RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Záviny, rolády skořice

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Moučníky - Záviny, rolády skořice Skořice je aromatická kůra skořicovníků, stálezelených tropických stromů. Je i léčivá, vyrábí se z ní silice, tinktury, olej. M

Recepty - Záviny, rolády skořice

Moučníky - Záviny, rolády - návody k vaření - online kuchařka

Moučníky - Záviny, rolády

Skořice je aromatická kůra skořicovníků, stálezelených tropických stromů. Je i léčivá, vyrábí se z ní silice, tinktury, olej. Má kořenně nasládlou chuť a příjemnou vůni, které jí dává zejména obsažená sloučenina cinnamaldehyd. Působí na chuť k jídlu, celkově osvěžuje a podporuje trávení. Ze skořicovníku se využívá sušená vnitřní část kůry bohatá na silice. Z listů, větví i květů se získává skořicový olej. Skořicovník nachází uplatnění v mnoha průmyslových odvětvích: v potravinářství - ve většině zemí se používá prášková skořice, která se přidává zejména do sladkých pokrmů, do pečiva a cukrářských výrobků, při zavařování ovoce. Může se však používat i skořicová kůra vcelku (např. v Indii se smaží v horkém oleji). Do masitých pokrmů se přidává skořice v asijské, latinskoamerické, arabské i španělské kuchyni. Zlepšuje trávení - štěpí tuky, zlepšuje metabolismus tuků a cukru u lidí s cukrovkou, zahřívá a stimuluje zažívací trakt, uklidňuje koliky, průjmy, nevolnosti, nadýmání, podporuje chuť k jídlu.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 91 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 | | |
Nejlepší recept na Štrůdl z tvarohu
Štrůdl z tvarohu Z Hery, tvarohu a mouky vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme do druhého dne odpočinout v ledničce. Druhý den těsto rozdělíme na 4 díly. Každý díl rozválíme do obdélníku a hlavně do tenka. Na vyválené těsto postrouháme jabl...
Recept na Habešan
Habešan Z ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne odležet. Rozdělíme na dva díly, které rozválíme jako štrůdl. Pomažeme je pořádně povidly a lehce poprášíme skořicí. Lískové ořechy necháme na 10-15min v troubě na 100°C, aby se více uvol...
Nejlepší recept na Tvarohové mini štoly s marcipánem
Tvarohové mini štoly s marcipánem Do širší mísy si dáme tvaroh, cukry, rozpuštěné máslo, strouhanou kůru a vše promícháme. Mouku si smícháme s práškem do pečiva a skořicí a vsypeme jí do tvarohové hmoty. Jako poslední přidáme drcené ořechy (drtila jsem je v hmoždíři) a na menší ko...
Recept na Štrúdl z bílého jogurtu
Štrúdl z bílého jogurtu Z mouky, ve které rozmícháme prášek do pečiva, změklého tuku, vejce, jogurtu a špetičky soli zaděláme vláčné těsto. Rozdělíme na dva stejné díly a každý rozválíme na pomoučeném vále na tenký plát cca 1/2 cm do tvaru obdélka. Prostředek plátů posyp...
Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta
Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta Mouku si prosijeme na vál a přidáme špetku soli. Z mouky si uděláme hromádku, doprostřed uděláme důlek, kam vklepneme vajíčko a dáme jogurt. Vidličkou tekuté ingredience vymícháme s troškou mouky do hustší kašičky. Na mouku nastrouháme na hrubém struhadle...
Kynuté těsto na štrůdl
Kynuté těsto na štrůdl Do mísy dáme hladkou mouku, špetku soli. Z tepleho mléka, droždí a lžíci cukru necháme vzejit kvásek. Rozpuštěné maslo přilejeme spolu s kváskem k mouce, dobře vypracujeme hladke těsto. Necháme odpočinou minimálně 5 minut, rozválíme. Na rozválené těs...
Úžasný tažený štrúdlík - recept od maminky
Úžasný tažený štrúdlík Vše zamícháme - pozor na množství vody. Je lepší vodu dolévat dle hustoty těsta. Pak dáme asi na 1 hodinu odpočinout do ledničky. Potom z těsta vyválíme 4 placky, dáme trochu strouhanky, jablka, pocukrujeme, dáme skořici a rozinky a pečeme klasicky....
Nejlepší recept na Strakonické "štrúdle"
Strakonické Do mouky přidáme nakrájený tuk a ostatní suroviny, ocet dáme do vody a vypracujeme těsto, které dáme na 1-2 hod. odpočinout, ale může být také v ledničce přes noc. Rozdělíme ho pak na 4 díly a každý vyválíme na obdélníkovou placku. Posypeme strouhankou os...
Závin ze šlehačkového těsta - recept od maminky
Závin ze šlehačkového těsta Smícháme suroviny na těsto, pokud je těsto příliš tuhé, přidáme trochu mléka a vypracujeme hladké těsto, které necháme 1/2 hodiny odpočinout. Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme na struhadle. Těsto rozdělíme na tři díly, každý díl vyválíme na plát,...
Šlehačkový závin
Šlehačkový závin Mouku, šlehačku, vejce, prášek do pečiva - smícháme, přidáme rozkrájené máslo, vypracujeme těsto. Rozdělíme na 3 ks. Z každého rozválíme plát, posypeme na másle osmahnutou strouhankou, poklademe jablky ( strouhaná, na plátky..), posypeme skořicí, vanilk...
Jablkový závin z Ivy - recept od maminky
Jablkový závin z Ivy 100% tuk (Ivu) rozpustíme, necháme vychladnout, pak zpracujeme všechny suroviny v těsto a necháme v ledničce asi hodinu. Pak těsto rozdělíme na 3 díly, každý rozválíme tence, jemně posypeme strouhankou, rozprostřeme nastrouhaná jablka (dala jsem zavařená), posy...
Zdravý vločkový štrůdl
Zdravý vločkový štrůdl Jablíčka oloupeme a nakrájíme na malé časti. Vločky smícháme s jogurtem a medem. Směs rozdělíme na 4 díly. Směs lžící klademe na plech vyložený pečícím papírem, vytvoříme dvě "placky" (tvar spodku štrůdlu). Na ně dáme jablíčka, posypeme ořechy a s...
Nepečená roláda s banánem - recept od maminky
Nepečená roláda s banánem Mouku promícháme s kakaem a skořicí a dále smícháme s rozmixovanými datlemi. Vytvoříme těsto a vyválíme tenké (asi 0,5cm) těsto ve tvaru obdélníku – zkrátka jako kdybyste chtěli dělat klasický štrůdl. Na krém rozmixujeme vše dohromady. A poklademe ho...
Maminčin jablečný štrůdl
Maminčin jablečný štrůdl Zpracované těsto z uvedených ingrediencí rozdělíme na 4 díly. Každý díl rozválíme na délku plechu a šířku cca 15 cm. Rozválený díl přeneseme pomocí válečku na plech s pečícím papírem. Postupně do středu klademe rozinky, jablka a nalámané oře...
Jablkový závin pro chlapy
Jablkový závin pro chlapy Z mouky, jogurtu a Hery zaděláme těsto, dobře jej propracujeme, rozdělíme na dvě části a dáme odpočinout do chladu. Mezitím si nastrouháme nahrubo jablka, rozpustíme si máslo na potření a poté rozválíme těsto na obdélník-zhruba. Dno těsta pečlivě potřem...
Recept na Nejlepší dřevěnický štrúdl
Nejlepší dřevěnický štrúdl Mouku, žloutek, máslo a šlehačku vypracovat v těsto a nechat odpočinout. Obvykle máslo nechám mírně změknout v mikrovlnce, aby se těsto dobře dělalo. Mezitím oloupat a nastrouhat jablka. Vyválet z těsta plát, pokrýt jablky, cukrem a skořicí, zavinout a dát p...
Recept na Jogurtový závin s tvarohem a meruňkami
Jogurtový závin s tvarohem a meruňkami Všechny suroviny na těsto zpracujeme. Vznikne krásné a vláčné těsto, které se ani při válení netrhá. Pokud se těsto příliš lepí, přidáme ještě trochu mouky. Tvarohy umícháme s cukry, pokud jsou příliš husté, přidáme trochu mléka. Těsto rozdě...
Jablečný závin - štrúdl ( nekynutý )
Jablečný závin - štrúdl ( nekynutý ) Do mouky nastrouháme tuk, přidáme vejce, špetku soli, cukr, ocet a pomocí vody vypracujeme hladké těsto a necháme aspoň hodinu odležet v chladu. Potom rozdělíme na čtyři díly, každý díl rozválíme na placku, posypeme strouhankou, naplníme nastrouhanými a vyma...
Nejlepší recept na Soukromé štrůdlíky
Soukromé štrůdlíky Mouku nasypeme na vál,přidáme špetku soli,uděláme důlek,vklepneme vejce,přidáme vodu a okolo nastrouháme tuk.Vejce s vodou promícháme vidličkou s moukou na těstíčko,a pak vše ručně zpracujeme na hladké těsto a necháme 15min.odpočívat.Mezitím si oloupáme ...
Jednoduchý štrúdlík, nejen pro Naděnku :-)
Jednoduchý štrúdlík, nejen pro Naděnku :-) Ze všech surovin zpracujeme hladké těsto a dáme ho na chvíli odpočinout pod nahřátý hrnec. Mezitím si nakrájíme jablka na slabé plátky, je to lepší, protože nepouští tolik šťávu. Těsto rozdělíme na 3 díly a z nich vyválíme obdélníkovou placku, tu p...
1 | | |
Nalezeno: 91 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
ZàVINY, ROLàDY


Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist