RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Sladká jídla rybíz

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Sladká jídla jsou oblíbená především u dětí, zejména taková, která si mohou sami připravit, nebo s jejich přípravou pomoci rodičům. Nejsou to však jen děti, které s

Recepty - Sladká jídla rybíz

Sladká jídla - návody k vaření - online kuchařka

Sladká jídla jsou oblíbená především u dětí, zejména taková, která si mohou sami připravit, nebo s jejich přípravou pomoci rodičům. Nejsou to však jen děti, které s chutí sedají ke stolu obloženému sladkým pokrmem a proto bychom mohli sladká jídla zařadit do našeho jídelníčku častěji. Někteří se mohou obávat o svou linii, ale vězte, že sladkým jídlem přijmete téměř tolik kilojoulů, kolik byste přijali jakýmkoliv jiným poctivým jídlem. Na sladko se mohou připravovat různé druhy příloh, jako jsou například těstoviny či rýže. Těstoviny se dají připravovat se sladkým tvarohem, chutnější varianta je však s mletým mákem, posypané moučkovým cukrem a polité rozpuštěným máslem. Z rýže se pak připravují různé nákypy s jakýmkoli čerstvým, mraženým nebo kompotovaným ovocem. Z bramborového těsta můžeme připravovat bramborové šišeky, sypané mletým mákem, cukrem a polité rozpuštěným máslem. Dalším hitem sladkých jídel jsou buchtičky se šódó, plněné palačinky marmeládou nebo ovocem a zmrzlinou a také samozřejmě ovocné knedlíky, ať už jsou kynuté a nebo tvarohové. Oboje můžeme sypat nastrouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a polévat rozpuštěným máslem.

Rybízy jsou jednodomé nebo dvoudomé, opadavé nebo ojediněle i stálezelené keře s jednoduchými střídavými listy. Rybízy jsou opylovány hmyzem, některé velkokvěté andské druhy kolibříky. Semena jsou šířena ptáky. Některé druhy jsou pěstovány jako ovocné dřeviny, především rybíz černý (Ribes nigrum), rybíz červený (Ribes rubrum) a srstka angrešt (Ribes uva-crispa).
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 10 receptůZobrazuji: 1-10 receptů
Beléšky/vdolky na plotně - recept od maminky
Beléšky/vdolky na plotně Tradičním způsobem vytvoříme kvásek, vypracujeme (dost tuhé) těsto a necháme vykynout. Mezitím dáme na sporák plotýnku, a dáme ji rozehřívat na minimum. Když je těsto nakynuté, lžící vždy vykrojíme kousek těsta o velikosti vajíčka (či menší, dle vl...
Recept na Knedlíky-blbouni s klevelou
Knedlíky-blbouni s klevelou Kynuté těsto: uděláme kvásek(rozdrobené droždí,trochu mléka, trochu cukru) až vzejde, připravíme si mouku do mísy, uděláme uprostřed jamku a tam vylijeme kvásek, pak přidáme vlažné zbylé mléko, vejce, špetku soli a těsto dobře uhněteme, přikryjeme a d...
Zapečený černý rybíz
Zapečený černý rybíz Do vymazané dortové formy si naskládáme dvojitou vrstvu piškotů, pokapeme rumem, zalijeme vrstvou krému, bohatě posypeme rybízem, můžeme zalít dortovým želé připraveným podle návodu na obalu a dáme druhou vrstvu krému...takto můžeme střídat vrstvy do spot...
Mazurek wielkanocny
Mazurek wielkanocny Příprava: Z tohoto možství nám vyjdou dva Mazurki - pečeme na kulatém koláčovém plechu. Nejprve dáme vařit kondenzované mléko. Plechovku s mlékem dáme do kastrolu tak aby byla úplně zakryta vodou, vaříme na velmi pomalém ohni cca 3 hodiny. Poté ji necháme...
Kváskové celozrnné lívance s lesním ovocem - recept od maminky
Kváskové celozrnné lívance s lesním ovocem Večer předem si rozkvasím kvas - smíchám lžíci žitného kvásku, který mi odpočíval v lednici mezi pečením chlebů, a žitnou moukou s vodou. Jen promíchám v míse, zabalím do igelitky a dám odpočívat na teplé místo. Po 12 hodinách kvašení kvas hodně zvě...
Tvaroh s ovocem
Tvaroh s ovocem Smícháme tvaroh, activii, trochu stévie, skořici a citronovou šTávu. Ovoce si nahrájíme na malé kousky a plníme misky střídavě ovocem a tvarohovou směsí....
Recept na Palačinky plněné za pár minut snědené
Palačinky plněné za pár minut snědené Všechny uvedené suroviny na palačinkové těsto v hlubší nádobě a nejlépe ručním elektrickým šlehačem na stupeň 1 důkladně promícháme a necháme 20minut odpočinout. Na pánvi rozpálíme slabou vrstvu oleje, naběračkou nalijeme tenkou vrstvu odpočatého t...
Zapečený vaječný pudink s ovocem
Zapečený vaječný pudink s ovocem Jablka oloupat, nakrájet na menší kousky a se lžící třtinového cukru na pánvi osmahnout, aby trochu změkla-stále mícháme. Vánočku na suché pánvi opražit a potom nakrájet na kousky a smíchat s jablky a rybízem (nebo jiným ovocem) a dáme do máslem vytřen...
Vločkový nákyp s rybízem - recept od maminky
Vločkový nákyp s rybízem Z osoleného mléka a vloček uvaříme hustou kaši a necháme ji vychladnout. Žloutky utřeme s máslem a cukrem a postupně je do vyhládlé kaše přidáváme. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Do vymazané formy střídáme vrstvu kaše a vrstvu rybízu. Rybíz vždy pocu...
Bezinkové palačinky s rybízem (DlabemeZdrave)
Bezinkové palačinky s rybízem (DlabemeZdrave) Mouku a cukr dáme do mísy. Vejce našleháme v sirupu se smetanou se špetkou soli. Tekutou směs postupně za stálého šlehání přidáme k mouce. Vzniklé těstíčko necháme 20min odpočinout. Poté těsto promícháme a na pánvi postupně upečeme 10ks tenkých palač...
Nalezeno: 10 receptůZobrazuji: 1-10 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty

Sladká jídla

Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist