RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Sladká jídla sůl

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Sladká jídla jsou oblíbená především u dětí, zejména taková, která si mohou sami připravit, nebo s jejich přípravou pomoci rodičům. Nejsou to však jen děti, které s

Recepty - Sladká jídla sůl

Sladká jídla - návody k vaření - online kuchařka

Sladká jídla jsou oblíbená především u dětí, zejména taková, která si mohou sami připravit, nebo s jejich přípravou pomoci rodičům. Nejsou to však jen děti, které s chutí sedají ke stolu obloženému sladkým pokrmem a proto bychom mohli sladká jídla zařadit do našeho jídelníčku častěji. Někteří se mohou obávat o svou linii, ale vězte, že sladkým jídlem přijmete téměř tolik kilojoulů, kolik byste přijali jakýmkoliv jiným poctivým jídlem. Na sladko se mohou připravovat různé druhy příloh, jako jsou například těstoviny či rýže. Těstoviny se dají připravovat se sladkým tvarohem, chutnější varianta je však s mletým mákem, posypané moučkovým cukrem a polité rozpuštěným máslem. Z rýže se pak připravují různé nákypy s jakýmkoli čerstvým, mraženým nebo kompotovaným ovocem. Z bramborového těsta můžeme připravovat bramborové šišeky, sypané mletým mákem, cukrem a polité rozpuštěným máslem. Dalším hitem sladkých jídel jsou buchtičky se šódó, plněné palačinky marmeládou nebo ovocem a zmrzlinou a také samozřejmě ovocné knedlíky, ať už jsou kynuté a nebo tvarohové. Oboje můžeme sypat nastrouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a polévat rozpuštěným máslem.

Chlorid sodný (NaCl), známý v běžném životě pod označením kuchyňská sůl a nejčastěji prostě sůl, je chemická sloučenina, vyskytující se v přírodě v podobě nerostu halitu, známého též pod označením sůl kamenná. Je to velmi důležitá sloučenina potřebná pro životní funkce většiny organismů. Při nahřátí plamenem se sůl dá roztavit a uvolňuje přitom chlor. Chlorid sodný je důležitá surovina pro potravinářský a chemický průmysl. V potravinářství se kromě běžné úpravy potravin (a ochucení) používá při konzervaci masa nasolením.Kuchyňská sůl normálně prodávaná v běžných obchodech s potravinami bývá ze zdravotních důvodů jodizovaná – je do ní přidáno malé množství jódu ve formě jodidu draselného nebo jodičnanu draselného. Je tím zabezpečeno, že v populaci nevzniká deficit jódu, který by mohl být příčinou vleklých zdravotních poruch či nemocí – především štítné žlázy. Nadměrná konzumace soli ale škodí zdraví.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 76 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 | |
Nejlepší recept na Hlučínské koláče
Hlučínské koláče Smíšením surovin nachystáme posypku a dáme do chladna. Nachystáme náplně. Do mísy prosejeme teplou mouku, osolíme a přidáme z části vlažného mléka, 1 KL cukru a kvasnic vzejitý kvásek a v teplém mléce rozmíchané žloutky a cukr. Zpracujeme těsto a na z...
Recept na Hanácké hertepláky
Hanácké hertepláky Nejlépe den předem brambory uvaříme ve slupce doměkka. Oloupeme je a najemno nastrouháme. Pak je smícháme s moukou a se solí a zpracujeme v těsto, které se nelepí, není příliš tuhé ani řídké. Na pomoučeném vále vyvalujeme tenké placky, které opékáme n...
Beléšky/vdolky na plotně - recept od maminky
Beléšky/vdolky na plotně Tradičním způsobem vytvoříme kvásek, vypracujeme (dost tuhé) těsto a necháme vykynout. Mezitím dáme na sporák plotýnku, a dáme ji rozehřívat na minimum. Když je těsto nakynuté, lžící vždy vykrojíme kousek těsta o velikosti vajíčka (či menší, dle vl...
Skořicové šneky
Skořicové šneky 1) Z droždí, lžíce cukru, poloviny vlažného mléka a 2 lžic mouky připravíme kvásek, který necháme v teple vzejít. Zbylou mouku, cukr a vlažné mléko smícháme s vejcem, špetkou soli, cit. kůrou a kváskem. Nakonec přidáme rozpuštěný tuk a vypracujeme hladk...
Kynuté sladké knedlíky
Kynuté sladké knedlíky Do mouky se solí a solamylem udělám důlek pro kvásek :cukr, droždí, vlaž.mléko. Necháme asi 15 min odpočívat.Poté přidáme vejce,zbylé mléko a máslo a zaděláme těsto dokud se nelepí na stěny mísy. Necháme 1 hod kynout.Z těsta si vytvoříme váleček a na...
Špecle s mákem
Špecle s mákem Mouku, vejce, mléko a sůl vymícháme do hladkého těsta. Dáme vařit vodu a osolíme ji. Do vroucí vody přes cedník prolisujeme těsto, nebo ho natrháme lžičkou. Když špecle vyplavou, vyjmeme je do hrnce se studenou vodou. Pak přecedíme a promastíme. Přidáme m...
Cookies - velice jednoduché :)
Cookies - velice jednoduché :) V jedné misce smícháme všechny sypké suroviny tj. mouku, cukr, kakao, vanilkový cukr, skořici a sůl. V druhé misce vajíčka, mléko, rozkrájenou čokoládu, důkladně promícháme pak přidáme ingredience z 2. misky a důkladně propracujeme, přidáváme trochu mlé...
Nejlepší recept na Taštičky plněné tvarohem
Taštičky plněné tvarohem Na vále zpracujeme vláčné, nelepivé těsto z mouky, vejce, žloutku, soli a trošky vody. Těsto rozválíme na plát, nakrájíme z něj čtverce, do jejich středu dáme po lžičce tvarohové náplně (nemá být řídká, aby nevytékala), kterou připravíme tak, že sm...
Nejlepší recept na Kuskus na sladko
Kuskus na sladko -Kuskus, rozinky a strouhaný kokos dáme do misky, zalejeme horkou vodou z konvice a přikryjeme na cca 8-10min. -osladíme javorovým sirupem a přidáme skořici dle chuti, dukladně promícháme. -Kdo má rád, je dobré i s kousky čerstvých jahod či banánem....
Rýžový nákyp s tvarohem a jablky
Rýžový nákyp s tvarohem a jablky Rýži propláchneme, lehce přisolíme a dáme dusit. Do mléka zašleháme vajíčka, vanilkový cukr, 50g cukru, utřený tvaroh a vychladlou rýži. Do vymazaného pekáče dáme polovinu této rýžové hmoty, na ni dáme jablka, posypeme trochu cukrem, zakryjeme opět rýž...
Recept na Sladké (sushi)
Sladké (sushi) Z mléka, vajec, mouky a vanilkového cukru ušleháme metličkou (strojem ke šlehání) hladké těsto, do kterého přidáme špetku soli. Do těsta přidáme lžíci potravinářského barviva a pořádně zamícháme. Na trošce oleje usmažíme z těsta palačinky. Tvaro...
Babiččiny mrkvánky
Babiččiny mrkvánky Z droždí, trochy mléka a špetky cukru připravíme kvásek a vykynulý ho vmícháme do mouky, přidáme žloutky, cukr, podle potřeby mléko, rozpuštěný a vychladlý tuk, sůl a fenykl. Těsto zpracujeme a necháme kynout. Nastrouhanou mrkev promícháme s krystalovým ...
Vdolečky z majonézy - recept od maminky
Vdolečky z majonézy Uděláme si kvásek a necháme 20min.kynout. Pak smícháme s moukou a zaděláme těsto a necháme na teplém místě vykynout. Vyválíme plát, asi 2cm silný a vykrojíme kolečka a pečeme na pánvi. Můžeme i ve fritáku, ale musíme též obracet, jako při smažení na...
Recept na Švestkové balóny
Švestkové balóny Mouku trochu osolíme,přidáme vejce,vodu a vypracujeme těsto,z kterého si vytvoříme váleček,nožem nakouskujem a každkou švestku zvlášť zabalíme a uděláme kuličku. Pořádně zabalené kuličky dáme do vroucí vody,zamícháme a vaříme za občasného promích...
Jahodové knedlíky z odpalovaného těsta
Jahodové knedlíky z odpalovaného těsta Do vařícího mléka dáme rozpustit tuk, přidáme špetku soli a rychle vmícháme mouku tak, až se přestane lepit na stěny renlíku. Dáme ji vychladit. Do vlažné hmoty vmícháme žloutky. Vyklopíme na vál posypaný hr. moukou a vypracujeme vláčné těsto. Rozdělí...
Nejlepší recept na Kynuté knedlíky - meruňkové s tvarohem
Kynuté knedlíky - meruňkové s tvarohem Z kynutého těsta utvoříme bochánky, zabalíme ovoce. Necháme ještě chvíli kynout, pak vkládáme do vroucí vody, přikryjeme na 5 minut. Až vyplavou otočíme a vaříme dále. Jeden vyzkoušíme tak, že jej vyndáme, vidličkou roztrhneme a podíváme se, zda není u...
Recept na Těstoviny s cuketou na sladko
Těstoviny s cuketou na sladko Těstoviny uvaříme v osolené vodě běžným způsobem a promícháme s máslem. Cuketu a jablko oloupeme, nahrubo nastrouháme a dusíme i s ořechy na másle, přidáme skořici a vanilkový cukr. Do měkka podušenou směs nalijeme na těstoviny a poprášíme moučkovým ...
Americké lívance - recept od maminky
Americké lívance Do nádoby vložte prášek do pečiva, mouku, špetku soli a cukr. Vše dobře smíchejte a přidejte prošlehaná vejce s mlékem. Vše smíchejte dohromady metličkou, aby vzniklo hustší těsto. Do něj zašlehejte máslo. Těsto nechte aspoň na deset minut odpočinout. ...
Recept na Skořicový vrták
Skořicový vrták Takže nejdřív droždí rozmícháme s trochou cukru, rozředíme malým množstvím vlažného mléka, přidáme trochu mouky a vymícháme kvásek, který necháme vykynout.Mezitím si do misky dáme všechny suroviny+rozpuštěný tuk a vykynutý kvásek...poté necháme asi...
Nejlepší recept na Lívanečky se skořicí a cukrem
Lívanečky se skořicí a cukrem To se vše smícháme a rozmíchá po troškách opatrně, by se nenadělalo žmolkú se přidává mouka, a to tolik, aby z toho bylo řídké těsto (jako na kapání) na lívanečky. Ke konci se dá rozředěné droždí a nechá se to kynouti. Pak se lžící lijí na pánev...
1 | |
Nalezeno: 76 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty

Sladká jídla

Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist