RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Plíčky na smetaně (pajšl)

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Plíčky na smetaně (pajšl), recepty Plíčky na smetaně (pajšl), Plíčky, na, smetaně, (pajšl)


Recept na Plíčky na smetaně (pajšl)

Recept na Plíčky na smetaně (pajšl) je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností. K přípravě Plíčky na smetaně (pajšl) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Plíce, srdíčko, ledvinky.....(vnitřnosti) aspoň 1,5kg sůl, divoké koření cibule ...150g máslo ...150g kořenová zelenina ...200g hladká mouka ...120g mléko ...300ml citron ...1ks ocet ...4pol. lžíce cukr ...2pol. lžíce hořčice ...2-3pol. lžíce smetana12% ...200ml.

Plíčky na smetaně (pajšl)
Zvětšit obrázek

Recept na Plíčky na smetaně (pajšl)

Recept na Plíčky na smetaně (pajšl):
Očištěné plíce a vnitřnosti namočíme ve studené vodě aspoň na 1 hodinu. Já nechávám přes noc a pokud dávám ledvinku, rozkrojenou namočím do mléka v jiné misce. Pak vše dobře propereme ve vlažné vodě, dáme do hrnce, zalijeme horkou vodou, osolíme, okořeníme, přidáme část oloupané cibule a vaříme pod pokličkou do měkka. Vařené plíce a vnitřnosti vyndáme a ponoříme do studené vody. Po schlazení zbavíme zbytků, co se nám nelíbí a nakrájíme na slabé plátky. Na rozpuštěném másle zpěníme cibuli a zeleninu nakrájenou na malé kousky (můžeme nastrouhat na hrubém struhadle), zaprášíme moukou a osmahneme do růžova. Pak zeleninu zalijeme vývarem z plíček, dobře rozšleháme, přidáme mléko, necháme přejít varem. Přidáme citron nakrájený na slabé plátky, ocet, cukr, hořčici a omáčku ještě vaříme za občasného promíchání asi čtvrt hodinky. Provařenou omáčku přecedíme na nakrájené plíčky, ještě asi 10min povaříme s masem a zjemníme smetanou. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Poznámka k receptu na Plíčky na smetaně (pajšl):
K receptu nejsou žádné komentáře.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Plíčky na smetaně (pajšl), kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: mogway399
  • Datum vložení: 10.02.2015
  • Počet porcí: 10
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
  • Suroviny: Plíce, srdíčko, ledvinky.....(vnitřnosti) aspoň 1,5kg sůl, divoké koření cibule ...150g máslo ...150g kořenová zelenina ...200g hladká mouka ...120g mléko ...300ml citron ...1ks ocet ...4pol. lžíce cukr ...2pol. lžíce hořčice ...2-3pol. lžíce smetana12% ...200ml
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na plíčky na smetaně (pajšl), pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Plíčky na smetaně (pajšl) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Plíčky na smetaně (pajšl)

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist