RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Přílohy majoránka

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Příloha jídla je jídlo, které se podává jako příloha k jinému jídlu, většinou k masu. Mezi přílohy např. patří: brambory, knedlík, rýže, těstoviny, hranolky, peč

Recepty - Přílohy majoránka

Přílohy - návody k vaření - online kuchařka

Příloha jídla je jídlo, které se podává jako příloha k jinému jídlu, většinou k masu. Mezi přílohy např. patří: brambory, knedlík, rýže, těstoviny, hranolky, pečivo, zelenina, houby, luštěniny

Majoránka zahradní je jednoletá, někdy i dvouletá bylina s přímým, rozprostřeným stonkem a protilehlými, oválnými listy. Drobné, bílé květy tvoří husté střapce, které jsou stopkaté a vyrůstají v úžlabinách listů. Plody jsou tvrdé a úplně dozrávají jen v teplých oblastech. Celá rostlina příjemně voní. Používá se jako koření na dochucování polévek, omáček a masitých jídel. Ve staročeské kuchyni je nezbytnou přísadou bramborové polévky (bramboračky) a bramboráku (cmundy). Díky svému blahodárnému účinku na trávení se přidává do pokrmů z luštěnin, zelí či jiných tučných jídel. Vyniknout dává především chuti zvěřiny nebo pečeným játrům. Velmi dobře se hodí také do lehkých zeleninových nebo vaječných salátů. Využívat ji lze v čerstvém i sušeném stavu. Její předností je, že neztrácí aroma, které se výborně snoubí s ostatními druhy koření, např. tymiánem. Povzbuzuje chuť do jídla a podporuje tvorbu žaludečních šťáv. Působí také protinadýmavě. Uvolňuje křeče a posiluje nervový systém. Pomáhá při ženských onemocněních, protože posiluje dělohu. Čaj z majoránky může dokonce pomoci při bolestech hlavy nebo nachlazení.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 13 receptůZobrazuji: 1-13 receptů
Cizrna z jihu Čech (příloha)
Cizrna z jihu Čech (příloha) Cizrnu propláchneme a namočíme, nejlépe přes noc. Druhý den ji vaříme v téže vodě s bobkovým listem a bujonem asi 1,5 hodiny. Když je měkká, zcedíme. Ve větším kastrůlku si rozškvaříme špek nakrájený na malé kostičky, přidáme cibuli na kostičky ...
Recept na Rohlíkové placáky
Rohlíkové placáky Rohlíky nakrájíme na menší kostičky, a zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem. Přidáme cibuli a koření, nastrouhaný sýr a uzeninu nakrájenou nadrobno. Zamícháme a necháme chvíli odležet. Smažíme na pánvičce, kam nandáme směs lžící a vidličkou umačk...
Dušená rýže zase jinak - recept od maminky
Dušená rýže zase jinak 1 hrnek rýže několikrát hodně propláchneme,,cibuli nakrájíme a orestujeme na troše oleje,přidáme rýži a restujeme do odpaření vody.Zalijeme 1 hrnkem vařící vody,přiklopíme a 20 min.zvolna vaříme.Potom promícháme,přidáme Podravku(malou lžičku),špetku m...
Novoroční zelí
Novoroční zelí V první řadě si namočím hrách a houby. Je 30 prosince šest hodin večír, vařit budu zítra dopoledne. Zítra nadpolednem si pustím na rádyju svou oblíbenou stanici Prahu a dám vařit hrách a houby – každé ve své vodě a ve svém kastrulku. Okoštuju zelí, pok...
Recept na Kynutý knedlík s bramborákem
Kynutý knedlík s bramborákem Z kvásku (voda, cukr, kvasnice), mouky, oleje a soli vypracujeme tuhé těsto, které necháme nakynout. Z nastrouhaných brambor vymáčkneme trošku vody, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme bramborákové těsto, hustší, než obvykle. Kynuté těsto rozdělíme na...
Bramborákovo-houskové knedlíky s medvědím česnekem
Bramborákovo-houskové knedlíky s medvědím česnekem Všechny suroviny smícháme. Z počátku se zdá, že z toho těsto nebude, ale nezoufejte - osolené brambory pustí vodu, ta se vsákne do housek a jde to. Možná budete naopak muset přidat trošku mouky, ale opatrně. Rukama tvoříme koule cca 5cm v průměru, uvaříme v...
Rychlé pečené brambory
Rychlé pečené brambory Brambory oloupeme, omyjeme a vysušíme. Plech si vymažeme olejem, nebo sádlem a na něj rovnou krájíme brambory na kolečka tak 0,5 cm vysoké a brambory si můžeme vybrat, aby byly stejně velké, je to pěkné na talíři. Všechny si naskládáme, aby byly vedle sebe, po...
Nejlepší recept na Zapečené brambory
Zapečené brambory Brambory se šlupkou řádně omyjeme, nakrájíme na měsíčky a poklademe do vyššího pekáčku. Posolíme, popepříme, posypeme grilovacím kořením, trochou bazalky, majoránky a drceného kmínu. Česnek prolisujeme a též přidáme. Zakápneme trochou oleje a vše pro...
Recept na Brambory k masu
Brambory k masu Mísu vymazat třeba sádlem. Do zapékací mísy dát brambory nakrájené na kolečka. Na brambory nasypat 3 barvy paprik (kapie,žlutá,zelená). Na to uložíme kolečka cibule, sůl, pepř, majoránku a bazalku. Zapečeme. Za chvíli zalijeme kysanou a sladkou smetanou a...
Recept na Čočkovo-kroupová kaše
Čočkovo-kroupová kaše Šošovicu a krúpy umyjeme a dáme variť do vody. Vodu priebežne prilievame, aby neprihorelo, výsledné jedlo bude kašovité. Slaninu vytopíme, pridáme pokrájanú cibuľu, osmažíme. Ku koncu varu šošovice a krúp pridáme do hrnca osmaženú cibuľu, cesnak, korenie,...
Recept na Zapečené brambory se smetanou
Zapečené brambory se smetanou Oloupané brambory nakrájíme na kolečka a poklademe do předem vymaštěného pekáče a nebo zapékací misky. Posolíme trochu víc, posypeme majoránkou a na to nastrouháme na hrubo oloupanou cibuli. Nakonec to vše zalijeme smetanou a dáme zapéct cca na 25min. do trouby...
Pečené brambory s chutí česneku
Pečené brambory s chutí česneku Brambory si lehce omyjeme a očistíme. Nakrájíme je pokud možno na stejně velké plátky a položíme na plech s dnem vylitým olivovým olejem. V mističce si umícháme tři lžičky sušené majoránky, lžičku itaských sušených bylinek a šest prolisovaných strožk...
Žemlovo - játrový knedlík
Žemlovo - játrový knedlík Na tuku necháme zpěnit cibuli, přidáme na menší kousky nakrájená játra a chvíli za častého míchání restujeme a pak necháme trošku zchladnout. Pečivo nakrájíme na kostky, zvlhčíme mlékem s rozkvedlanými žloutky, mléko si dáme dle potřeby, může ho být...
 
Nalezeno: 13 receptůZobrazuji: 1-13 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy

Přílohy

Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist