|
Recepty -
Pro začátečníky másloPro začátečníky - návody k vaření - online kuchařka
| Pro začátečníky - jednoduché recepty, které zvládne připravit každý i bež zkušeností s vařením.
Máslo je mléčný výrobek má specifické aroma a chuť. Aroma másla je dáno obsahem mastných kyselin s krátkou délkou řetězce. Chuť másla doplňuje přítomnost mléčných bílkovin. Máslo obsahuje vitaminy rozpustné v tucích, tedy A, D, E, K. Máslo také obsahuje významný podíl trans nenasycených mastných kyselin, takže konzumci másla by měli omezit lidé s vysokým obsahem cholesterolu a cévními potížemi. Zdravým lidem by nemělo máslo uškodit. Problematika je však individuální a je důležité dodržování správné životosprávy! Vzhledem ke složení, je máslo vhodné zejména pro studenou kuchyni. Máslo by se nemělo používat pro smažení. Obecně se vyrábí zakoncentrováním mléčného tuku (smetany) a následnou reverzí fází na emulzi vody v oleji. Klasické máslo obsahuje minimálně 80 % mléčného tuku, zbytek tvoří voda (do 16 %) a mléčná sušina (bílkoviny, laktóza). Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 45 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů | 1 | 2 |
Recept na Základní hnědá omáčka, odborně nazývaná:….. |
|
Suroviny a postup jsou přizpůsobeny možnostem našich vážených přátel a čtenářů. Trochu teorie neuškodí. Toto je základ všech hnědých omáček. Nemusíte pro domácí použití vařit z tohoto základu, ale je dobré nalít do tvořítek a nechat zmrznout. Poto...
|
|
|
Drobenka - žmolenka - posýpka atd. |
|
Vše smícháme dohromady ručně nebo mixerem. Pokud chceme mít drobenku bleskově hotovou, tuk rozehřejeme, vlejeme do cukru s moukou a lehce promícháme. Takto připravená drobenka se ale po upečení více na moučníku drobí a opadává. Každá kuchařka má svůj ...
|
|
|
Nejlepší recept na Šťavnaté zapečené žampiony |
|
Vnitřek žampionů i s nožkama ostřejší kávovou lžičkou vydlabeme-viz foto., nadrobno pokrájíme a vydlabané žampiony sloupneme. Slaninu a 1 cibuli nadrobno nakrájíme, na 1 polévkové lžíci oleje v kastrůlku orestujeme, přidáme pokrájené vnitřky a nožky ža...
|
|
|
Recept na Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách |
|
Čtvrtky omyjeme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka, naskládáme do pekáčku, osolíme, posypeme kmínem a poklademe plátky česneku, můžeme mírně posypat mletou paprikou pro barvu. Na brambory vložíme nasolené kuře, plátek másla na každou čtvrtku a dáme...
|
|
|
Recept na Klasické jednoduché tousty pro děti |
|
Na 2 plátky si natřeme máslo (nemusíte jest-li máte rádi suché tousty). Pak tedy dejte šunku, sýr, posypte jemně kořením a namažte jemně kečupem. (Opět nemusíte, kdo nemá rád kečup). A dáme do toustovače zapéct do zlatova. Potom tousty vyndáme. (pozor, ...
|
|
|
|
Ovocné strouhankové knedlíky - recept od maminky |
|
Strouhanku, žloutky, rozp. máslo a sůl rozmícháme v míse s mlékem. A to tak, aby nám vnikla hustší kaše, proto mléko stále doléváme. Necháme stát asi půl hodiny. Pak kaši zpracujeme s polohrubou moukou, aby vzniklo nelepivé těsto a tvoříme knedlíky - z ...
|
|
|
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce |
|
Kuřecí prsa rozkrojíme na stejně velké porce. Porce osolíme a opepříme. Do hrnce dáme rozpustit máslo. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a necháme lehce zpěnit. Vložíme porce kuřecího masa a zprudka orestujeme do zlatavé barvy. Přidáme silný vývar a vlijem...
|
|
|
Nejlepší recept na Kuře pečené na zelenině |
|
Kuřecí stehna nebo porce kuřete dobře očistíme a prsty si z vrchní části utvoříme prostor pod kůží. Porce kuřete osolíme, a do podkožní kapsy, vsuneme plátek másla. Na hrubé kousky si nakrájíme papriky a rajčata na silnější plátky tak, aby bylo pokryto...
|
|
|
|
Rychlá"nouzová"polévka - recept od maminky |
|
Cibuli si očistíme a nadrobno nakrájíme.Já jsem použila zbytky lahůdkové cibulky,kterou jsem nakrájela na kolečka.Očistěnou bramboru,mrkev a celer nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle.Do hrnce na rozpálený tuk dáme nakrájenou cibuli a nastrouhanou mrkev ...
|
|
|
Jíškové knedlíčky do polévky-chutné - recept od maminky |
|
Z másla a hladké mouky uděláme klasickou jíšku a necháme jí zcela vychladnout. Do studené jíšky dáme protlačený česnek, vegetu, nasekanou pažitku a vejce, všechno pořádně promícháme a doplníme strouhankou tolik, aby se daly knedlíčky tvarovat, pak je tak ...
|
|
|
Zapečené houskové knedlíky |
|
Houskový knedlík nakrájíme na kolečka a následně na malé kostičky. Stejně tak to uděláme s malou „štanglí“ salámu Gothaj. Do misky si rozklepneme pět čerstvých vajec, které rozšleháme, a přilijeme k nim celý obsah kelímku se šlehačkou. Lehce osolíme...
|
|
|
Taková polévečka s hlívou a droždím |
|
Mrkev a pórek si nakrájíme na polokolečka, kedlubnu, brambory a brokolici na malé kousky, hlívu na proužky, česnek na plátky.Do hrnce si dáme kousek másla, na něj česnek, pak nasypeme droždí které necháme vzkypět a na něj vysypeme veškeré pokrájené suroviny...
|
|
|
Recept na Rychlý krém |
|
Uvaříme pudink obvyklým způsobem, do horkého vmícháváme tuk až do úplného rozpuštění. Vanilku můžeme přidat už s cukrem do studeného mléka. Pro rychlejší rozpuštění můžeme tuk rozkrájet. Ihned naléváme na upečený piškot nebo do košíčků. Krém ...
|
|
|
Nejlepší recept na Krůtí bylinkové závitky v papiňáku |
|
Opláchnuté a osušené plátky masa nejlépe přes folii naklepeme a po obou stranách mírně okořeníme solí a pepeřem. Máslo umícháme s nasekanými bylinkami a rozetřeme na plátky masa. Na každý kus položíme plátek anglické slaniny, zamotáme do závitku a ut...
|
|
|
Nejlepší recept na Kuřecí řízek s bramborovou kaší |
|
Kuřecí řízek, nejlépe chlazený, opláchneme, naklepeme, osolíme a obalíme nejdříve v hladké mouce, potom v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance. Na tuku, používám ztužený tuk Lukana, který je už rozpálený, smažíme řízky po obou stranách. Na bra...
|
|
|
Nejlepší recept na Bratislavský pischinger |
|
Změklé máslo spolu s cukrem šleháme tak dlouho, až se cukr rozpustí, nesmí být v krému cítit, přidáme žloutek ,rozpuštěnou čokoládu a nebo kakao ještě spolu prošleháme. Lískové ořechy dáme na suchou pánev a za stálého míchaní je opékáme, až se...
|
|
|
Nejlepší recept na Míchaná vajíčka |
|
Rozpustíme máslo a mezitím si dáme vajíčka do sklenice, osolíme podle chuti, rozkvedláme a dáme k máslu, stále mícháme, jinak se připálí. Až budou takové žluté kousky a hlavně skoro suché, tak dáme na talíř a je to....
|
|
|
Nejlepší recept na Jednoduchý zapečený květák |
|
Oloupané brambory nakrájíme na kolečka. Květák omyjeme a nakrájíme. Na dno vymazaného pekáče dáme brambory, na ně šunkový salám, květák, další vrstvu brambor, květák, přelijeme vajíčkem, přidáme nakrájený sýr, zakončíme vrstvou brambor a zalijem...
|
|
|
1 | 2 | Nalezeno: 45 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|