RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Bramborový knedlík plněný vejcem s koprovou omáčkou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Bramborový knedlík plněný vejcem s koprovou omáčkou, recepty Bramborový knedlík plněný vejcem s koprovou omáčkou, Bramborový, knedlík, plněný, vejcem, koprovou, omáčkou


Recept na Bramborový knedlík plněný vejcem s koprovou omáčkou

Recept na Bramborový knedlík plněný vejcem s koprovou omáčkou je zařazen v kategorii přílohy. K přípravě Bramborový knedlík plněný vejcem s koprovou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Na knedlíky: 500 g den předem vařených brambor, sůl, 30 g solamylu, zhruba 50 g hrubé mouky a 50 g hrubé krupice nebo dětské krupičky, 4 ks uvařených a oloupaných vajec Na omáčku: zhruba 40 g másla nebo oleje, 60 g hladké mouky, zhruba 750 ml mléka, 100 - 150 ml sladké 12% smetany, kopr naložený v soli nebo čerstvý + trochu soli.

Bramborový knedlík plněný vejcem s koprovou omáčkou
Zvětšit obrázek

Recept na Bramborový knedlík plněný vejcem s koprovou omáčkou

Recept na Bramborový knedlík plněný vejcem s koprovou omáčkou:
Knedlíky: Brambory jemně nastrouháme, přidáme solamyl, sůl a mouku s krupicí dle potřeby - záleží jaké máme brambory, až nám vznikne středně tuhé těsto. Dělala jsem těsto bez vajíčka, ale můžeme ho přidat a dát malinko více mouky a krupice. Těsto rozdělíme na 4 díly, uděláme placičky a do těsta zabalíme vařená vajíčka, pořádně umačkáme. Vaříme v páře zhruba 18 minut. Použila jsem větší hrnec a úplně rozevřený pařáček na ohřívaní knedlíků. Knedlíky před vařením doporučuji zespod mírmě přetřít olejem, aby se nám moc nepřilepily. Uvařené vyjmeme a podáváme rozkrojené. Omáčka: Z tuku a mouky si připravíme světlejší jíšku, tu zalijeme mlékem a za stálého prošlehávání metličkou přivedeme k varu. Přidáme kopr nakládaný v soli a necháme mírně provářet za občasného promíchání minimálně 20 minut, přidáme smetanu a ještě krátce provaříme. Nedochucuji už ničím, kopru si dáme tolik, aby omáčka nebyla moc slaná. Můžeme použít čerstvý kopr a omáčku si osolíme.

Poznámka k receptu na Bramborový knedlík plněný vejcem s koprovou omáčkou:
Tyto knedlíky můžeme podávat například i se špenátem, nebo mě napadají fazolové lusky na smetaně. Na knedlíky můžeme použít jakýkoliv recept, buď svůj osvědčený nebo např. tento z poloviční dávky. http://www.toprecepty.cz/recept/7754-dobre-brambor... Není to můj nápad, viděla jsem nedávno fotku v nějakém časopise. Vajíčka můžeme obalit i menším množstvím těsta, ale vaříme pak kratší dobu. Kopr nakládám do soli podle tohoto receptu http://www.toprecepty.cz/recept/21492-kopr-v-soli/

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bramborový knedlík plněný vejcem s koprovou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Merylas
  • Datum vložení: 31.01.2012
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Přílohy
  • Suroviny: Na knedlíky: 500 g den předem vařených brambor, sůl, 30 g solamylu, zhruba 50 g hrubé mouky a 50 g hrubé krupice nebo dětské krupičky, 4 ks uvařených a oloupaných vajec Na omáčku: zhruba 40 g másla nebo oleje, 60 g hladké mouky, zhruba 750 ml mléka, 100 - 150 ml sladké 12% smetany, kopr naložený v soli nebo čerstvý + trochu soli
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bramborový knedlík plněný vejcem s koprovou omáčkou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bramborový knedlík plněný vejcem s koprovou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bramborový knedlík plněný vejcem s koprovou omáčkou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist