. Podle toho je také pe

Recepty - Zeleninová jídla nať

Zeleninová jídla - návody k vaření - online kuchařka

Česká kuchyně je velmi výrazně ovlivněna polohou České republiky. Česká republika má bohatou nabídku polních plodin, ovoce, zeleniny, ryb i zvěře. Podle toho je také pestrý český jídelníček. V České republice je také rozšířen sběr hub, které jsou poměrně častou přísadou jídel. Podle sezónní dostupnosti jsou v české kuchyni připravována i jídla zeleninová (smažený květák, lečo s vejci), velkou tradici mají pokrmy z lesních i pěstovaných hub a také sladká jídla s ovocem a moučníky. Z ovoce se kromě běžných druhů používají také meruňky a broskve. V české kuchyni se také používá mák a povidla.

Nať, latinsky herba, je nadzemní část rostliny, spojující kořen s listy. Nať sbíráme např. u pelyňků, mateřídoušek či routy. Sušení se musí věnovat velká pozornost, neboť právě při této fázi zpracování léčivých rostlin se rozhoduje o tom, zda získaná sušina bude kvalitní či nikoliv. Optimální teplota se pohybuje od 30 °C do 45 °C, sušení je nutné provádět ve stínu v tenké vrstvě. Jestliže při sušení nať zhnědne či zčerná, jde o hrubé znehodnocení a musí se vyřadit.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 111 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 | | ...
Recept na Kedlubnové karbanátky
Kedlubnové karbanátky Kaleráb nastrúhame na slzičkovom strúhadle, posolíme a necháme odpočinúť. Vytlačíme vodu, pridáme korenie, kvet, žĺtky, zahustíme múkou. Nakoniec zľahka sneh. Formujeme placičky priemer cca 6 cm, výška 1,5 cm, obaľujeme v strúhanke a smažíme na oleji po ob...
Recept na Květák s těstovinami
Květák s těstovinami Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka, zcedíme a rozmačkáme, ale ne úplně na kaši- aby zůstaly kousky. Těstoviny uvaříme a slijeme. Na trošce oleje orestujeme rychle česnek, pak přidáme květák, smetanu, kari, podravku, sůl...
Dýňové kari - recept od maminky
Dýňové kari Dýni si oloupeme a nakrájíme na kostky. Květák rozebereme na růžičky. Na oleji si zesklovatíme na proužky nakrájenou cibuli, přidáme kari pastu a promícháme. Vložíme dýni, květák, chilli papričku, osolíme, okořeníme římským kmínem, podlijeme vodou a va...
Nejlepší recept na Zapečený lilek se sýrem, žampiony a rajčaty
Zapečený lilek se sýrem, žampiony a rajčaty Lilek nakrájíme na plátky, osolíme a necháme stát, aby pustil vodu, pak osušíme papírovou utěrkou. Zapékací misku vymažeme a vysypeme strouhankou. Na dno rozložíme lilek, posypeme bylinkami, přidáme oloupané a nakrájené žampiony, trochu osolíme, posypeme n...
Dýňové karbanátky - recept od maminky
Dýňové karbanátky Narezanú cibuľu orestujeme na oleji, pridáme vločky a za stáleho miešania ich krátko opražíme. Vlejeme vodu, premiešame a asi 5 minút povaríme. Potom odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Dyňu olúpeme a na jemno nastrúhame. Dyňu vložíme k vločkám. Prid...
Slaný závin s listovým špenátem a zralým kozím sýrem
Slaný závin s listovým špenátem a zralým kozím sýrem Těsto velmi tence rozválíme a z udaného množství vytvoříme dva záviny. Na každý plát poklademe dvě hrsti listového špenátu, posolíme, popepříme a posypeme nasekaným česnekem. Povrch pokropíme smetanou a poté poklademe slabými plátky tvrdého, zralého k...
Dýňová paštika
Dýňová paštika Listy povaríme vo vode asi 5 minút a scedíme. Necháme dobre odkvapkať. Do vyššieho pekáča nalejeme asi 4 cm vody a vložíme do rúry zapnutej na plno. Tekvicu a zemiaky narežeme na maličké kocôčky, pór na tenšie kolieska a každú zeleninu zvlášť uvaríme d...
Slaná buchta z cukety
Slaná buchta z cukety Oloupanou cuketu, sýr a salám nastrouháme nahrubo. Přidáme ostatní suroviny a promícháme. Vlijeme na plech, vyložený pečícím papírem a upečeme dozlatova....
Lilkové karbanátky
Lilkové karbanátky Na pánvi zahřejeme olej, přidáme cibuli a zhruba 5 minut ji opékáme. Pak přidáme nakrájený lilek, nadrobno nakrájený česnek a nasekanou čili papričku. Vše opékáme asi 10 minut. Pak přisypeme sladkou papriku, kmín a skořici, koriandr a sůl a dobře promích...
Cuketové špagety s omáčkou (Raw)
Cuketové špagety s omáčkou (Raw) 1) Na špagety si omyjeme a oloupeme cuketu. Pokud máme spiralizér, vytvoříme špagety. Jinak nakrájíme cuketu na tenké plátky a z nich pak krájíme "špagety". 2) Připravíme si tyčový mixér s nádobou a vytvoříme omáčku. Do nádoby vložíme sušená rajčata...
Květák a mrkev s curry
Květák a mrkev s  curry Na olej dáme curry korenie, potom kolieska mrkvy, chvíľku restujeme, potom pridáme ružičky karfiolu, osolíme, (príp. aj Masox, mierne podlejeme vodou. Vodu pridávame pomaly, radšej menej, opatrne premiešavame. Neprevaríme, tak akurát! Do hotového vlejeme jogurt a u...
Špenátová roláda s lososem
Špenátová roláda s lososem Špenátové listy opereme a spaříme v osolené vodě. Propereme je ve studené vodě a vymačkáme. Poté je rozmixujeme a smícháme s moukou, vajíčky a prolisovaným česnekem. Pokud máme směs příliš řídkou, tak přidáme ještě trochu mouky, nebo naopak naředíme...
Kedlubny na česneku
Kedlubny na česneku Kedlubny oloupeme, nakrájíme na špalíčky nebo na plátky a osmahneme na rozehřátém másle. Přidáme dva stroužky česneku nakrájené na tenké plátky a jakmile se kedlubny začnou zbarvovat, přilijeme trochu vody (asi 1 dcl), bylinkou kostku, kořenící směs, zbyl...
Kapustové závitky
Kapustové závitky Kelové listy povaríme 5 min vo vode, scedíme, necháme dobre otiecť. Vývar odložíme. Na oleji opražíme narezanú cibuľu, pridáme narezanú brokolicu a ostatnú zeleninu, osolíme, okoreníme, podlejeme trošičkou vody ( asi 4 cl ) a podusíme 10 min, vodu necháme o...
Spanakorizo-špenát s rýží - recept od maminky
Spanakorizo-špenát s rýží Cibulku zpěníme na oleji, přidáme kapii, opět necháme nějakou tu vteřinku a přidáme spařený a pokrájený špenát a rajč.džus. Po chvilce míchání vše zalijeme 3 hrnky vody nebo vývaru. Hned jak začne kochlat tak nasypeme rýži, trochu osolíme a vaříme a...
Recept na Špenátové flíčky
Špenátové flíčky Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli, špenát, sůl, pepř a utřený česnek. Flíčky uvaříme v osolené vodě a scedíme. Pekáč vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Flíčky smícháme se špenátem, vložíme do pekáče, zali...
Kapustový – kelový bochník
Kapustový – kelový  bochník Kapustu-kel dáme do variacej sa vody a po 5 minútach zchladíme studenou vodou. Bokom ponecháme asi 8 vonkajších listov a po odstránení hlúbika nakrájame na rezančeky. Na oleji zpeníme cibuľu a pridáme kel, mrkvu narezanú na špalky, nakrájané huby a posolenú zme...
Nejlepší recept na Dýňový guláš s fazolí
Dýňový guláš s fazolí Dyňu narežeme na kocky. Na oleji orestujeme narezanú cibuľu, pridáme mletú papriku, dyňu, na kolieska narezaný pór a mrkvu. Osolíme, premiešame, podlejeme trochou vody a 15 minút podusíme. Potom pridáme na rezance narezanú kapiu, uvarenú fazuľu a ešte 5 minút...
Pestrý zeleninový talíř - recept od maminky
Pestrý zeleninový talíř Zeleninu očistíme dle našich zvyklostí, chřest pečlivě oloupeme. Brokolici dáme vařit do slané vody téměř do měkka. Chřest vaříme asi 15 min. ve slané vodě s lžičkou cukru. Ještě za horka jej poklademe kousky másla a udržujeme v teple. Mrkev, pórek,...
Nejlepší recept na Mražená polévková směs
Mražená polévková směs Pórek nakrájíme na kolečka, kapustičky na čtvrtky nebo poloviny, podle velikosti, kořenovou zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle nebo v robotu. Zelené natě posekáme nadrobno, květák a brokolici rozebereme na růžičky a všechnu zeleninu postupně dáme do velk...
1 | | ...
Nalezeno: 111 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení

Zeleninová jídla


SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist