RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Knedlíky-blbouni s klevelou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Knedlíky-blbouni s klevelou, recepty Knedlíky-blbouni s klevelou, Knedlíky-blbouni, klevelou


Recept na Knedlíky-blbouni s klevelou

Recept na Knedlíky-blbouni s klevelou je zařazen v kategorii sladká jídla. K přípravě Knedlíky-blbouni s klevelou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Těsto: 500 g hrubé mouky, 1 kostka droždí(42 g), 1 vejce, 200 ml vlažného mléka, trochu cukru na kvásek, špetka soli, nějaké větší ovoce, já dala meruňky, ale nemusí se plnit. Klevela: 1 lžíce másla, 2 lžíce mléka(smetany), cukr, skořice, 1 lžička škrobu+ trochu vody, ovoce jakékoliv, nejlepší je z více druhů, já dělala z borůvek, malin, jahod, rybízu..

Knedlíky-blbouni s klevelou
Zvětšit obrázek

Recept na Knedlíky-blbouni s klevelou

Recept na Knedlíky-blbouni s klevelou:
Kynuté těsto: uděláme kvásek(rozdrobené droždí,trochu mléka, trochu cukru) až vzejde, připravíme si mouku do mísy, uděláme uprostřed jamku a tam vylijeme kvásek, pak přidáme vlažné zbylé mléko, vejce, špetku soli a těsto dobře uhněteme, přikryjeme a dáme kynout na teplejší místo na 1 hodinu. Mezi kynutím připravíme klevelu: do kastrolu dáme ovoce, máslo,mléko(smetanu),cukr(jak kdo rád sladké) a skořici, vše uvedeme do varu a když jí máme rozvařenou a hustou, rozpustíme si lžičku škrobu v malém množství vody, vlijeme do klevely, převaříme a je zahuštěná. Po vykynutí těsta nakrájíme kusy podle ovoce, kterým budeme plnit a uděláme kulaté knedle a necháme ještě chvilku odpočinout. Zavařujeme do vařící vody a vaříme 5 minut přikryté a 5-10 minut odkryté podle velikosti(dělám je větší).Knedlíky vyndaváme na talíře a hned roztrhneme, aby vyšla pára a polijeme klevelou, čím víc, tím líp. Knedlíky se mohou dělat bez plnění, jen roztržené a polité klevelou! Ty plněné prý jsou pro požitkáře-tak asi jsme požitkáři, já je plním!!

Poznámka k receptu na Knedlíky-blbouni s klevelou:
Recept dostala maminka od své maminky a teď ho mám po mamince já. Těsto se může dělat v domácí pekárně!

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Knedlíky-blbouni s klevelou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Bibinka (Janinka)
  • Datum vložení: 20.09.2009
  • Počet porcí: 4-6
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Sladká jídla
  • Suroviny: Těsto: 500 g hrubé mouky, 1 kostka droždí(42 g), 1 vejce, 200 ml vlažného mléka, trochu cukru na kvásek, špetka soli, nějaké větší ovoce, já dala meruňky, ale nemusí se plnit. Klevela: 1 lžíce másla, 2 lžíce mléka(smetany), cukr, skořice, 1 lžička škrobu+ trochu vody, ovoce jakékoliv, nejlepší je z více druhů, já dělala z borůvek, malin, jahod, rybízu.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na knedlíky-blbouni s klevelou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Knedlíky-blbouni s klevelou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Knedlíky-blbouni s klevelou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist