RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Omáčky sůl

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Omáčka je hustá kapalina podávaná k jídlu nebo používaná při jeho přípravě. Omáčky se nekonzumují samostatně, dodávají totiž pokrmu aroma, vlhkost a vzhled. Latinsk

Recepty - Omáčky sůl

Omáčky - návody k vaření - online kuchařka

Omáčka je hustá kapalina podávaná k jídlu nebo používaná při jeho přípravě. Omáčky se nekonzumují samostatně, dodávají totiž pokrmu aroma, vlhkost a vzhled. Latinsky se řekne omáčka salsus (znamená osolený), z čehož je odvozeno toto slovo v mnoha jazycích, např. ve francouzštině a v angličtině. Jedna ze základních omáček je bešamel. Omáčka pro salát se nazývá dresing. Omáčka určená k namáčení se jmenuje dip. K dochucování omáček se používají dochucovadla, tekutá i další koření (Maggi, Worcestrová omáčka, sojová omáčka). V Česku jsou velmi rozšířené omáčky, které jsou hutné, obsahují maso a dávají se jako doplněk ke knedlíkům či jiné příloze.

Chlorid sodný (NaCl), známý v běžném životě pod označením kuchyňská sůl a nejčastěji prostě sůl, je chemická sloučenina, vyskytující se v přírodě v podobě nerostu halitu, známého též pod označením sůl kamenná. Je to velmi důležitá sloučenina potřebná pro životní funkce většiny organismů. Při nahřátí plamenem se sůl dá roztavit a uvolňuje přitom chlor. Chlorid sodný je důležitá surovina pro potravinářský a chemický průmysl. V potravinářství se kromě běžné úpravy potravin (a ochucení) používá při konzervaci masa nasolením.Kuchyňská sůl normálně prodávaná v běžných obchodech s potravinami bývá ze zdravotních důvodů jodizovaná – je do ní přidáno malé množství jódu ve formě jodidu draselného nebo jodičnanu draselného. Je tím zabezpečeno, že v populaci nevzniká deficit jódu, který by mohl být příčinou vleklých zdravotních poruch či nemocí – především štítné žlázy. Nadměrná konzumace soli ale škodí zdraví.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 304 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 | | ...
Štěpánská omáčka /moje/
Štěpánská omáčka /moje/ Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, kraje nařežeme, osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí obalíme v hl. mouce. Na sádle si osmažíme cibuli do růžova a maso opražíme, až se zatáhne. Mícháme, aby se moc nepřipeklo. Podlejeme vodou, ale maso musí kousek ...
Guláš z divočáka
Guláš z divočáka Předem bych chtěla říct, že nikdy nevařím podle receptu, tenhle recept jsem si vymyslela sama podle chuti. V tlakáči si rozehřejem olej s kouskem másla a nakrájíme cibuli na plátky a osmahneme, česnek taky na plátky a přihodíme do hrnce. Až bude cibulka doh...
Koprová omáčka s vepřovým masem
Koprová omáčka s vepřovým masem Do hrnce nalijeme vodu, přidáme maso a vaříme do měkka. Potom maso vybereme na talířek. Do vývaru dáme dvě kostky masoxu, smetany na vaření, kopr – dochutíme solí, pepřem, octem a cukrem—to celé povaříme. Do misky dáme dva hrnky mléka a hladkou mouku (při...
Rajská omáčka s plněnými paprikami
Rajská omáčka s plněnými paprikami Mleté maso okořeníme, přidáme najemno nakrájenou cibulku, vejce a uvařenou rýži a vše smícháme. Očistíme papriky a směsí je naplníme. Směs by měla pěkně držet, díky rýži nepotřebujeme na spojení žádnou mouku. Do kastrolu dáme rozehřát máslo neb...
Recept na Majolka® domácí super
Majolka® domácí super Vse slehat v mixeru nebo rucnim slehacem a prikapavame olej. Konzistence by mela byt husta....
Nejlepší recept na Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny)
Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny) Zvěřinu je nutné alespoň dva dny předem naložit. Maso odblaníme, prošpikujeme špekem, ze všech stran osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky, cibuli na jemno a dáme k masu. Přidáme pět kuliček nového koření, tř...
„Pečený“ Segedínský guláš - recept od maminky
„Pečený“ Segedínský guláš Do hrnce nakrájíme na kostičky vepřové maso, syrovou cibuli na větší kousky (na měsíčky), vyklopíme celou sklenici zelí, opepříme, osolíme a obarvíme mletou paprikou. Důkladně promícháme, přikryjeme poklicí a vložíme do trouby. Nejdříve pečeme na 25...
Klobásová omáčka
Klobásová omáčka Klobásy uvaříme ve vodě, potom vyndáme, necháme zchládnout a pak nakrájíme na kolečka. Do vody z klobás přidáme bujón a na kostky nakrájené brambory. Až jsou brambory uvařené, přidáme smetanu a mouku rozmíchanou ve vodě. Povaříme a přidáme nakrájené k...
Nejlepší recept na Houbová omáčka bez smetany
Houbová omáčka bez smetany V hrnci na rozehřátém másle a sádle necháme zezlátnout na kostičky nakrájenou cibuli, přimícháme rozmrazené a scezené houby, přidáme bobkový list, trošku soli, houbové koření a pepř. Restujeme dohněda, podlijeme vývarem a dusíme přikryté 30 minut, obča...
Znojemská omáčka s vepřovým masem - recept od maminky
Znojemská omáčka s vepřovým masem Cibule oloupeme a nakrájíme na drobno. Osmažíme na rozpáleném oleji společně s nadrobno nakrájenou slaninou. Když je cibule sklovitá, přidáme na kousky nakrájené maso (upředňostňuji menší kousky, které se dají sníst na jedno skousnutí bez toho, aniž by se...
Recept na Nivová omáčka
Nivová omáčka Kuřecí maso (naklepané na plátky nebo nakrájené na kostičky) osolíme a opepříme ještě zasyrova. Poté je osmažíme na mírném ohni doměka. V hrnci ohřejeme smetanu s nivou nastrouhanou na jemno. Můžeme přidat i tavený sýr a pórek....
Rajská omáčka z kořenové zeleniny
Rajská omáčka z kořenové zeleniny Nejprve si připravíme masové kuličky: mleté maso osolíme, opepříme a pečlivě promícháme s vejcem a strouhankou. Vytvoříme kuličky a pustíme se do samotné omáčky. Cibuli nakrájíme na jemno, očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na malé kousky a vše o...
Čalamáda z cukety a patizonu - mňam! - recept od maminky
Čalamáda z cukety a patizonu - mňam! Cuketu a patizon oloupeme, zbavíme jadřinců a a spolu s paprikami a cibulí nakrájíme na kostky. Cibuli osmahneme na oleji, přidáme zeleninu, česnek, omáčky a koření a dusíme doměkka, ke konci dušení přidáme kečupy, kukuřici a dochutíme. Plníme do skleniček...
Nejlepší recept na Falešný španělský ptáček
Falešný španělský ptáček Maso si naklepeme, osolíme a lehce opepříme (v Kauflandu na to kupuji hovězí kostky na guláš). Na oleji necháme zesklovatět na kostičky pokrájenou cibuli (el. sporák na č.6) a pak k ní přihodíme maso a osmahneme. Pak přihodíme plnotučnou hořčici, ještě vše...
Žampionová omáčka smetanová
Žampionová omáčka smetanová Cibuli nakrájíme najemno a mirně zpěníme na tuku. Přidáme mouku, světlá zásmažka. Zalijeme vývarem a mlékem a rozšleháme. Osolíme, provaříme, zjemníme omáčku smetanou, přidáme ocet dle chuti. Podusíme žampiony a je to....
Srdíčková smetanová omáčka - recept od maminky
Srdíčková smetanová omáčka Kuřecí srdíčka omyjeme, dáme je do hrnce s vodou, osolíme, přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř a vaříme doměkka. Já je vařila asi 25 minut v papiňáku. Cibuli si nakrájíme nadrobno, ostatní zeleninu na proužky, vše orestujeme a zalijeme vývare...
Smetanová omáčka se špenátem - recept od maminky
Smetanová omáčka se špenátem V pánvi si na oleji orestujeme na menší kousky nakrájená kuřecí prsa, aby se nám zatáhla. Chvíli restujeme a pak přidáme kukuřici, česnek, špenát a sýr. Sýr necháme roztavit a potom zalijeme smetanami. Celou omáčku vaříme dokud smetana nezhoustne. Kdo nem...
Recept na Teplý žampionový dip
Teplý žampionový dip 1) Na pánvi osmažíme co nejvíc dokřupava plátky slaniny. Osušíme od tuku a odložíme je. 2) Na 2 lžících zbylého oleje osmažíme žampiony nakrájené na menší kousky a nakrájenou cibuli. Pak přidáme česnek a asi minutu smažíme. Poté přidáme mouku, sů...
Nejlepší recept na Pepřová omáčka smetanová
Pepřová omáčka smetanová V kastrůlku si připravíme světlou jíšku, zalijeme vodou a rozmícháme. Přidáme celý sáček pepře čtyř barev, tavený sýr, osolíme a necháme zavřít. Jakmile omáčka projde varem, odstavíme ji, zjemníme smetanou a dochutíme solí....
Játrová omáčka se smetanou
Játrová omáčka se smetanou Nachystáme si cibulový základ. Játra si umeleme na strojku, nebo utřeme na prkýnku nožem. Utřené játra dáme do zeskelnatělé cibulky a přidáme koření. Sůl ne! Opražené játra zalijeme vodou a přidáme masox. Až jsou játra uvařená ( asi 30min.), zaděláme ...
1 | | ...
Nalezeno: 304 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje

Omáčky

Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist