RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Korpus na dort - jeho plnění a potahování marcipánem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Korpus na dort - jeho plnění a potahování marcipánem, recepty Korpus na dort - jeho plnění a potahování marcipánem, Korpus, na, dort, -, jeho, plnění, potahování, marcipánem


Recept na Korpus na dort - jeho plnění a potahování marcipánem

Recept na Korpus na dort - jeho plnění a potahování marcipánem je zařazen v kategorii pro začátečníky. K přípravě Korpus na dort - jeho plnění a potahování marcipánem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
korpus na dort - viz poznámka, ale lze jakýkoli máte rádi krém máslový nastavovaný: 250ml mléka či vody 5 rovných lžic polohrubé mouky 250g másla (používám odlehčené Rama Créme Bonjour) cukr moučka podle chuti falešná marcipánová hmota - viz poznámka čerstvé či kompotovaé ovoce.

Korpus na dort - jeho plnění a potahování marcipánem
Zvětšit obrázek

Recept na Korpus na dort - jeho plnění a potahování marcipánem

Recept na Korpus na dort - jeho plnění a potahování marcipánem:
Vychladlý korpus položíme vrchní nerovnou stranou na pracovní desku a dlouhým úzkým nožem prořízneme uprostřed vodorovně na dvě poloviny (asi jaky když se rozřízne velká houska na sendvič). Korpus můžeme proříznout také vlastcem či pevnou režnou nití jako knedlík, pak je dobré si po obvodu nakrojit cca 1cm hlubokou vodorovnou rýhu, do které zavedeme vlasec, překřížíme a utahováním prořízneme. Tuto fázi jsem bohužel zapomněla vyfotit. Rozkrojený korpus rozložíme na dvě poloviny, spodní polovinu potřeme řidší marmeládou. Pokud je marmeláda hustší, v mističce vidličkou prošleháme a naředíme trochou vody z kompotu, alkoholem (rum, brandy) či obyčejnou vodou. Na marmeládu dáme 2/3 krému (obr.1), rozetřeme ke stranám a poklademe čerstvým či kompotovaným ovocem podle chuti (obr.2). Na pomazaný korpus položíme řeznou plochou druhou polovinu korpusu, takže nahoře bude dno korpusu, ze kterého jsme na začátku sloupli pečicí papír a vršek je tedy téměř ideálně rovný. Vrchní plochu lehce přitlačíme na spodní. Nyní naneseme na boky korpusu většinu krému (obr.3) a rovnoměrně rozetřeme. Nakonec na vršek korpusu naneseme zbytek krému, vše rozetřeme do tenké vrstvy, která zarovná a vyplní případné nerovnosti a vzduchové bubliny v těstě (obr.4) - mně se dobře pracuje s horní rovnou hranou příborového nože, lépe než se stěrkou...ale můžete ji použít také. Pomazaný korpus dáme do lednice vychladit, aby krém díky obsaženému máslu ztuhl a s korpusem se dále dobře pracovalo. Minimálně na 2 hodiny, lépe ale přes noc. ------------------------------------------------ Marcipán si obarvíme podle potřeby a na podložce podsypané trochou Solamylu vyválíme na tloušťku cca 4mm. Průměr vyváleného plátu by měl o kus větší než průměr dortu + 2x výška dortu. Poté opatrně podebereme rukama či válečkem a přeneseme na ztuhlý naplněný a pomazaný korpus (obr.5) Na klasický korpus 25cm je na potah dostačující 3/4 dávky falešné marcipánové hmoty z poznámky, zbytek použijeme na ozdoby. Marcipán postupně narovnáváme a přitlačujeme hřbetem ruky na boky korpusu, poté okraj odřízneme (obr.6) - výborně to jde kráječem na pizzu. Pokud je na marcipánu vytlačený reliéf, stačí lehce uhladit dlaní, pokud je marcipán rovný, je třeba „vyžehlit“ případné nerovnosti. Na toto používám kousek pečicího papíru a plastovou cukrářskou stěrku, na marcipán položím papír (aby se stěrka nelepila), na něj stěrku, dlaní lehce přitlačím a krouživými pohyby lehce přežehlím vrchní plochu i boky dortu. ---------------------------------------- Příprava krému: Ve studeném mléce či vodě metličkou rozmícháme mouku a za stálého míchání svaříme na hustou kaši (bešamel). Necháme vychladnout - občas promícháme, aby nevznikla oschlá krusta. Vychladlou hmotu vyšleháme dohladka. V míse ušleháme máslo s cukrem a postupně všleháme bešamel. Do krému můžeme přidat kakao nebo instatní kávu, Capuccino, lze přidat i pár kapek různé tresti (vanilka, rum...). Pokud bychom chtěli dort plnit např. tvarohovým krémem, je možné do dát dovnitř, ale na vršek si trochu tohoto krému udělat - dort se nemá potírat tvarohovými, jogurtovými atd. krémy kvůli vysokému obsahu vody v tvarohu...krém pak na dortu neztuhne, marcipán klouže a rozpouští se.

Poznámka k receptu na Korpus na dort - jeho plnění a potahování marcipánem:
korpus: http://www.toprecepty.cz/recept/18933-kakaovy-olej... falešná marcipánová hmota: http://www.toprecepty.cz/recept/16692-falesna-marc... Občas se mi ve vzkazech objeví dotaz na tuto fázi, kterou zkušené pekařky a kuchařky zvládají levou zadní, ale pro začínající kuchařinky je záludností už příprava korpusu na zdobení. Snad se tedy ty zkušenější nebudou zlobit za tento recept/nerecept :) Doporučuji se podívat na http://www.youtube.com/watch?v=-3Ki5bbXu_Q

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Korpus na dort - jeho plnění a potahování marcipánem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: isindy (Ivana)
  • Datum vložení: 26.08.2011
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pro začátečníky
  • Suroviny: korpus na dort - viz poznámka, ale lze jakýkoli máte rádi krém máslový nastavovaný: 250ml mléka či vody 5 rovných lžic polohrubé mouky 250g másla (používám odlehčené Rama Créme Bonjour) cukr moučka podle chuti falešná marcipánová hmota - viz poznámka čerstvé či kompotovaé ovoce
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na korpus na dort - jeho plnění a potahování marcipánem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Korpus na dort - jeho plnění a potahování marcipánem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Korpus na dort - jeho plnění a potahování marcipánem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist