RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Těstoviny cibule

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Těstoviny jsou potravinový produkt, který se vyrábí z nekynutého a chemicky nekypřeného těsta. Pocházejí z Itálie. Připravují se zejména z pšenice, pitné vody a příd

Recepty - Těstoviny cibule

Těstoviny - návody k vaření - online kuchařka

Těstoviny jsou potravinový produkt, který se vyrábí z nekynutého a chemicky nekypřeného těsta. Pocházejí z Itálie. Připravují se zejména z pšenice, pitné vody a přídavných látek k jejich obarvení nebo ochucení. Těstoviny se doporučují vařit ve vroucí osolené vodě (zhruba jeden litr vody na 100 g těstovin). Rozlišujeme těstoviny vaječné a bezvaječné. Dále se můžeme setkat s těstovinami semolinovými, celozrnnými pšeničnými nebo špaldovými, ječnými nebo žitnými. V obchodech zdravé výživy jsou dnes k dostání také těstoviny z bezlepkové mouky - pohankové nebo rýžové.

Cibule je široce užívaná při vaření jako zelenina či koření. Používají se její cibule, oloupané od vrchních uschlých vrstev, nejčastěji nakrájené, řidčeji se využívá i cibulová nať. Syrová cibule má pálivou chuť a používá se například jako příloha k pečivu či uzeninám, často v kombinaci s hořčicí[zdroj?]. Vařenou cibuli mohou obsahovat některé zeleninové polévky. Osmažená cibule se používá jako základ pro cibulovou jíšku, která se používá jako základ gulášů a perkeltů, omáček, zeleninových polévek, některých luštěninových pokrmů, špenátu a zelí. Samotná smažená cibulka s tukem se používá například k maštění a ochucení vařené čočky a dalších pokrmů. Při loupání, krájení či smažení cibule se uvolňuje dráždivá slzotvorná látka, těkavý propathial S-oxid, který vzniká enzymatickým rozkladem z s-I-propenylcysteinsulfoxidu. Tato látka pak ve styku s vodou (například v oku) hydrolyzuje na propanol, kyselinu sírovou a sirovodík. Při smažení je tato směs látek vnímána jako příjemné aroma. Existuje mnoho návodů, jak pálení očí při krájení cibule předejít – například krájení cibule pod vodou či průběžné vlhčení cibule během krájení, nošení ochranných brýlí či kontaktních čoček, použití co nejostřejšího nože atd.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 362 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 | | ...
Recept na Zapečená tarhoňa
Zapečená tarhoňa Dáme vařit tarhoňu v mírně osolené vodě. Na oleji do skolovata orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou anglickou, gothajík a zarestujeme. Uvařenou tarhoňu na cedníku propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Nivu a uzenou cihlu...
Výborné italské špagety trošku jinak
Výborné italské špagety trošku jinak Do kastrolu dáme olej a na něm zpěníme najemno nakrájenou cibulku, po zpěnění přidáme maso a orestujeme. Zalijeme vodou a přidáme rajský protlak a vaříme dokud není maso měkké. Potom přidáme prolisovaný česnek, ochutíme, popřípadě zahustíme solamylem,al...
Plněné těstovinové trubky - cannelloni
Plněné těstovinové trubky - cannelloni Cibulku a maso nakrájíme na drobné kousky, orestujeme, přidáme asi lžičku kari a osolíme. Nakonec trošku sekané čerstvé petrželky. Necháme trošku vychladnout. Do pekáčku nakapeme olej, trubičky naplníme masem a položíme vedle sebe na pekáček, přiklopíme....
Recept na Ravioli plněné mletým masem a špenátem
Ravioli plněné mletým masem a špenátem Mouku, 2 vejce, 1/2 lžičky soli a 2-3 lžíce vody zpracujeme na těsto, které rozválíme.(možná bude potřeba více vody - záleží na mouce) Špenát omyjeme, krátce povaříme, necháme okapat a nasekáme.(Lzde použít i mražený - ne však protlak!) Jednu cibuli n...
Těstovinový fitnes oběd - recept od maminky
Těstovinový fitnes oběd Na pánvi osmahneme na troše oliv. oleje cibuli, po chvíli přidáme květák a kukuřici. Chvíli restujeme a poté přidáme těstoviny. Nějakou dobu opět restujeme, aby se těstoviny se zeleninou pěkně opekly a jako poslední přidáme vajíčka se solí a pepřem. Až ...
Zapečená kolínka s uzeninou a sýrem
Zapečená kolínka s uzeninou a sýrem Kolínka si uvaříme v osolené vodě, ke konci kápneme asi lžíci oleje do vařící vody, aby se kolínka nelepily. Scedíme a necháme vychladnout. Na pánvi si orestujeme cibulku dozlatova, jen do změknutí, nesmí zhnědnout a necháme vychladit (velikost kostiček zál...
Italské špecle - recept od maminky
Italské špecle Na olivovém oleji orestujeme cibuli. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, posypeme oreganem a podle chuti kořením na italská jídla. Přidáme nakrájené žampiony, sterilovaná krájená rajčata, lístky bazalky, sojovou omáčku a vše podusíme. Nakonec přidám...
Kolínkoto - recept od maminky
Kolínkoto Maso nakrájíme na drobné kousky, osolíme a opepříme a dáme osmahnout na olej. Když je téměř měkké, přidáme krájenou cibuli a dosmažíme doměkka. Bohatě zastříkneme worčestrem a vmícháme sekanou nať. Dobře promícháme se scezenými horkými těstovinami...
Zapečená brokolice s těstovinama
Zapečená brokolice s těstovinama POSTUP PŘÍPRAVY Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Brokolici nakrájíme na malé kousky a uvaříme v osolené vodě. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou šunku. Vložíme do zapékací mísy a smícháme s uvařenou brokolicí a t...
Boloňské/salámové špagety
Boloňské/salámové  špagety Uvařim si těstoviny.Na pánvičce opeču cibulku, přidám maso a nebo salám, zaliju rajčatovým pyré, přidám koření, nastruhanou nivu a na závěr česnek. Omáčku nalijeme na špagety a posypeme eidamem a nivou....
Babiččiny šunkofleky
Babiččiny šunkofleky Mouku prosejeme na vál, přidáme vejce, přiléváme vodu a zamícháváme nožem do mouky. Rukama vypracujeme tuhé, ale ne tvrdé, těsto. Rozdělíme na čtyři bochánky a necháme ¼ - ½ hodiny odpočinout – přikryté, aby neoschlo. Rozválíme, na sílu asi 1 mm, po...
Boloňské špagety s mletým masem podle Petry
Boloňské špagety s mletým masem podle Petry Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě tak, aby byly al dente. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso a necháme ho zatáhnout. Ochutíme vegetou a kořením, přidáme rozmixovaná loupaná rajčata a krátce povaříme. Hotovou omáčku j...
Čínské nudle s krabími tyčinkami
Čínské nudle s krabími tyčinkami Předem si oloupeme cibuli a mrkev. Cibulku nakrájíme na drobno a mrkev nastrouháme na struhadle na hrubo. Připravíme pánev, na kterou dáme trochu oleje. Rozpálíme a přidám cibulku. Poté přidáme nastrouhanou mrkev a smažíme. Posypeme trochou tymiánu. Dále si na...
Široké nudle s vepřovým masem - recept od maminky
Široké nudle s vepřovým masem 1) Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Na všechny těstoviny používám univerzální postup – cca 5-7 minut vařit a pak cca 10-15 minut nechat ustát. Slít, dát do misky, přidat olivový olej a promíchat. 2) Na velké pánvi a oleji osmažíme nakrájenou cibuli do...
Recept na Penne v sýrovo-smetanové omáčce s kuřecím masem, brokolicí, česnekem a bazalkou
Penne v sýrovo-smetanové omáčce s kuřecím masem, brokolicí, česnekem a bazalkou Cibuli orestujeme na oleji, přidáme kuřecí maso. Když je maso hotové, přidáme prolisovaný česnek, smetanu, tavený sýr (na 250ml 150g taveného sýra), bazalku, podušenou nebo spařenou brokolici a necháme provařit. Omáčku s masem promícháme s uvařenými pen...
Špagety se špenátem a zakysanou smetanou - recept od maminky
Špagety se špenátem a zakysanou smetanou Špagety uvaříme podle návodu uvařené scedíme. Na oleji osmahneme na plátky nakrájená osolená a opepřená kuřecí prsa. Přidáme na plátky nakrájenou cibuli a česnek. Chvíli restujeme společně s masem. Přidáme opláchnutý a okapaný listový špenát a kr...
Recept na Bezvaječné těstoviny s hlívou ústřičnou a sojovou smetanou
Bezvaječné těstoviny s hlívou ústřičnou a sojovou smetanou Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme na nudličky nakrájenou hlívu, na kolečka nakrájený pórek a nahrubo nastrouhané mrkve. Osolíme, opepříme, mírně zalijeme vodou a chvíli dusíme. Když je zelenina měkká, ce...
Těstoviny s lososem a brokolicí
Těstoviny s lososem a brokolicí Těstoviny dáme vařit. Najemno nakrájenou cibuli a česnek dáme podusit do velkého hrnce 3-4 min. Pak přidáme uvařené těstoviny, povařenou brokolici, nakrájeného lososa, smetanu, parmazán, osolíme a opepříme. Počkáme až se parmezán rozpustí vypneme :-) Přej...
Jednoduché špagety s rajským protlakem, červeným vínem a klobásou - recept od maminky
Jednoduché špagety s rajským protlakem, červeným vínem a klobásou Uvaříme si špagety podle návodu. Do velkého hrnce nebo pánve dáme na jemno nakrájenou cibulku do rozpáleného oleje, začneme restovat, až začne cibule hnědnout tak přidáme 1 polévkovou lžíci cukru a osmažíme cibulku úplně do zlatova. Nakrájíme si klob...
Recept na Cuketová směs na těstoviny
Cuketová směs na těstoviny Asi hodinu před vařením si nakrájíme cuketu na kolečka, posolíme a počkáme, až pustí vodu. Na oleji osmažíme cibulku, po chvíli přidáme mleté maso a počkáme až zbělá. Potom přidáme na kostičky nakrájenou cuketu, ze které jsme odstranili dužinu.(semen...
1 | | ...
Nalezeno: 362 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry

Těstoviny

Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist