RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Předkrmy strouhanka

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Předkrm je malá porce lehkého jídla, která se podává před samotnou konzumací hlavního jídla. Jeho účelem není zasytit nýbrž povzbudit smysly a zejména vyvolat větší

Recepty - Předkrmy strouhanka

Předkrmy - návody k vaření - online kuchařka

Předkrm je malá porce lehkého jídla, která se podává před samotnou konzumací hlavního jídla. Jeho účelem není zasytit nýbrž povzbudit smysly a zejména vyvolat větší chuť. Tím zintenzivňuje zážitek z následně podávaného pokrmu. Nápoj podávaný před jídlem za stejným účelem se nazývá aperitiv. Předkrmy dělíme na studené a teplé. Studený předkrm následuje po aperitivu, tvoří ho často paštika, ryba nebo salát. Poté následuje polévka. Po polévce před hlavním chodem následuje předkrm teplý, např. husí játra či mušle. Ten však nebývá častý, typický je spíše pro bankety s mnoha chody. Předkrmy se jedí povětšinou vidličkou. Při servisu s větším počtem příborů se pro studený předkrm používá vidlička na samém okraji, pro teplý předkrm pak následující blíže talíři.

Strouhanka se vyrábí strouháním či mletím suchého neochuceného pečiva, zejména rohlíků a housek. V kombinaci s moukou a rozšlehanými vejci tvoří trojobal, který slouží jako obalovací prostředek pro smažení masa, zeleniny, sýra a jiných pokrmů. Orestovaná strouhanka se přidává k pokrmům z chřestu. Ze strouhankového těsta lze připravovat smaženky.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 6 receptůZobrazuji: 1-6 receptů
Mušle Sv. Jakuba
Mušle Sv. Jakuba Játra orestujeme na oleji (místo ol. oleje lze použít máslo), přiklopíme pokličkou a chvilku podusíme, asi 5 min. - NEPODLÉVAT. Necháme vychladnout. Po vychladnutí je společně s výpekem v pánvi rozmačkáme vidličkou a uřeme spolu s worcestrem,soj.omáčkou a ...
Bešamelové sýrové krokety
Bešamelové sýrové krokety Z másla, mouky a mléka si uděláme bešamel. Osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Za stálého míchání přidáme žloutky. Necháme přejít varem a ztáhneme z ohně. Přidáme strouhaný sýr, dobře promícháme dokud se nám sýr nerozpustí. Hmotu...
Paprika plněná Feta sýrem
Paprika plněná Feta sýrem Smícháme nastrouhaný sýr, tvaroh, 1 vejce, petržel, koření, česnek, sůl a pepř. Touto směsí naplníme pečené oloupané papriky. Ty pak obalíme: nejprve v mouce, potom ve strouhance a nakonec v rozšlehaném vajíčku. Ihned je osmažíme v rozpáleném oleji. Pod...
Recept na Smaženky k pivu nebo vínu
Smaženky k pivu nebo vínu 1.( obrázek č. 1) Rolku nakrájíme na kolečka silná asi 3-5mm a mezi plátky dáme vždy po jednom kolečku salámu paprikáš. Zpevníme párátkem. Z vejce, mouky a vody nebo piva si vymícháme těstíčko, ve kterém vše smočíme a obalíme strouhankou. Těstíčko ne...
Recept na Mini mozzarella v šafránovém těstíčku (Mozzarelline allo zafferano)
Mini mozzarella v šafránovém těstíčku (Mozzarelline allo zafferano) Mozzarellu scedíme z nálevu a necháme oschnout. Do misky dáme pár lžic vody, osolíme a necháme rozpustit šafrán. Potom přisypáváme mouku a průběžně doplňujeme vodou tak, aby vzniklo těstíčko husté jako na lívance. Kuličky sýra protáhneme těstíčkem, o...
Recept na Tvarůžkový špíz
Tvarůžkový špíz Na špejle napichuj střídavě stejně velké kousky slaniny, tvarůžků, klobásy a kolečka cibule. Špízy obal v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance. Smaž na oleji. Podávej s bramboramy nebo chlebem...
Nalezeno: 6 receptůZobrazuji: 1-6 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky

Předkrmy

Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...
sušené maso - Domácí sušené maso - Jerky
Vložil: Audri
2019-03-30 13:52:16

Já tedy sušené maso zbožňuji. Dost často si ho ve své sušičce yden sušíme. Je to lahodné a chutná i dětem. :) ...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist