RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Mušle Sv. Jakuba

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Mušle Sv. Jakuba, recepty Mušle Sv. Jakuba, Mušle, Sv., Jakuba


Recept na Mušle Sv. Jakuba

Recept na Mušle Sv. Jakuba je zařazen v kategorii předkrmy. K přípravě Mušle Sv. Jakuba budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Masová nádivka: 500g kuřecích jater, olivový olej (extra virgin), 1 PL worcesteru, 2 PL sojové omáčky, koření dle chuti - já dávám cca: 1 ČL kari, 1 ČL grilovacího koření, 1/2 ČL sladké papriky, špetka chilli (dle chuti) Vinná nádivka: 200g másla, 1 sardelová pasta,kůra z 1 citronu, 3,5 dcl bílého vína, strouhanka (cca 300g) strouhanka na obalení.

Mušle Sv. Jakuba
Zvětšit obrázek

Recept na Mušle Sv. Jakuba

Recept na Mušle Sv. Jakuba:
Játra orestujeme na oleji (místo ol. oleje lze použít máslo), přiklopíme pokličkou a chvilku podusíme, asi 5 min. - NEPODLÉVAT. Necháme vychladnout. Po vychladnutí je společně s výpekem v pánvi rozmačkáme vidličkou a uřeme spolu s worcestrem,soj.omáčkou a kořením do tuhé pasty (menší hrudky nevadí). Změklé máslo, sardelku a citr.kůru utřeme a poté přidáme 3,5 bílého vína a cca 300g jemně prosáté bílé strouhanky. Vše vymícháme do tužší konzistence. V případě potřeby buď naředíme vínem nebo zahustíme strouhankou. Mušle Sv. Jakuba (skutečné lastury - dají se koupit v Makru a v Tescu u rybího pultu) plníme nejlépe příborovým nožem nejprve masovou nádivkou. Množství záleží na velikosti mušle (1 - 2 PL nádivky na 1 mušli). Překryjeme vinnou nádivkou a obalíme ve strouhance. Dáme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme 30-45 min. (dle velikosti mušlí) do doby, kdy vinná nádivka praská a odchlipuje se od mušle. Po vyjmutí z trouby ihned podáváme. Servírujeme 1 - 2 ks lastur na dezertním talířku se 1/4 citrónu a před požitím pokapeme citrónovou šťávou. Dobrou chuť!

Poznámka k receptu na Mušle Sv. Jakuba:
Je to starý rodinný recept pro slavnostní příležitost (vánoce, výročí, narozeniny atd). Kuřecí játra se dají nahradit vařeným nebo pečeným masem. V originále tam bylo asi něco vytaženého z moře, protože tato větev naší rodinny žila v Terstu. Nečekám, že se to stane běžnou součástí jídelníčků v mnoha rodinnách. Dávám to sem spíše jako zajímavost.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Mušle Sv. Jakuba, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Paprika
  • Datum vložení: 22.04.2009
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Předkrmy
  • Suroviny: Masová nádivka: 500g kuřecích jater, olivový olej (extra virgin), 1 PL worcesteru, 2 PL sojové omáčky, koření dle chuti - já dávám cca: 1 ČL kari, 1 ČL grilovacího koření, 1/2 ČL sladké papriky, špetka chilli (dle chuti) Vinná nádivka: 200g másla, 1 sardelová pasta,kůra z 1 citronu, 3,5 dcl bílého vína, strouhanka (cca 300g) strouhanka na obalení
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na mušle sv. jakuba, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Mušle Sv. Jakuba - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Mušle Sv. Jakuba

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist