RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Pomazánky cibule

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Vyzkoušejte recepty na pomazánky, kterými zaručeně uctíte každou návštěvu. Pomazánky na obložených chlebíčkách jsou neodmyslitelnou součástí každé oslavy a lze je

Recepty - Pomazánky cibule

Pomazánky - návody k vaření - online kuchařka

Vyzkoušejte recepty na pomazánky, kterými zaručeně uctíte každou návštěvu. Pomazánky na obložených chlebíčkách jsou neodmyslitelnou součástí každé oslavy a lze je připravit i jako chutnou rychlou večeři. Kdo by nemiloval pomazánku na čerstvém chlebu. Vyzkoušejte naše tři rychlé večeře v podobě česnekové, celerové a tvarohové pomazánky. Je mnoho receptů na dobré pomazánky, které jsou za pár minut.

Cibule je široce užívaná při vaření jako zelenina či koření. Používají se její cibule, oloupané od vrchních uschlých vrstev, nejčastěji nakrájené, řidčeji se využívá i cibulová nať. Syrová cibule má pálivou chuť a používá se například jako příloha k pečivu či uzeninám, často v kombinaci s hořčicí[zdroj?]. Vařenou cibuli mohou obsahovat některé zeleninové polévky. Osmažená cibule se používá jako základ pro cibulovou jíšku, která se používá jako základ gulášů a perkeltů, omáček, zeleninových polévek, některých luštěninových pokrmů, špenátu a zelí. Samotná smažená cibulka s tukem se používá například k maštění a ochucení vařené čočky a dalších pokrmů. Při loupání, krájení či smažení cibule se uvolňuje dráždivá slzotvorná látka, těkavý propathial S-oxid, který vzniká enzymatickým rozkladem z s-I-propenylcysteinsulfoxidu. Tato látka pak ve styku s vodou (například v oku) hydrolyzuje na propanol, kyselinu sírovou a sirovodík. Při smažení je tato směs látek vnímána jako příjemné aroma. Existuje mnoho návodů, jak pálení očí při krájení cibule předejít – například krájení cibule pod vodou či průběžné vlhčení cibule během krájení, nošení ochranných brýlí či kontaktních čoček, použití co nejostřejšího nože atd.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 380 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 | | ...
Finská pomazánka
Finská pomazánka Nivu a tvaroh dáme do mísy,rozmačkáme vidličkou,přidáme majonézu(ne,celou sklenici),potom přidáme nakrájenou cibuli a ručním mixérem promícháme.Když nemáte mixér stáčí metla a větší úsilí,ale jde to taky.Nakonec si dle chuti a konzistence pomazánky př...
Tatarák z olomouckých tvarůžků
Tatarák z olomouckých tvarůžků Máslo utřeme s nastrouhanými tvarůžky do pěny. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, papriku, hořčici, čili a natřený česnek a žloutky. Vše promícháme a podáváme na opečeném, očesnekovaném chlebu s dobře vychlazeným pivem....
Hradecká pomazánka
Hradecká pomazánka 1) Vše promícháme a máme hotovo....
Pomazánka z vařeného kuřecího masa
Pomazánka z vařeného kuřecího masa Na rozehřátém oleji s máslem osmažíme do zlatavé barvy nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zchládnout. Ponorným mixérem rozmixujeme na dobné kousky nakrájené maso, ke kterému jsme přidali zároveň i hořčici(samotné maso by nám mohlo zavařit mixér). Pot...
Pomazánka z uzeného kapra - recept od maminky
Pomazánka z uzeného kapra Kousky kapra zbavíme kůže a důkladně vykostíme. Maso dáme do misky a za pomoci vidličky rozmačkáme najemno. Přidáme 150 g sýru Lučina, dále najemno nakrájenou polovinu střední cibule, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Na závěr zakápneme limetkou a v...
Nejlepší recept na Domácí paštika z vepřových jater
Domácí paštika z vepřových jater Hřbetní sádlo nakrájíme na menší kostky a za častého míchání částečně rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli a ještě chvíli restujeme. Cibule ale nesmí zhnědnout. Pak přidáme na menší kousky nakrájená vepřová játra, prolisovaný nebo jemně nas...
Nejlepší recept na Pravá bulharská pomazánka
Pravá bulharská pomazánka Nejdrive je nutno predvarit suroviny.Dame uvarit domekka hovezi maso a v druhem hrnci brambory a vse nechame po uvareni radne vychladit.vyvar z masa muzeme pouzit na polevku nebo jinak zuzitkovat.Pote si pripravime masovy mlynek a semeleme maso,brambory,oloupanou cibuli a okurky ...
Recept na Pomazánka z nivy I
Pomazánka z nivy I do utřeného másla přidáme nastrouhanou nivu, ostatní ingredience a důkladně promícháme...
Pomazánka z Májky
Pomazánka z Májky Májky rozetřeme s tavenými sýry, přidáme nakrájenou okurku, vejce, cibuli, sůl a pepř. Promícháme a mažeme na pečivo. Zdroj: Veronika Poláčková...
Čabajková pomazánka
Čabajková pomazánka Cibuli nakrájíme hodně najemno, čabajku umeleme a vše dobře rozmícháme. Mažeme na pečivo. Není třeba dochucovat....
Nejlepší recept na Pikantní bůčková pomazánka
Pikantní bůčková pomazánka Bůček si nakrájíme na drobné kostičky, cibuli na hrubo, česnek posekáme. Vše vložíme do pekáče, okmínujeme, dostatečně osolíme, podlijeme 1/4l piva a dáme do vyhřáté trouby na 200C péct. Během pečení promícháváme a podléváme zbytkem piva. Asi po hodi...
Nivová pomazánka
Nivová pomazánka Nivu rozšleháme s Ramou,přidáme tatarku,cibuli nakrájenou na jemno,pepř...
Recept na Pomazánka z vepřovky
Pomazánka z vepřovky Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme doskolovata na sádle z vepřovky, přidáme maso (ručně jsem maso rozmělnil na menší kousky, rychleji se prohřeje), rozetřený česnek, majoránku, pepř, pokud je třeba dosolíme. Necháme cca 5 minut probublávat, odstavíme a nec...
Nejlepší recept na Pomazánka ze syrečků
Pomazánka ze syrečků Syrečky nastrouháme do misky, přidáme změklé máslo, tavený sýr, nadrobno nakrájenou cibulku, rozmačkaný česnek a zalijeme smetanou, všechno utřeme do jemna. Ještě vmícháme nakrájenou pažitku a dle potřeby osolíme....
Pomazánka z vepřové konzervy
Pomazánka z vepřové konzervy Změklé máslo utřeme se sýrem a přidáme pokrájené vepřové maso ( rosol nechávám, ale sádlo vyhazuju ). Potom vmícháme posekáná vejce, kostičky okurek, cibule a prolisovaný česnek. Přidáme všechny ostatní ingredience a pořádně promícháme....
Pikantní pomazánka ze zbylých bílků
Pikantní pomazánka ze zbylých bílků Předem si uvaříme mrkev a celer nakrájené na větší kusy v osolené vodě. Slijeme a necháme vychladnout. Na zahřáté pánvi si na mírném ohni spojíme dohromady v kompaktní směs rajský protlak, hořčici a tavené sýry. Přendáme do misky a necháme zchladnout...
Recept na Pomazánka alá krab
Pomazánka alá krab Cibuli i tyčinky si nakrájíme na drobno, přidáme Majolku®, zakysanou smetanu. Osolíme a opepříme podle chuti. Na závěr ozdobíme libovolně buď cibulkou, pažitkou......
Romadurová pomazánka
Romadurová pomazánka nastrouháme česnek, nakrájíme cibulku na jemno, nastrouhat romadur a hermelín a přidat zbytek surovin. Vše smíchat, rozšlehat a namazat na čerstvý chleba :) mňamka...
Recept na Bagetová pomazánka
Bagetová pomazánka Cibuli si nakrájíme na jemno, česnek utřeme, sýr a vajíčka nastrouháme na hrubší nudličky, přidáme majonézu a šunkovou pěnu. Mažeme na bagetku a ozdobíme rajčátkem a pažitkou....
Recept na Bavorská škvarková pomazánka
Bavorská škvarková pomazánka Vepřový bok nakrájíme na kostky asi 2 cm, dáme do hrnce a necháme pomalu ohřívat. Když se tuk začíná škvařit, osolíme, dáme celý pepř, bobkové listy a jablko nakrájené na čtvrtky. Necháme škvařit tak dlouho, až se ze zbytků masa udělají zlatavé škva...
1 | | ...
Nalezeno: 380 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec

Pomazánky

Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist