RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Těstoviny ocet

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Těstoviny jsou potravinový produkt, který se vyrábí z nekynutého a chemicky nekypřeného těsta. Pocházejí z Itálie. Připravují se zejména z pšenice, pitné vody a příd

Recepty - Těstoviny ocet

Těstoviny - návody k vaření - online kuchařka

Těstoviny jsou potravinový produkt, který se vyrábí z nekynutého a chemicky nekypřeného těsta. Pocházejí z Itálie. Připravují se zejména z pšenice, pitné vody a přídavných látek k jejich obarvení nebo ochucení. Těstoviny se doporučují vařit ve vroucí osolené vodě (zhruba jeden litr vody na 100 g těstovin). Rozlišujeme těstoviny vaječné a bezvaječné. Dále se můžeme setkat s těstovinami semolinovými, celozrnnými pšeničnými nebo špaldovými, ječnými nebo žitnými. V obchodech zdravé výživy jsou dnes k dostání také těstoviny z bezlepkové mouky - pohankové nebo rýžové.

Ocet je potravinářská přísada a konzervační činidlo, jehož hlavní složkou je kyselina octová v koncentraci podle druhu octa od asi 4 do 18 % (nejčastější koncentrace je 8 %). Potravinářský ocet se vyrábí fermentací tekutin obsahujících etylalkohol, například vinný ocet z vína. Během fermentace bakterie rodu Acetobacter oxidují za přítomnosti kyslíku etylalkohol na kyselinu octovou. Ocet se v potravinářství užívá jednak ke konzervaci zeleniny, jednak jako okyselující součást pokrmů v řadě kuchyní světa. Byl takto používán již v antice. Pro své chuťové, konzervační, deodorační a čistící vlastnosti je často nazýván pokladem domácnosti.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 11 receptůZobrazuji: 1-11 receptů
Recept na Zapečená tarhoňa
Zapečená tarhoňa Dáme vařit tarhoňu v mírně osolené vodě. Na oleji do skolovata orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou anglickou, gothajík a zarestujeme. Uvařenou tarhoňu na cedníku propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Nivu a uzenou cihlu...
Šunkofleky s brambory
Šunkofleky s brambory Uvaříme těstoviny a zvlášt oloupané a na kolečka nakrájené brambory do poloměkka. Uzené maso popřípadě překrájíme. připravíme si zálivku: Cibule na kostičky dáme do kastrůlku na rozpálený olej (aby byla cibule pokryta olejem) a necháme zpěnit, poté za...
Recept na Těstovinový salát s kysanou smetanou
Těstovinový salát s kysanou smetanou Těstoviny uvaříme podle návodu. Cibuli a rajčata pokrájíme nadrobno, pariky na nudličky. Salám necháme v mrazáku trochu ztuhnout a nastrouháme na hrubo. Smícháme s pokrájenou zeleninou, hráškem, vařenými těstovinami a kysanou smetanou. Dochutíme solí a pep...
Špagety s jakoby boloňskou omáčkou
Špagety s jakoby boloňskou omáčkou Omáčka: Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme pokrájený salám, protlak, kečup, podle potřeby vodu (jen trochu, aby omáčka moc nezeřídla), opepříme a ochutíme oreganem (jak kdo ho má rád, nemusí být) a podle chuti ještě osladíme a okyselíme. Povař...
Plněné těstoviny
Plněné těstoviny 1. Vypracujeme nudlové těsto a zabalíme je do fólie. Dáme odpočinout asi na 30 minut. 2. Maso i oloupané cibule dvakrát pomeleme, přidáme lžičku vody, okořeníme a dobře propracujeme. 3. Na pomoučeném vále po částech vyválíme plát těsta silný 1,5-2 mm....
Těstoviny s tuňákem, rajčaty, fazolemi a kukuřicí - recept od maminky
Těstoviny s tuňákem, rajčaty, fazolemi a kukuřicí Na trošce oleje jsem si orestovala nadrobno nakrájenou cibulku, poté jsem přidala tuňáka, česnek a najemnno chilli papričku. Chvíli jsem nechala spojit chutě a následně přidala fazole s kukuřicí. Zredukovala jsem vodu se zeleniny, dochutila solí a octem. Přida...
Recept na Zapečené gulášové špagety
Zapečené gulášové špagety - V jednom hrnci si připravíme klasický základ na vepřový guláš. Na oleji osmahneme do hněda drobně krájenou cibuli. Když je hotová, přidáme lžičku mleté sladké (nebo gulášové) papriky. Chvilku mícháme, pak přidáme na menší kostky nakrájené plecko, s...
Těstovinový salát s kuřecím masem a zeleninou
Těstovinový salát s kuřecím masem a zeleninou Nejprve si nkarájíme masíčko na malé kousky, přidáme solamyl, sojovku, sůl, pepř, balsamiko a vajíčko. Dobře promícháme. Na malém množství tuku pořádně orestujeme a po pěti minutách trochu podlijeme, tím se nám udělá tak trochu omáčka a necháme ješ...
Nudle s koprovou omáčkou a brokolicí
Nudle s koprovou omáčkou a brokolicí Vejce uvaříme natvrdo. Brokolici rozdělíme na růžičky a povaříme v osolené vodě nebo na páře do změknutí (nerozvaříme). Nudle uvaříme běžným způsobem, scedíme je a promícháme s máslem a uvařenou brokolicí. Na omáčku si připravíme z másla a mouk...
Halušky trochu jinak
Halušky trochu jinak Ve slané vodě, přidáme i 2 lžíce oleje, uvaříme klasicky těstoviny, které scedíme. Na pánvici opečeme uzeninu, buď klobásu nakrájenou na kostičky nebo slaninu, nebo bůček. Ze zelí slijeme šťávu, čili scedíme, kdo chce může ho mírně podusit, ale nejl...
Těstoviny s čínskou omáčkou
Těstoviny s čínskou omáčkou Na oleji rozehřejeme česnek s plátky cibule, přidáme na nudličky nakrájené maso a zprudka osmahneme. Přidáme na kolečka nakrájený pórek, sůl, koření, sójovou omáčku a dusíme. Vždy, když šťávu vysmahneme, přilijeme vývar a dusíme, až je maso měkké. ...
 
Nalezeno: 11 receptůZobrazuji: 1-11 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry

Těstoviny

Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist