RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Novoroční zelí

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Novoroční zelí, recepty Novoroční zelí, Novoroční, zelí


Recept na Novoroční zelí

Recept na Novoroční zelí je zařazen v kategorii přílohy. K přípravě Novoroční zelí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
2 kg kysaného zelí 2 cibule 1-2sklenky hrachu nebo perlové fazole 1 dámská hrst sušených hřibů 1 pánská hrst drobně pokrájené uzené slaniny sůl, kmín, majoránka, list vavřínu (bobkový), nové koření, 1 PL zásmažky – kdo chce, může dát jíšku.

Novoroční zelí
Zvětšit obrázek

Recept na Novoroční zelí

Recept na Novoroční zelí:
V první řadě si namočím hrách a houby. Je 30 prosince šest hodin večír, vařit budu zítra dopoledne. Zítra nadpolednem si pustím na rádyju svou oblíbenou stanici Prahu a dám vařit hrách a houby – každé ve své vodě a ve svém kastrulku. Okoštuju zelí, pokud se mi málo bude zdát, propláchnu ho a pokrájím na kratší fousy. Ale mám Otické zelí, tak prát nebudu muset, zkracovat fousy to jo. Můj přítel Andrzej zelí proplachuje několikrát, dokonce přivede do varu a pak slije, což činí několikráte, asi bych taky tak činil mít k vaření jejich zelí, nebo to eurozelí co se prodává v hypermarketech. Vezmu přiměřeně velký kastrol, osmahnu slaninu, aby mi pustila tuk, přidám cibuli – zesklovatím. Na Silvestra alkohol nekonzumuji, tudíž cibulku nepřipálím. Přidám koření (vyjma majoránky) a podusím do změknutí. Přidám vařený hrách, hřiby (pokrájené) a jíšku. Společně ještě chvíli podusím, aby se to všechno pěkně pospojovalo a jíška provařila, nezapomínám míchat. Nakonec doladím marjánkou. Lze konzumovat hned s chlebem, nebo bramborama – když není Nový rok. Ale necháme – li odležet k novoročnímu uzenému se Slezskými kluski… Škoda řeči - i mrtvola se vyléčí. Jíšku lze nahradit nastrouhaným bramborem a oříškem másla.

Poznámka k receptu na Novoroční zelí:
tejaja: dík, máš pravdu.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Novoroční zelí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: gmptop (Miloš Peroutka)
  • Datum vložení: 26.02.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Přílohy
  • Suroviny: 2 kg kysaného zelí 2 cibule 1-2sklenky hrachu nebo perlové fazole 1 dámská hrst sušených hřibů 1 pánská hrst drobně pokrájené uzené slaniny sůl, kmín, majoránka, list vavřínu (bobkový), nové koření, 1 PL zásmažky – kdo chce, může dát jíšku
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na novoroční zelí, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Novoroční zelí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Novoroční zelí

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist