RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Přílohy kopr

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Příloha jídla je jídlo, které se podává jako příloha k jinému jídlu, většinou k masu. Mezi přílohy např. patří: brambory, knedlík, rýže, těstoviny, hranolky, peč

Recepty - Přílohy kopr

Přílohy - návody k vaření - online kuchařka

Příloha jídla je jídlo, které se podává jako příloha k jinému jídlu, většinou k masu. Mezi přílohy např. patří: brambory, knedlík, rýže, těstoviny, hranolky, pečivo, zelenina, houby, luštěniny

Kopr se používá jako zelenina, koření a jako léčivka. Užívají se celé rostliny kromě kořenů - nať, listy, kvetoucí okolíky, zralé i nezralé semeno. Na zeleno se sklízí do svazečků 15 až 20 cm vysoká mladá nať, ke konzervování se sklízí nať ve fázi prodlužovacího růstu. Lze sklízet až do doby květu. Výborně se suší. Chceme-li získávat semena, která při dozrávání snadno vypadávají, posekáme rostliny před jeho dozráním zrána za rosy a svážeme je do snopků, které dosušíme v panácích. Poté semena vymlátíme a dosušíme v tenké vrstvě. Bylina se používá především jako dochucovadlo k rybám a vařenému masu i syrové zeleniny, do mléčných omáček a polévek, pomazánek a salátů. Koprová nať je důležitou součástí jak bylinkového octa, tak nálevu na nakládané okurky, zelí a cibule. Pro zimní zásobu konzervujeme nasekané listy do soli či do octového nálevu. Můžeme je rovněž sušit, ale velmi opatrně a rychle v proudu vzduchu ne teplejšího než 30 °C, jinak voňavý a velmi snadno prchavý éterický olej vytěká. Sušený kopr pak uchováváme v dobře těsnicích nádobách. Z téhož důvodu přidáváme kopr k teplým pokrmům až těsně před podáváním. Koprový čaj působí tišivě při zažívacích obtížích a nadýmání. Díky svým močopudným vlastnostem je doporučován na ledvinová onemocnění. Kopr podporuje tvorbu mléka u kojících matek, podporuje tvorbu žaludečních šťáv, tiší kašel, pomáhá při nespavosti. Semena kopru obsahují vitamín C, A, dále silice, vápník, fosfor a mnoho dalších minerálních látek. Koupel s koprovými semeny posiluje nehty. Žvýkání koprových semen způsobuje sladší dech.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 10 receptůZobrazuji: 1-10 receptů
Špenát sekaný a nejchutnější
Špenát sekaný a nejchutnější Špenát dáme do síta, prolejeme studenou vodou a necháme okapat. Na olivový olej si dáme osmažit nadrobno nakrájenou cibulku, promícháme jí s Vegetou, přidáme sekaný špenát a dusíme tak 5 minut na mírné teplotě. Všechno pak promícháme s kysanou smetanou, ne...
Mahshi cromb - plněné zelné listy směsí rýže (egyptský recept) - recept od maminky
Mahshi cromb - plněné zelné listy směsí rýže (egyptský recept) Kapustné listy si umyjeme a uvaríme vo vode, kam sme pridali 1ČL mletého indického kmínu. Môžeme variť aj viac listov naraz. Kapustné listy varíme, až kým nie sú akoby priesvitné. Kým sa varia kapustné listy, spravíme si zmes mahshi nasledovne: a. ryžu umyj...
Bramborovy salat se salatovou okurkou a koprem - recept od maminky
Bramborovy salat se salatovou okurkou a koprem Brambory uvarime ve slupce do mekka a nechame vychladnout. Salatovou okurku a obe papriky nakrajime na kosticky, cibuli a olivy na drobno. Pridame na kosticky nakrajene brambory, posekany kopr a promichame. Osolime a opeprime. Zvlast v misce smichame horcici, lucinu, majone...
Velikonoční hlavička - nádivka
Velikonoční hlavička - nádivka 1. všechny druhy masa uvaříme doměkka a nakrájíme na kostičky 2. rohlíky nakrájíme také na kostičky, zalijeme je vejci rozšlehanými se šesti decilitry vývaru z masa se solí a kořením a necháme chvíli prosáknout, přitom je dvakrát lehce promícháme 3. ma...
Velikonoční nádivkové knedlíky - recept od maminky
Velikonoční nádivkové knedlíky Rohlíky a uzené maso nakrájíme na kostičky, do kastrolu dáme minimum oleje, na něm rozškvaříme maso, pak přidáme rohlíky a ty opečeme dokřupava. Všechno přendáme do mísy, rozšleháme si vajíčka s mlékem a zalijeme tím rohlíky s masem a necháme nasáknout...
Kopřivový špenát - recept od maminky
Kopřivový špenát 1.-Natrháme (množství dle potřeby) vrchní nedřevnaté vršky kopřiv asi tak 5 cm od špičky.(nejlépe po jaru,ale jde to vždy,když vyrazí nové). 2.-Dáme vařit větší množství osolené vody (jako na těstoviny) a když se vaří, nandáme do ní kopřivy a nech...
Nejlepší recept na Bramborový knedlík plněný vejcem s koprovou omáčkou
Bramborový knedlík plněný vejcem s koprovou omáčkou Knedlíky: Brambory jemně nastrouháme, přidáme solamyl, sůl a mouku s krupicí dle potřeby - záleží jaké máme brambory, až nám vznikne středně tuhé těsto. Dělala jsem těsto bez vajíčka, ale můžeme ho přidat a dát malinko více mouky a krupice. Těsto roz...
Teplý a šťavnatý bramborový salát
Teplý a šťavnatý bramborový salát Plátky brambor opečeme na směsi másla a oleje, přidáme nakrájený pórek a čínské zelí a dále krátce opékáme, aby zelenina změkla, ale zůstala křupavá. osolíme, opepříme a promícháme s nasekaným koprem. Je to výborná příloha k pečenému lososu.[ur...
Bylinkovo-česneková bramborová kaše
Bylinkovo-česneková bramborová kaše Brambory uvaříme do měkka. Na pánvičce na másle osmažíme cibulku, lisovaný česnek a ke konci můžeme přidat i bylinky. Tuto směs nalijeme do uvařených brambor i s ohřátým mlékem. Lehce opepříme, pokud brambory nesolíme při vaření, osolíme. Ponorným mix...
Rychlý zeleninový salát
Rychlý zeleninový salát Zelí rozřízneme na čtvrtky, vyřízneme ten prostředek a pak nastrouháme společně s očištěnou mrkví na struhadle.( já na robotu ) Pak přidáme trochu soli a trochu pepře. Zakápneme olejem a přidáme nakrájený kopr.( bez kopru to není to pravé ). A dáme vy...
Nalezeno: 10 receptůZobrazuji: 1-10 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy

Přílohy

Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist