RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Zeleninová jídla hermelín

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Česká kuchyně je velmi výrazně ovlivněna polohou České republiky. Česká republika má bohatou nabídku polních plodin, ovoce, zeleniny, ryb i zvěře. Podle toho je také pe

Recepty - Zeleninová jídla hermelín

Zeleninová jídla - návody k vaření - online kuchařka

Česká kuchyně je velmi výrazně ovlivněna polohou České republiky. Česká republika má bohatou nabídku polních plodin, ovoce, zeleniny, ryb i zvěře. Podle toho je také pestrý český jídelníček. V České republice je také rozšířen sběr hub, které jsou poměrně častou přísadou jídel. Podle sezónní dostupnosti jsou v české kuchyni připravována i jídla zeleninová (smažený květák, lečo s vejci), velkou tradici mají pokrmy z lesních i pěstovaných hub a také sladká jídla s ovocem a moučníky. Z ovoce se kromě běžných druhů používají také meruňky a broskve. V české kuchyni se také používá mák a povidla.

Hermelín je označení pro český sýr s bílou ušlechtilou plísní na povrchu. Hermelín obsahuje velké množství vápníku, který prospívá našim kostem, zubům či nehtům. Hermelín a jiné plísňové sýry nejsou vhodné pro pacienty s šetřící dietou, protože se jedná o hůře stravitelnou potravinu. Při redukční dietě dejte přednost plísňovému sýru s nižším obsahem tuku. Ideálním společníkem hermelínu je podle názoru someliéra svěží červené víno typu bourgogne. U nás je nejvhodnější odrůdou Rulandské modré a Merlot nebo nejrůznější ovocitá cuvées, se kterým se skvěle doplňuje.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 19 receptůZobrazuji: 1-19 receptů
Nejlepší recept na Dýňové placičky
Dýňové placičky Rýži uvaříme v dostatečném množství zeleninového vývaru (řiďte se návodem na obalu). Než nám rýže zchladne, nastrouháme si mrkev na hrubém struhadle, jarní cibulku nakrájíme na kolečka a dýni nakrájíme na menší kostičky (dýně Hokkaido se neloupe - k...
Nejlepší recept na Zapečený lilek se sýrem, žampiony a rajčaty
Zapečený lilek se sýrem, žampiony a rajčaty Lilek nakrájíme na plátky, osolíme a necháme stát, aby pustil vodu, pak osušíme papírovou utěrkou. Zapékací misku vymažeme a vysypeme strouhankou. Na dno rozložíme lilek, posypeme bylinkami, přidáme oloupané a nakrájené žampiony, trochu osolíme, posypeme n...
Zapečená pohanka
Zapečená pohanka Pohanku namočíme na 2 - 3 hodinky do studené vody - nevaříme. Díky namočení změkne, ale neztratí cenné látky. Přebytečnou vodu slijte. Poté ji osolíme nebo do ní rozdrobíme (opravdu najemno) kostičku bujónu. Mezitím si na pánvičce orestujeme na olivovém o...
Recept na Zapečený lilek s hermelínem
Zapečený lilek s hermelínem Lilek nakrájíme asni na 2 cm silné plátky (pro každého strávníka počítáme s jedním hermelínem a třemi plátky lilku), osolíme a necháme nejméně půl hodiny vypotit. Poté opečeme na oleji z obou stran do polovičního změknutí. Do zapékací misky vrstvíme ...
Gratinovaná zelenina s Hermelínem - recept od maminky
Gratinovaná zelenina s Hermelínem Hermelín jsem dala cca na 1 hodinu do mrazáku (aby se lépe krájel), pak jsem ho překrojila na dvě poloviny. Vnitřek Hermelínu jsem částečně vykrojila-vznikne taková mistička. Na plech jsem dala pečící papír a položila dvě Hermelínové mističky cca 10 cm od s...
LILEK - levný a rychlý - recept od maminky
LILEK - levný a rychlý Oloupaný lilek nakrájíme asi na 5 mm plátky, necháme chvíli odpočinout. Osolíme, popepříme, potřeme rozetřeným česnekem a na pánvi , kterou si lehce polijeme olivovým olejem prudce opečeme z jedné strany a po otočení na druhou stranu poklademe plátky sýra...
Zapečený celer se sýrem
Zapečený celer se sýrem Očistíme celer, nakrajeme na menší kousky a uvaříme do měkka ve vodě, kde jsme přidali ocet a nechali rozpustit bujon. Do pekáčku dáme lžičku oleje, poklademe uvařeným celerem, pokrájným hermelínem, zasypeme kukuřicí a pórkem. Dáme na 10 minut zapéct....
Kedlubnovo - mangoldová omáčka na těstoviny
Kedlubnovo - mangoldová omáčka na těstoviny Kedlubny si nakrájíme na tenké nudličky, řapíky mandoldu také, listy na proužky a jarní cibulky na jemno. Na másle orestujeme cibulky, přidáme nudličky kedlubnů a mangoldových řapíků, osolíme, opepříme a chvilku restujeme s cibulkou. Podlijeme cca 100ml vody ...
Kapusta s uzeninou a hříbky zapečená hermelínem
Kapusta s uzeninou a hříbky zapečená hermelínem Kapustu pár minut povaříme v osolené vodě, okapeme a nakrájíme na nudličky. Ve vodě z kapusty si zatím namočíme sušené houby. Na suchou pánev si dáme rozškvařit na kostičky nakrájenou slaninu, chvíli škvaříme. Pak přidáme cibulku, sušené houby, česne...
Nejlepší recept na Zapečený plněný květák
Zapečený plněný květák Celý květák uvaříme ve slané vodě téměř do měkka, necháme důkladně vykapat a vystydnout. Mezi jednotlivé růžičky nacpeme hranolky ze slaniny, sýrů, šunky, salámu. V misce smícháme zakysanou smetanu, parmazán a vajíčko a nalijeme na květák. Potom rozp...
Nejlepší recept na Zapečené cuketky:-)
Zapečené cuketky:-) Pekáč vymažeme máslem, cukety oloupeme, umyjeme a nakrájíme na kolečka asi půl centimetru široká, vyložíme jimi dno pekáče, posolíme a posypeme paprikou. Uzeninu si nakrájíme na kostičky a polovinu dáme na první vrstvu. Na to dáme další kolečka cuket, op...
Brokolice s hermelínem a sýrovou čepičkou
Brokolice s hermelínem a sýrovou čepičkou Brokolici rozebereme na růžičky a namočíme na chvíli do mísy s vodou a po chvíli necháme okapat. Zapékací mísu vymažeme olejem, na dno poklademe růžičky brokolice. Posypeme kořením - grilovaná zelenina, kmín, tymián, pepř, sůl. Poklademe na plátky rozká...
Hermelínový plášť /vskutku královské/
Hermelínový plášť /vskutku královské/ Celé stonky chřestu povařte 5 minut ve vodě. Sceďte. Do hrnce dejte nakrájený hermelín s cibulí, jáhly, víno a povařte asi 5 minut. Vše rozmixujte a dle chuti osolte. Omáčkou zalijte horké stonky chřestu a posypte kerblíkem. Tip: Nemáte-li jáhly, vynechejt...
Brokolice s brambory,šunkou a sýry - recept od maminky
Brokolice s brambory,šunkou a sýry Uvařené brambory si nakrájíme na kolečka a skládáme do tukem vymazané a vysypané hrubou moukou zapékací mísy. Na brambory si dáme vrstvu šunky nakrájené na nudličky a poté vrstvu růžiček vařené brokolice. Opět dáme vrstvu brambor, na ni vrstvu šukny a na...
Cukeťáčky s anglickou a hermelínem
Cukeťáčky s anglickou a hermelínem Nastrouhanou cuketu posypeme vegetou s příchutí bylin, necháme "vypotit" aspoň 20 minut. Vymačkáme vodu, přidáme nastrouhaný tvrdý sýr, česnekový pepř kotanyi, 1 vajíčko a mouku tolik, abychom vytvořili nelepivé těsto. Smažíme na oleji z jedné strany, potom...
Recept na Vypečené krokety ( s ostrou rajčatovou omáčkou )
Vypečené krokety  ( s ostrou rajčatovou omáčkou ) Květák rozebereme na růžičky a uvaříme do měkka. Necháme prochladnout, dáme do mísy, přidám uvařené, oloupané brambory a rozmačkáme ( nejlépe to jde šťouchadlem na brambory). Přidáme vejce, nastrouhané sýry a salám, mouku, krupičku, koření a bylinky a...
Zapečená cuketa se sýrem
Zapečená cuketa se sýrem Cuketu nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme "vypotit". Osušíme papírovým ubrouskem a na olivovém oleji osmažíme z obou stran do zlatova. Naskládáme do pekáčku, poklademe šunkou(nemusí být), sýrem a pod grilem zapečeme. Podává se s opečenými tousty....
Brokolice s hermelínovou omáčkou
Brokolice s hermelínovou omáčkou Brokolici uvaříme v osolené vodě. Z másla a mouky uděláme růžovou jíšku, zalejeme mlékem a rozvaříme. Přidáme drobně nakrájený nebo nastrouhaný hermelín a mícháme, až se sýr částečně rozpustí. Přidáme žloutek (někdy žloutek nedávám) a rozmixuj...
Lilek v tymiánové chilli marinádě s brie a šunkovo-pórkovou peřinkou - recept od maminky
Lilek v tymiánové chilli marinádě s brie a šunkovo-pórkovou peřinkou Lilek podélně nakrájíme na tenké (necelý centimetr silné) plátky, posolíme a necháme vypotit - asi 15 minut z každé strany. Suroviny na marinádu promícháme a polovinou množství potřeme vrchní stranu vypocených a osušených lilků. Párátkem nebo jiným ostr...
 
Nalezeno: 19 receptůZobrazuji: 1-19 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení

Zeleninová jídla


SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist