RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Přílohy krupice

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Příloha jídla je jídlo, které se podává jako příloha k jinému jídlu, většinou k masu. Mezi přílohy např. patří: brambory, knedlík, rýže, těstoviny, hranolky, peč

Recepty - Přílohy krupice

Přílohy - návody k vaření - online kuchařka

Příloha jídla je jídlo, které se podává jako příloha k jinému jídlu, většinou k masu. Mezi přílohy např. patří: brambory, knedlík, rýže, těstoviny, hranolky, pečivo, zelenina, houby, luštěniny

Krupice je obilný výrobek, který se vyrábí procesem mletí obilí, kdy se nejprve melou hrubší částice zbavené slupky. Připravuje se z ní např. krupicová kaše, přidává se jako ingredience do knedlíků, halušek nebo lívanců.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 32 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
Krupicové noky (bez mléka)
Krupicové noky (bez mléka) Do misky si dáme povolené(změklé)máslo a všechny ostatní suroviny. Promícháme vidličkou a pak nejlépe rukou propracujeme těstíčko. Pomocí 2lžic tvoříme noky, které klademe na studenou vodou vypláchnutý talíř. Méně zruční(jako já:-)) si lžící ukroj...
Nejlepší recept na Polentové knedlíky
Polentové knedlíky Z mlieka, kukuričnej krupice a soli uvaríme za stáleho miešania hustú kašu. Necháme vychladnúť. Do vychladnutej kaše vmiešame na kocky narezané rožky, vajíčka, maslo a bylinky. Dôkladne premiešame a necháme 10 min postáť. Potom mokrými rukami formujeme z m...
Karamelové zelí
Karamelové zelí Hlávkové zelí jemně nakrájíme nebo nakrouháme, z kysaného zelí sleji nálev, ale neproplachuji vodou. Na sádle nebo oleji nechám rozškvařit slaninu nakrájenou na kostičky, pak přidám pokrájenou cibuli. Nikdy nedávejte obráceně, cibule pouští šťávu. Až j...
Bezlepkové bramborové noky
Bezlepkové bramborové noky Vařené brambory nastrouháme najemno, přidáme krupice, mouku, přisolíme a smícháme na kompaktní hmotu. Desku, vál si posypeme trochou mouky a vyválíme válečky, nožem odkrajujeme kousky a vidličkou vytlačíme vzorek. Vaříme v osolené vroucí vodě cca 1-2 minut...
Nejlepší recept na Krupicové noky
Krupicové noky V části studeného mléka rozmícháme krupici a vlijeme do zbývajícího vařícího mléka. Osolíme, přidáme tuk, a za stálého míchání vaříme, až se těsto nelepí na vařečku. Pak do prochladlého vmícháme postupně vejce a mícháme tak dlouho, až vznikne hl...
Domácí chléb vhodný i na Jendův Plecovník
Domácí chléb vhodný i na Jendův Plecovník Suroviny na kvásek smícháme v nahřátém porcelánovém hrnku a v teple necháme asi 10-15 min. kvasit. Do mísy vsypeme prosátou mouku, přidáme na jemném struhadle nastrouhané brambory, sůl, kmín, chleb.koření, kvásek a necelý půl litr vlažné vody. Vše spojí...
Přílohové zeleninové šišky i pro diety
Přílohové zeleninové šišky i pro diety Mrkev, celer a brambory nastrouháme, přidáme ostatní ingredience a zapracujeme v tužší těsto. Děláme pak malé šišky, které opékáme na malém množství oleje po všech stranách....
Špenátové noky
Špenátové noky Z listů špenátu vymačkáme vodu (pokud máme mražené) a nasekáme je. V misce rozšleháme vejce, přidáme špenát, sůl, olej, strouhanku, krupici a rozlisovaný česnek. Vše rozmixujeme tak, aby vznikla hustá kaše, ze které vykrajujeme namočenými lžícemi noky a ...
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí Zelí nastrouháme na jemné nudličky, spaříme vařící vodou po dobu asi 20 minut, potom scedíme. Špek nakrájíme na malé kostičky, keré v kastrůlku vyškvaříme, ale pozor, škvarečky nesmí být tmavé, přidáme k zelí. Cibuli nakrájíme na jemno, dáme na zel...
Bramborovo-houskové knedlíky - recept od maminky
Bramborovo-houskové knedlíky Uvařené brambory nastrouháme do mísy, přidáme krupici, solamyl, vejce, sůl a na kostičky nakrájený rohlík. Vše zpracujeme v těsto, necháme 10 minut odležet a následně vyválíme váleček a rozřízneme jej na stejně velké díly, z kterých vytvarujeme v dlani ...
Knedlíky pro sklerotiky :-) - recept od maminky
Knedlíky pro sklerotiky :-) Brambory uvaříme v osolené vodě se solí a s lžící sádla nebo másla do měkka. Pak slijeme vodu a brambory rozšťoucháme, jako bychom dělali bramborovou kaši, ale bez mléka. Do prochladlých brambor zapracujeme vejce, jedno po druhém a nakonec přisypáváme krupi...
Knedlíky nebo noky - recept od maminky
Knedlíky nebo noky Studené brambory oloupeme a nastrouháme do mísy, přidáme rohlíky, mouku a všechny ostatní ingredience a vše pomalu a důkladně prohněteme. Mezitím si dáme do většího kastrolu cca l cm vody, položíme napařováček, přiklopíme. Z hmoty tvoříme kouličky velik...
Nejlepší recept na Bramborové knedlíky staročeské
Bramborové knedlíky staročeské Brambory uvaříme ve slupce, studené oloupeme, nastrouháme najemno a přidáme vše kromě solamylu. Těsto na vále zpracujeme, uděláme 4 šišky knedlíků a obalíme v solamylu. Vaříme zabalené v mokrém ubrousku (látkovém nebo utěrce) na pařáku asi 25 minut....
Červené zelí na víně,dušené s jablkem a křenem
Červené zelí na víně,dušené s jablkem a křenem Do hlubšího hrnce dáme pokrájené zelí a celé zalijeme horkou vodou. Necháme 4minuty bez pokličky povařit a pak vodu slijeme. V dalším větším hrnci na rozehřátém sádle osmahneme do zlatavé barvy cibuli, přilijeme víno a přidáme spařené zelí. Osolíme 2l...
Recept na Rolky z bramborového těsta se špenátem
Rolky z bramborového těsta se špenátem Na kousku másla zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, zasmahneme, vložíme napůl rozmražený protlak, rychle ho rozporcujeme, osolíme a podusíme, dokud úplně nerozmrzne. Vmícháme vejce, necháme srazit, ochutíme česnekem a dáme vychladnout. Olou...
Nejlepší recept na Chlebáky ( knedlíky z chleba )
Chlebáky ( knedlíky z chleba ) Do mísy dáme na kostky nakrájený chleba, přidáme mouku, ostatní suroviny a utvoříme těsto. To rozdělíme do 4 porcelánových - vymazaných hrníčků, vaříme 20 minut v hrnci ponořené do 3/4 ve vodě....
Nejlepší recept na Bramborové srdíčkové knedlíky
Bramborové srdíčkové knedlíky Zaděláme obyčejné těsto na bramborové knedlíky: Nastrouháme brambory, osolíme, přidáme vejce a mouku dle potřeby na vypracování těsta. Přidala jsem i trošku solamylu. Po kouskách těsto válíme na tloušťku cca 1 cm a vykrajujeme různé tvary. Až knedlíčky...
Jemné bramborové knedlíky
Jemné bramborové knedlíky Brambory uvaříme den předem, protože těsto se nejlépe zpracovává z plně vychladlých brambor. Brambory prolisujeme nebo pomeleme na masovém mlýnku, přidáme ostatní ingredience a vypracujeme těsto. Z těsta vytvoříme knedlíky libovolného tvaru, které dáme...
Tymiánové zelí - dušené
Tymiánové zelí - dušené Cibule si oloupeme, přepůlíme a nakrájíme na jemné nudličky. V širším kastrolu si mírně rozehřejeme tuk, přidáme pokrájenou cibuli a pomalu jí restujeme do sklovata. Hlávku zelí očistíme, překrájíme na čtvrtiny a ty nakrájíme na jemné nudličky. Na ...
Knedle dle mé babičky
Knedle dle mé babičky Syrové brambory nastrouhat, vymačkat přebytečnou vodu. Z mléka a krupice uvařit kaši, vmíchat do brambor a osolit. Osmažit na kostičky pokrájený špek a rohlík, vmíchat do těsta a tvořit kulaté knedlíky. Vařit v osolené vodě asi 20 min. Příloha : zelí ne...
Nalezeno: 32 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy

Přílohy

Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist