RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Těstoviny máslo

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Těstoviny jsou potravinový produkt, který se vyrábí z nekynutého a chemicky nekypřeného těsta. Pocházejí z Itálie. Připravují se zejména z pšenice, pitné vody a příd

Recepty - Těstoviny máslo

Těstoviny - návody k vaření - online kuchařka

Těstoviny jsou potravinový produkt, který se vyrábí z nekynutého a chemicky nekypřeného těsta. Pocházejí z Itálie. Připravují se zejména z pšenice, pitné vody a přídavných látek k jejich obarvení nebo ochucení. Těstoviny se doporučují vařit ve vroucí osolené vodě (zhruba jeden litr vody na 100 g těstovin). Rozlišujeme těstoviny vaječné a bezvaječné. Dále se můžeme setkat s těstovinami semolinovými, celozrnnými pšeničnými nebo špaldovými, ječnými nebo žitnými. V obchodech zdravé výživy jsou dnes k dostání také těstoviny z bezlepkové mouky - pohankové nebo rýžové.

Máslo je mléčný výrobek má specifické aroma a chuť. Aroma másla je dáno obsahem mastných kyselin s krátkou délkou řetězce. Chuť másla doplňuje přítomnost mléčných bílkovin. Máslo obsahuje vitaminy rozpustné v tucích, tedy A, D, E, K. Máslo také obsahuje významný podíl trans nenasycených mastných kyselin, takže konzumci másla by měli omezit lidé s vysokým obsahem cholesterolu a cévními potížemi. Zdravým lidem by nemělo máslo uškodit. Problematika je však individuální a je důležité dodržování správné životosprávy! Vzhledem ke složení, je máslo vhodné zejména pro studenou kuchyni. Máslo by se nemělo používat pro smažení. Obecně se vyrábí zakoncentrováním mléčného tuku (smetany) a následnou reverzí fází na emulzi vody v oleji. Klasické máslo obsahuje minimálně 80 % mléčného tuku, zbytek tvoří voda (do 16 %) a mléčná sušina (bílkoviny, laktóza).
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 69 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 | |
Babiččiny šunkofleky
Babiččiny šunkofleky Mouku prosejeme na vál, přidáme vejce, přiléváme vodu a zamícháváme nožem do mouky. Rukama vypracujeme tuhé, ale ne tvrdé, těsto. Rozdělíme na čtyři bochánky a necháme ¼ - ½ hodiny odpočinout – přikryté, aby neoschlo. Rozválíme, na sílu asi 1 mm, po...
Tagliatelle s kuřecím masem a listovým špenátem
Tagliatelle s kuřecím masem a listovým špenátem Kuřecí maso si naložíme do bylinek, které si rozdrtíme ve hmoždíři s olivovým olejem, osolíme, přidáme dle chuti česnek a necháme v chladu odležet. Z másla, mouky a mléka uděláme bešamel a přidáme listový špenát, osolíme, dochutíme česnekem (já ...
Lotrinská nudlová zapékanka - recept od maminky
Lotrinská nudlová zapékanka Na másle zpěníme cibuli, přidáme maso, osmahneme, podlijeme vínem, přidáme kečup, okořeníme, podusíme. Nudle uvaříme běžným způsobem a smícháme je s masovou směsí. Vše pak vložíme do vymazané zapékací misky, zalijeme zakysanou smetanou, posypeme sýrem...
Broskvové cannelloni
Broskvové cannelloni 1. Uvaříme si pudink dle návodu a do téměř vychládlého zamícháme l vejce. 2. Mandle si opražíme na suché pánvi. 3. V kastrůlku svaříme sirup/nebo med s vodou, citrónovou šťávou, vanilkovou dření/nebo vanilkovým cukrem, skořicí a přidáme na kousky na...
Lasagne s vepřovým masem - recept od maminky
Lasagne s vepřovým masem Vepřové maso umeleme a restujeme na kapce oleje, okořeníme(sůl, pepř, mletá paprika) přidáme rajčata a dusíme cca 20minut. Lasagne uvaříme zvlášť. Do zapékací mísy postupně skládáme vrstvu lasagní a vrstvu masa. Nakonec zalejeme bešamelem:na másle orestuj...
Nejlepší recept na Lazane / Lasagne
Lazane / Lasagne Na olivovom oleji si osmahneme nasekanu cibulku, cesnek a sampiony, asi 5 minut opekame. Pridame kuracie maso a opekame do zatiahnutia asi 12 minut. Maso osolime, okorenime, pridame nasekanu rajcinu, stipku bazalky, lyzicu kecupu a smotanu. Dusime asi 10 minut, na slabom ohni, pr...
Plněné těstoviny
Plněné těstoviny 1. Vypracujeme nudlové těsto a zabalíme je do fólie. Dáme odpočinout asi na 30 minut. 2. Maso i oloupané cibule dvakrát pomeleme, přidáme lžičku vody, okořeníme a dobře propracujeme. 3. Na pomoučeném vále po částech vyválíme plát těsta silný 1,5-2 mm....
Nejlepší recept na Dýňové ravioli
Dýňové ravioli Z mouky a ostatních ingrediencí zpracujeme vláčné tužší těsto, které se bude dobře vyvalovat. Necháme ho odležet a připravíme si náplň: Rozmačkanou vychladlou dýni smícháme s ricottou nebo tvarohem a ochutíme. Těsto po částech tence rozvalujeme, vykraju...
Cous cous s lososem
Cous cous s lososem Do velké mísy vsypeme cous cous, zalijeme horkým vývarem, vidličkou mícháme, až se vsákne, zakápneme olivovým olejem a promícháme. Měl by být na skus kyprý a a trochu mokrý. Přimícháme brusinky, bylinky, trochu na jemné proužky pomerančové kúry , opepři...
Nejlepší recept na Smetanové těstoviny zapečené se sekanou a zelenými fazolkami
Smetanové těstoviny zapečené se sekanou a zelenými fazolkami Těstoviny si uvaříme do měkka a scedíme. Připravíme si menší pekáček, který vymažeme máslem, nebo sádlem, jak kdo má rád. Polovinu těstovin dáme na dno pekáčku a zozprostřeme.Osolíme, opepříme. Na ně naskládáme vrstvu na plátky nakrájené sekané, p...
Nejlepší recept na Lasagne s boloňskou omáčkou
Lasagne s boloňskou omáčkou Na rozpuštěném másle osmahneme cibulku. Když zesklovatí, přidáme nastrouhanou zeleninu(nahrubo). Po chvilce přidáme mleté maso, česnek a veškeré koření a dusíme doměkka. Zamícháme rajčata a protlak. Dno a stěny zapékací mísy/plechu/ vytřeme olejem, na d...
Cardovy nudle
Cardovy nudle Kuřecí nudličky posolíme a naložíme přes noc do hlubokého talíře s kari, pepřem, tymiánem a olejem. Druhý den si uvaříme balíček těstovin, ty vložíme do mísy a smícháme s máslem, majoránkou a oregánem. Vše (maso a těstoviny) promícháme a dáme na pek...
Lasagne s nivou, zelím a špenátem
Lasagne s nivou, zelím a špenátem Bešamel: necháme rozpustit máslo, přidáme mouku, promícháme. Dolejeme mléko, promixujeme, aby tam nebyly hrudky z mouky, přidáme nakrájenou cibulku. Provaříme, přidáme nivu, necháme rozpustit nebo promixujeme. V takovém množství, aby byl bešamel hustý. Přid...
Nejlepší recept na Těstoviny s Gorgonzolou
Těstoviny s Gorgonzolou Sýr rozmícháme ve vlažné smetaně. Těstoviny vložíme do vymazaného pekáčku spolu s nakrájeným masem, prosypeme bylinkami a zalijeme smetanou. Osolíme, je-li třeba. Necháme v troubě probublat asi 20 minut při teplotě 180°C. Na talíři doplníme čerstvými ra...
Recept na Fettuccine s lososem, smetanovou omáčkou a bylinkami
Fettuccine s lososem, smetanovou omáčkou a bylinkami Na pánvi na másle osmahneme kousky lososa. Přidáme smetanu, víno, citronovou štávu a vodu. Uvedeme do varu, přidáme parmazán a necháme ho rozpustit. Přidáme nasekané bylinky, osolíme, opepříme. Zahustíme škrobem smíchaným s vodou a chvily jeste povarime, ne...
Nejlepší recept na Špenátové lasagne se šunkou a sýrem
Špenátové lasagne se šunkou a sýrem Na másle zpěníme slaninu, pak pokrájenou cibuli a až zesklovatí, přidáme 2 polévkové lžíce hladké mouky. Uděláme jíšku a tu pak vodou zředíme na bešamel. Osolíme, dáme další koření a nakonec do toho vložíme kostku špenátu. Stačí jen trochu provaři...
Recept na Kuskus na kari a medu s kuřecími kousky
Kuskus na kari a medu s kuřecími kousky Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky a na chvíli je naložíme do olivového oleje, medu (1-2 lžíce), kari (cca 3 plné lžičky), chilli (0,5-1 lžička) a osolíme. Na slitém oleji z masa osmahneme červenou cibulku a přidáme maso. Přidáme mraženou kukuřici, chvíli...
Nejlepší recept na Řecká lasagne pastitsio
Řecká lasagne pastitsio 1-Vo vacsej panvici rozohrejeme.Pridame mlete maso a prepecieme a miesame pokial nezmani farbu cca. 5 minut.Pridame nakrajanu cibulu pokial neostane priesvitna cca 5 minunt. 2- Pridame - podlejeme vinom , paradajkovou omackou , muskatovym orieskom , skoricu a nakrajanou petrz...
Nejlepší recept na Nudle s tuňákem a mrkví
Nudle s tuňákem a mrkví Rozehřejeme olivový olej a na mírné teplotě restujeme cibuli a 4 stroužky nasekaného česneku dozlatova (asi 10 minut). Pak přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, posolíme a asi 5 minut restujeme za občasného prohození. Přidáme zbývající česnek, tentokrát nastrou...
Lasagne se slaninou a žampiony
Lasagne se slaninou a žampiony Na dno pekáče vyskládáme lasagne, potřeme vrstvou bešamelu a poté pokračujeme: slaninu, žampiony, rajčata, posypem kořením, plátkový sýr, kečup. Takto opakujem stále dokola, bešamelem nešetříme :) Poslední vrstvu posypeme strouhaným sýrem, pepřem a chilli...
1 | |
Nalezeno: 69 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry

Těstoviny

Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist