RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Zapečené cannelloni s masovou náplní

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Zapečené cannelloni s masovou náplní, recepty Zapečené cannelloni s masovou náplní, Zapečené, cannelloni, masovou, náplní


Recept na Zapečené cannelloni s masovou náplní

Recept na Zapečené cannelloni s masovou náplní je zařazen v kategorii těstoviny. K přípravě Zapečené cannelloni s masovou náplní budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
cannelloni 1 balení, mleté maso 600g, olej, cibule 2 střední, česnek 3 - 4 stroužky, rajčatový protlak 1 lžíce, bazalka, oregano, sůl, pepř mletý, rajčata čerstvá 3 ks nebo konzerva loupaných vcelku, hladká mouka 1 lžička, zelená cibulka, žampiony 2 ks (nemusí být), bílé víno suché / nebo voda na podlití. BEŠAMEL: máslo 2 lžíce, hladká mouka 2 lžíce, mléko 1/2 litru, muškátový květ - špetka, strouhaný sýr 4 lžíce, sůl..

Zapečené cannelloni s masovou náplní
Zvětšit obrázek

Recept na Zapečené cannelloni s masovou náplní

Recept na Zapečené cannelloni s masovou náplní:
Na hlubší pánvi rozehřejeme olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli, orestujeme do sklovata, přidáme mleté maso a za stálého míchání restujeme, až je maso oddělené od sebe a cibulka začíná zlátnout. Poté vsypeme najemno nakrájený česnek, přidáme protlak, rajčata, orestujeme, okořeníme, přidáme bylinky nakrájené na hrubo, nakrájené žampiony, zasypeme moukou, zamícháme a mírně podlijeme vínem / vodou a necháme dusit. Dle potřeby jemně podléváme a dosolíme. Do měkkého masa přidáme nakrájenou zelenou cibulku. Směs musí zůstat šťavnatá, ale nesmí "plavat" v omáčce. Dáme prochladnout. Mezitím si připravíme bešamel: Do rozehřátého másla vmícháme mouku, za stálého míchání (aby se neutvořily hrudky) zalijeme mlékem, jemně osolíme, povaříme na hladkou omáčku a ochutíme muškátovým květem. Vypneme a necháme na sporáku připravené na vmíchání sýra. Neuvařené cannelloni plníme prochladlou směsí a skládáme vedle sebe do máslem vymazaného pekáčku (dělám do menšího a skládám na 2 patra). Když máme první vrstvu hotovou, ohřejeme bešamel a vmícháme strouhaný sýr. Až se rozpustí, nalijeme část omáčky na vrstvu těstovin, pekáčkem jemně zahýbáme aby se omáčka dostala mezi těstoviny a navrstvíme další plněné cannelloni a zalijeme zbytkem bešamelu.(Je dobré mít omáčku jemně nad poslední vrstvu těstovin, nepřipékají se.) Navrch můžeme ještě poklást plátky sýra a dáme zapéct ho předehřáté trouby na 175°C asi na 20 - 40 min. do růžova. Prvních 10 min. zapékám pod pokličkou a na zbytek doby odklopím. Doba pečení je závislá na tom,jak máme vysokou vrstvu v pekáčku.

Poznámka k receptu na Zapečené cannelloni s masovou náplní:
Recept vypadá složitě, ale je to tím že jsem ho rozepsala dost podrobně. Příprava směsi a naplnění trvá cca 30 min. a pak jen přičíst čas na zapečení. Jídlo je opravdu moc dobré a stojí za tu trošku piplačky při plnění cannellon ;-).

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapečené cannelloni s masovou náplní, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: mirca75
  • Datum vložení: 30.05.2009
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Těstoviny
  • Suroviny: cannelloni 1 balení, mleté maso 600g, olej, cibule 2 střední, česnek 3 - 4 stroužky, rajčatový protlak 1 lžíce, bazalka, oregano, sůl, pepř mletý, rajčata čerstvá 3 ks nebo konzerva loupaných vcelku, hladká mouka 1 lžička, zelená cibulka, žampiony 2 ks (nemusí být), bílé víno suché / nebo voda na podlití. BEŠAMEL: máslo 2 lžíce, hladká mouka 2 lžíce, mléko 1/2 litru, muškátový květ - špetka, strouhaný sýr 4 lžíce, sůl.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapečené cannelloni s masovou náplní, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapečené cannelloni s masovou náplní - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapečené cannelloni s masovou náplní

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...
sušené maso - Domácí sušené maso - Jerky
Vložil: Audri
2019-03-30 13:52:16

Já tedy sušené maso zbožňuji. Dost často si ho ve své sušičce yden sušíme. Je to lahodné a chutná i dětem. :) ...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist