RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Mahshi cromb - plněné zelné listy směsí rýže (egyptský recept)

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Mahshi cromb - plněné zelné listy směsí rýže (egyptský recept), recepty Mahshi cromb - plněné zelné listy směsí rýže (egyptský recept), Mahshi, cromb, -, plněné, zelné, li


Recept na Mahshi cromb - plněné zelné listy směsí rýže (egyptský recept)

Recept na Mahshi cromb - plněné zelné listy směsí rýže (egyptský recept) je zařazen v kategorii přílohy. K přípravě Mahshi cromb - plněné zelné listy směsí rýže (egyptský recept) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
kapustné listy (tenké) 2 a pol pohára ryže 2 stredne veľké cibule 10 strúčikov cesnaku soľ čierne korenie mletý indický kmín (cumin) za hrsť petržlenovej vňate, kôprovej vňate a koriandrovej vňate paradajkový pretlak olej maslo-hera bujón paradajky.

Mahshi cromb - plněné zelné listy směsí rýže (egyptský recept)
Zvětšit obrázek

Recept na Mahshi cromb - plněné zelné listy směsí rýže (egyptský recept)

Recept na Mahshi cromb - plněné zelné listy směsí rýže (egyptský recept):
Kapustné listy si umyjeme a uvaríme vo vode, kam sme pridali 1ČL mletého indického kmínu. Môžeme variť aj viac listov naraz. Kapustné listy varíme, až kým nie sú akoby priesvitné. Kým sa varia kapustné listy, spravíme si zmes mahshi nasledovne: a. ryžu umyjeme, prípadne preberieme a dáme do nádobky/hrnca, b. pridáme nadrobno nakrájanú/pomixovanú cibuľu a roztlačený cesnak (6 strúčikov), c. ďalej pridáme po jednej ČL soľ, čierne korenie, mletý indický kmín, d. hrste vňatí petržlenu, kôpru a koriandra umyjeme, nadrobno nasekáme a pridáme k ryži, e. do ryžovej zmesi pridáme 2PL paradajkového pretlaku, 2PL oleja a 1PL kopcom masla/hery (kto nemá rád moc mastné, môže dať menej oleja a masla), f. všetko dobre premiešame a ochutnáme, či nepotrebuje zmes dosoliť a dokoreniť Uvarené kapustné listy si nakrájame na štvorce, alebo hrubé pásy a plníme zmesou mahshi - pozor - do listov nedávame veľa mahshi, nakoľko nám ryža pri varení napučí a listy by sa nám pri veľkom množstve mahshi roztrhli. Kapustné listy so zmesou zvinieme, konce listov môžeme zahnúť, ak nezahneme, nič sa nestane, pri varení sa konce listov akoby uzavrú. Do väčšieho hrnca si naspodok naukladáme stonky z petržlenovej, kôprovej a koriandrovej vňate, na stonky naukladáme nakrájané paradajky a zvyšné strúčiky cesnaku prerezané na polovice. Na tieto stonky potom ukladáme plnené kapustné listy a vrstvíme ich na seba. Prípravíme si zálievku, v ktorej budeme variť naukladané plnené kapustné listy. Do litra vody dáme slepačí bujón, soľ,čierne korenie, mletý indický kmín a 2 PL paradajkového pretlaku. Túto zmes dáme na oheň, až kým bude vrieť. Po zovretí ochutnáme,či zmes nepotrebuje dosoliť a dokoreniť. Na naukladané plnené kapustné listy položíme tanier/misku jeho/jej opakom (viď obrázok) a postupne zalejeme pripravenou zálievkou. Zálievky dáme len toľko, aby posledný rad plnených kapustných listov nebol zaliaty. Takto pripravené plnené kapustné listy dáme na oheň a zakryjeme pokrievkou. Keď plnené kapustné listy klesnú v hrnci nižšie (budú všetky zaliate zálievkou), vyberieme tanier/misku z hrnca a necháme variť na miernom ohni prikryté pokrievkou. Približný čas varenia je 30 minút, treba priebežne kontrolovať, či je ryža v kapustných listoch uvarená. Vo väčšine prípadov nám zmes mahshi zvýši, tú potom varím ako normálnu ryžu len pridaním vody.

Poznámka k receptu na Mahshi cromb - plněné zelné listy směsí rýže (egyptský recept):
Mahshi cromb je vhodné ako príloha k rezňom.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Mahshi cromb - plněné zelné listy směsí rýže (egyptský recept), kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: JanaAli (Jana Ali Zibolenová)
  • Datum vložení: 10.05.2010
  • Počet porcí: 20-25 ks
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Přílohy
  • Suroviny: kapustné listy (tenké) 2 a pol pohára ryže 2 stredne veľké cibule 10 strúčikov cesnaku soľ čierne korenie mletý indický kmín (cumin) za hrsť petržlenovej vňate, kôprovej vňate a koriandrovej vňate paradajkový pretlak olej maslo-hera bujón paradajky
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na mahshi cromb - plněné zelné listy směsí rýže (egyptský recept), pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Mahshi cromb - plněné zelné listy směsí rýže (egyptský recept) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Mahshi cromb - plněné zelné listy směsí rýže (egyptský recept)

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist