RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Zapečená pohanka

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Zapečená pohanka, recepty Zapečená pohanka, Zapečená, pohanka


Recept na Zapečená pohanka

Recept na Zapečená pohanka je zařazen v kategorii zeleninová jídla. K přípravě Zapečená pohanka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
500 g pohanky (používáme celá zrna, tedy kroupy, ale samozřejmě můžete použít lámanku) 4 vejce cca 200 g hermelínu nebo nivy či jiného výraznějšího sýra zelenina dle chuti a sezóny (tentokrát jsme použili jarní cibulku, cuketu, česnek, brokolici a pro barevnou pestrost mraženou směs hrášku, mrkve a kukuřice) 1 zeleninový bujón nebo sůl.

Zapečená pohanka
Zvětšit obrázek

Recept na Zapečená pohanka

Recept na Zapečená pohanka:
Pohanku namočíme na 2 - 3 hodinky do studené vody - nevaříme. Díky namočení změkne, ale neztratí cenné látky. Přebytečnou vodu slijte. Poté ji osolíme nebo do ní rozdrobíme (opravdu najemno) kostičku bujónu. Mezitím si na pánvičce orestujeme na olivovém oleji nakrájenou cibulku, na kostičky nakrájenou cuketu a česnek (pozor, ať vám nezčerná - zhořknul by). Brokolice rozkrájíme na růžičky a uvaříme na zkus. Pokud použijete brokolici mraženou, máte o tento krok ulehčenou práci, ale čerstvá je čerstvá... Veškerou zeleninu zamíchejte do pohanky, tedy i mraženou směs, pokud ji použijete. Pohanku přendejte do vymazané a strouhankou vysypané zapékací formy. V hrnku rozkvedlejte 4 vejce, můžete je zředit trochou mléka a osolte je (počítejte také se slaností sýra, tak raději méně než více). Pohanku zalijte vejci a povrch posypte nakrájeným či nastrouhaným sýrem. Pečte dozlatova. Pohanku peču v remosce, pokud bych ji pekla v troubě, tak bych nastavila teplotu kolem 200 stupňů.

Poznámka k receptu na Zapečená pohanka:
super . davam bodik. pohanka je vyborna a zdrava. tento recept doporucuji vsem, kdo ma rad kvalitni jidlo a ma rad svoje zdravicko. a taky zalezi mu na tom jak vypada.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapečená pohanka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: coco-choc
  • Datum vložení: 12.12.2009
  • Počet porcí: 3
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Zeleninová jídla
  • Suroviny: 500 g pohanky (používáme celá zrna, tedy kroupy, ale samozřejmě můžete použít lámanku) 4 vejce cca 200 g hermelínu nebo nivy či jiného výraznějšího sýra zelenina dle chuti a sezóny (tentokrát jsme použili jarní cibulku, cuketu, česnek, brokolici a pro barevnou pestrost mraženou směs hrášku, mrkve a kukuřice) 1 zeleninový bujón nebo sůl
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapečená pohanka, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapečená pohanka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapečená pohanka

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist