RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Drobenka - žmolenka - posýpka atd.

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Drobenka - žmolenka - posýpka atd., recepty Drobenka - žmolenka - posýpka atd., Drobenka, -, žmolenka, -, posýpka, atd.


Recept na Drobenka - žmolenka - posýpka atd.

Recept na Drobenka - žmolenka - posýpka atd. je zařazen v kategorii pro začátečníky. K přípravě Drobenka - žmolenka - posýpka atd. budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
80 g tuku (Hera, máslo), 80 g cukr krupice, 160 g hrubé mouky.

Drobenka - žmolenka - posýpka atd.
Zvětšit obrázek

Recept na Drobenka - žmolenka - posýpka atd.

Recept na Drobenka - žmolenka - posýpka atd.:
Vše smícháme dohromady ručně nebo mixerem. Pokud chceme mít drobenku bleskově hotovou, tuk rozehřejeme, vlejeme do cukru s moukou a lehce promícháme. Takto připravená drobenka se ale po upečení více na moučníku drobí a opadává. Každá kuchařka má svůj recept na drobenku, někdo preferuje mouku hrubou, někdo polohrubou, někdo dokonce hladkou. Někdo dává cukr hrubší, někdo cukr moučkový. Ale tuk by měl být vždy co nejlepší, velmi ovlivní celkovou chuť moučníku. I váhové poměry bývají různé, většinou se mouky dává tolik, kolik váží dohromady tuk a cukr. Velmi také záleží na tom, na co drobenku použijeme. Pokud posypáváme na koláči ovoce, které pustí šťávu, můžeme udělat drobenku s menším obsahem tuku. Pokud ji použijeme např. na loupáčky, měla by být mastnější, aby lépe na hladkém pečivu držela.

Poznámka k receptu na Drobenka - žmolenka - posýpka atd.:
Někdy můžeme pro změnu do drobenky přimíchat trochu kokosové moučky nebo ořechů, velmi dobrou chuť udělá přidaný skořicový cukr. Velmi zajímavé chuťi docílíme, když drobenku nakonec zalejeme např. rumovým karamelem (http://www.toprecepty.cz/recept/4833-rebarborovy-k...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Drobenka - žmolenka - posýpka atd., kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Množství na velký plech
  • Datum vložení: 13.07.2010
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pro začátečníky
  • Suroviny: 80 g tuku (Hera, máslo), 80 g cukr krupice, 160 g hrubé mouky
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na drobenka - žmolenka - posýpka atd., pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Drobenka - žmolenka - posýpka atd. - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Drobenka - žmolenka - posýpka atd.

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist