|
Recept na Lilek v tymiánové chilli marinádě s brie a šunkovo-pórkovou peřinkou
Recept na Lilek v tymiánové chilli marinádě s brie a šunkovo-pórkovou peřinkou je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Lilek v tymiánové chilli marinádě s brie a šunkovo-pórkovou peřinkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 lilek 100 g šunky (případně pancetty nebo anglické slaniny) 100 g pórku 150 g brie (případně hermelínu nebo hermaduru) sůl na marinádu: 4 lžíce sladko-ostré chilli omáčky 2 lžíčky v prstech promnutého sušeného tymiánu 4 lžíce sójové omáčky 2 lžíce olivového oleje.
|
|
 Zvětšit obrázek
|
Recept na Lilek v tymiánové chilli marinádě s brie a šunkovo-pórkovou peřinkou
Recept na Lilek v tymiánové chilli marinádě s brie a šunkovo-pórkovou peřinkou: Lilek podélně nakrájíme na tenké (necelý centimetr silné) plátky, posolíme a necháme vypotit - asi 15 minut z každé strany. Suroviny na marinádu promícháme a polovinou množství potřeme vrchní stranu vypocených a osušených lilků. Párátkem nebo jiným ostrým předmětem propícháme lilek, aby marináda pronikla i do jeho vnitřku. Po deseti minutách lilek přendáme na plech marinovanou stranou dolů, zbytek marinády naneseme na nepotřenou - nyní vrchní - stranu, opět propícháme a necháme odstát. Šunku i pórek nakrájíme na proužky, promícháme a zakapeme lžící olivového oleje (pokud použijeme slaninu, olej vynecháme). Směs poklademe na plátky lilku a zapékáme v troubě vyhřáté na 200°C 15 minut. Poté poklademe tenkými plátky sýra brie a zapékáme dalších 15-20 minut.
Poznámka k receptu na Lilek v tymiánové chilli marinádě s brie a šunkovo-pórkovou peřinkou: Těší mě, že chutná...a děkuji za komentáře.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Lilek v tymiánové chilli marinádě s brie a šunkovo-pórkovou peřinkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 10.09.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: 1 lilek 100 g šunky (případně pancetty nebo anglické slaniny) 100 g pórku 150 g brie (případně hermelínu nebo hermaduru) sůl na marinádu: 4 lžíce sladko-ostré chilli omáčky 2 lžíčky v prstech promnutého sušeného tymiánu 4 lžíce sójové omáčky 2 lžíce olivového oleje
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na lilek v tymiánové chilli marinádě s brie a šunkovo-pórkovou peřinkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Lilek v tymiánové chilli marinádě s brie a šunkovo-pórkovou peřinkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Lilek v tymiánové chilli marinádě s brie a šunkovo-pórkovou peřinkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... podlesníky. - Valašské podlesníky Vložil: koždoň Jiří 2019-09-14 14:02:56
U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet.... Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát Vložil: Isa 2019-08-17 18:35:37
... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských... |
|
recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
|