RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Pokrmy z vnitřností citron

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Vnitřnosti nebo také droby, vedlejší produkt při zpracování masa. Droby neboli drůbka z kuřete jsou části, které již není možno dále jinak zpracovat či prodat - tedy h

Recepty - Pokrmy z vnitřností citron

Pokrmy z vnitřností - návody k vaření - online kuchařka

Vnitřnosti nebo také droby, vedlejší produkt při zpracování masa. Droby neboli drůbka z kuřete jsou části, které již není možno dále jinak zpracovat či prodat - tedy hlava, krk, nohy, játra, srdce, žaludek. Mnohdy se jedná o různé odřezky kuřete (kůže, křídla, biskup, skelet, krk). Používají se především k přípravě drůbežího vývaru, často však také k přípravě hlavních jídel.

Citron je plod citronovníku (Citrus limon). Plody citronů jsou tzv. hesperidia a jsou vejcovitého tvaru, velikosti slepičího vejce či menší. Je nepatrně větší než limetka. Citrony obsahují velké množství kyseliny citronové (3,5-8,0 g/100 g) a přibližně kolem 87 % vody, proto se využívají jako přírodní okyselovadlo do řady pokrmů, nebo se z nich mačká kyselá šťáva. Dále obsahují bioflavonoidy, pektin, vonné silice, provitamin A, vitamín B, cca 3 % sacharidů. Je též zdrojem vápníku, draslíku, fosforu, hořčíku, železa, zinku a dalších.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 31 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
Plíčky na smetaně (pajšl)
Plíčky na smetaně (pajšl) Očištěné plíce a vnitřnosti namočíme ve studené vodě aspoň na 1 hodinu. Já nechávám přes noc a pokud dávám ledvinku, rozkrojenou namočím do mléka v jiné misce. Pak vše dobře propereme ve vlažné vodě, dáme do hrnce, zalijeme horkou vodou, osolíme, okoř...
Recept na Hovězí srdce na smetaně-svíčková
Hovězí srdce na smetaně-svíčková Hovězí srdce očistíme,rozkrojíme na půl a velmi dobře propereme ve vodě(vypláchneme od krve).Srdce osušíme,prošpikujeme klínky slaniny a osolíme. Cibuli a zeleninu nakrájíme na kostky,v kastrolu/nebo papiňáku rozehřejeme olej,vložíme cibuli,zamícháme,vlož...
Nejlepší recept na „Pajšl“ ze srdíček
„Pajšl“ ze srdíček Srdíčka očistíme, rozpůlíme a dáme na 3/4 hodinky vařit s kořením a bujonem do tlakového hrnce. Vyškvaříme slaninu na kostičky, orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku a přidáme kořenovou zeleninu. Zalijeme scezeným vývarem ze srdíček (množství od oka ...
Recept na Jazyk na sardeli
Jazyk na sardeli Varene jazyky sloupneme a na platky nakrajene zakapeme citronem.Asi tak lzici masla se sardeli[pastou]utreme sardelove maslo.Kazdy platek potreme timto maslem a lehce posypeme strouhankou.V ohnivzdorne misce rozpalime zbyle maslo,platky tam naskladame a v troube za mirneho podli...
Játra po tyrolsku - Tiroler Leber
Játra po tyrolsku - Tiroler Leber Játra odblaníme, omyjeme, osušíme a prošpikujeme špalíky slaniny. Ze všech stran je opepříme a dáme na chvíli do lednice. Kořenovou zeleninu oloupeme a nahrubo nastrouháme. Cibuli nasekáme najemno. Máslo rozpustíme v hrnci, přilijeme olej a játra ze všech stra...
Divoké vepřové srdce
Divoké vepřové srdce Cibule nakrájené nadrobno osmažíme na oleji, srdce si protkneme krychličkami slaniny, osolíme a zprudka osmažíme ze všech stran. Pak zalijeme vývarem, nebo vodou, aby bylo srdce ponořeno. K němu přidáme všechnu kořenovou zeleninu nakrájenou na kolečka, celer na ...
Kuřecí játra zapečená na bramboráku - recept od maminky
Kuřecí játra zapečená na bramboráku Z brambor, vajec, česneku, cibule a koření si uděláme bramborákové těsto. Pokud je moc řídké, zahustíme strouhankou. Mouku nedáváme. Vymažeme si dukladně pekáč, máslem nebo sádlem, na dno dáme bramborákové těsto, jemně posypeme kořením adžika. Na tě...
Nejlepší recept na Jazyk na smetaně
Jazyk na smetaně Kořenovou zeleninu(mrkrv,celer,petržel)si nastrouháme na větších slzičkách, cibuli na malé kousky a dáme jí orestovat na oleji, k ní dáme nastrouhanou zeleninu a dusíme. Za chvíli přidáme koření, džem, cukr, mandle, rozinky, sůl, šťávu z citronu(ocet), zal...
Recept na Pikantní smažená krůtí játra
Pikantní smažená krůtí játra Játra si omyjeme, očistíme a osušíme. Strouhaný sýr smícháme se strouhankou. Vejce vyklepneme do misky, osolíme, opepříme, přidáme chilli papričku, chilli omáčku a vše pořádně našleháme. Játra obalíme v mouce pak ve vejcích, znova v mouce, znova ve vejc...
Vepřová játra po mexicku - recept od maminky
Vepřová játra po mexicku Do mixéru dáme papriku, cibuli, feferonky, česnek, přidáme mletou papriku, zázvor, pepř, kmín, ocet, citronovou šťávu a vše dobře promícháme. Vepřová játra nakrájíme ne plátky, lehce naklepeme a vložíme do marinády. Necháme 24 hodin uležet. Plátky vy...
Játrový řízek v jablkovém těstíčku
Játrový řízek v jablkovém těstíčku Játra nakrájíme na řízky, naklepeme a jemně opepříme,. Vejce dobře rozšleháme vidličkou a nakonec přidáme na hrubé nudličky nastrouhaná oloupaná jablka. V těstíčku řízky obalíme a smažíme na rozpáleném oleji. Zdobíme plátkem citronu....
Naložená hovězí játra s čerstvým zázvorem a žampiony
Naložená hovězí játra s čerstvým zázvorem a žampiony Uděláme si v misce hmotu na naložení-dáme několik lžic olivového oleje, rozmačkaný česnek, nastrouhaný zázvor, citronovou šťávu, papriku, sojovou omáčku, pepř a sůl, všechno promícháme. Játra si nakrájíme na plátky a vložíme do směsi, kde je necháme...
Vepřové srdce v křenové omáčce
Vepřové srdce v křenové omáčce Vepřová srdce uvaříme a nakrájíme na plátky. V kastrole rozpustíme na másle slaninu, přidáme mouku a umícháme středně hnědou jíšku. Zalijeme 1/2 l vývaru ze srdíček, přidáme koření, křen, citrón a několik minut povaříme. Potom vyndáme citron a za s...
Recept na Treščí játra po toskánsku
Treščí játra po toskánsku Tresčí játra osmahneme ná másle, zakápneme několika kapkami citrónu a odstavíme, aby se směs vychladila. Mezitím si v troubě předehřejeme cca 5 minut veku, nebo celozrnný chléb. Do směsi treščích jater vmícháme žloutky, parmazán a bylinky a směsí namaže...
Recept na Králičí játra na divoko se dvěmi druhy dipů a se zeleninovým salátem
Králičí játra na divoko se dvěmi druhy dipů a se zeleninovým salátem Játra opláchneme a namočíme na noc do mléka. Druhý den jatra osušíme, potřeme slabounce pikantní hořčicí, posypeme pepřem a potřeme kořenovou směsí, kterou jsme si připravili z nadrceného koření "nadivoko" a takto necháme ještě hodinku v chladu. Poté j...
Kořeněné vepřové srdce se sardelovou pastou a žampiony - recept od maminky
Kořeněné vepřové srdce se sardelovou pastou a žampiony Dáme vařit osolenou vodu a při začátku vaření přidáme srdce s bobkovým listem, pepřem a vaříme do měkka. Po uvaření dáme hned srdce do studené vody a vychladlé krájíme na širší proužky, necháme stát. V kastrůlku si uděláme jíšku z tuku a mouky, tu ...
Játra na kari - recept od maminky
Játra na kari Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli s česnekem. Přidáme játra a podusíme doměkka. Přidáme uvařenou rýži, sůl ,pepř, kari koření a zalijeme sojovou omáčkou. Promícháme a prohřejeme. Podáváme zdobené plátky citronu....
Srdíčko na smetaně s fazolkami a koprem
Srdíčko na smetaně s fazolkami a koprem Srdíčko a cibuli si nakrájíme na proužky. Cibuli mírně osmažíme na oleji, přidáme srdíčkové proužky a dusíme, po chvilce přidáme vodu, osolíme, opepříme a dáme česnek na plátky a dusíme dál, až je srdíčko téměř měkké dáme fazolky, nakonec poseka...
Vepřové slezinky na smetaně
Vepřové slezinky na smetaně Vepřové slezinky opláchneme, očistíme od zbytku bílé provazovité bránice a slezinu nakrájíme na centimetrové proužky. Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno a slaninu na menší kostičky. Do rozehřátého hrnce dáme na 2 minuty orestovat slaninu, přidáme cibuli...
Nejlepší recept na Pikantní vepřová srdce se zeleninovým základem a paprikovou pastou
Pikantní vepřová srdce se zeleninovým základem a paprikovou pastou Nejdříve si připravíme srdíčka. Ze srdíček odstraníme blanky, tuk a pak je důkladně propláchneme, až do chvíle, dokud nebude voda úplně čirá a pak srdíčka osušíme. Poté je pokrájíme na kousky a vložíme je rozškvařit na pokrájenou slaninku do papi...
Nalezeno: 31 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy

Pokrmy z vnitřností

Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist