RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Taky pivní štrúdl

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Taky pivní štrúdl, recepty Taky pivní štrúdl, Taky, pivní, štrúdl


Recept na Taky pivní štrúdl

Recept na Taky pivní štrúdl je zařazen v kategorii moučníky - záviny, rolády. K přípravě Taky pivní štrúdl budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
(1/2 kg)500 g hladké nebo polohrubé mouky,(1/4 l) 250 ml jakéhokoliv piva, (1 kostka=1/4 kg)250 g ztuženého tuku(používáme Omega), špetka soli, 1 lžíce octa a jablka. (máme rádi do nich i švestky a jiné ovoce- třešně, meruňky, blumy apod). Osmaženou strouhanku, nebo drobenka. Rozinky a vlašské ořechy. Vanilka, skořice, cukr, tvaroh atd..

Taky pivní štrúdl
Zvětšit obrázek

Recept na Taky pivní štrúdl

Recept na Taky pivní štrúdl:
S moukou zpracujeme nastrouhaný tuk, dáme špetku soli a pivo.Přidáme lžíci octa. Vše zpracujeme v hladké těsto. Zabalíme do mikrotenu a necháme v chladu cca 0,5 hod odležet. Pak rozdělíme na dvě části. Z každě části uděláme jednu nohu tak, že vždy tradične rozválíme placku, na kterou naneseme osmaženou strouhanku a nandáme jablka (strouhaná?krájená?). My taky dáváme rozinky a na jeden drcené ořechy. Máme rádi poklást na vrch ještě jiné ovoce-Nejraději půlky švestek. Ale jde i jiné. Podle ovoce osladíme a oskořicujeme. Zase posypeme strouhankou a štrůdl přehrneme. U nás se netočí, protože máme dost rádi hodně náplně. Dáme péci do předehřáté trouby na 180-200°C a peče se asi 25 min.(Záleží na troubě, velikosti štrůdlu, náplni apod.) Po upečení potřeme máslem a pocukrujeme. My před pečením nenatíráme vajíčkem, ale můžete.

Poznámka k receptu na Taky pivní štrúdl:
Většinou pečeme 2 nohy a druhou půlku (tedy na další 2 nohy) v mikrotenu na max týden můžeme dát do chladničky. Chceme-li na delší dobu, dá se do mrazáku, ale pozor při rozmrazování. NEdávat na topení- těsto by zřídlo. Těsto lze použít i na takzvaný "SLANÝ ŠTRÚDL" Taky je dobrej. Do štrúdlu se dá dát všelico-podle fantazie.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Taky pivní štrúdl, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Vaclav Fronek (Václav Froněk)
  • Datum vložení: 08.05.2009
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Záviny, rolády
  • Suroviny: (1/2 kg)500 g hladké nebo polohrubé mouky,(1/4 l) 250 ml jakéhokoliv piva, (1 kostka=1/4 kg)250 g ztuženého tuku(používáme Omega), špetka soli, 1 lžíce octa a jablka. (máme rádi do nich i švestky a jiné ovoce- třešně, meruňky, blumy apod). Osmaženou strouhanku, nebo drobenka. Rozinky a vlašské ořechy. Vanilka, skořice, cukr, tvaroh atd.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na taky pivní štrúdl, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Taky pivní štrúdl - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Taky pivní štrúdl

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...
sušené maso - Domácí sušené maso - Jerky
Vložil: Audri
2019-03-30 13:52:16

Já tedy sušené maso zbožňuji. Dost často si ho ve své sušičce yden sušíme. Je to lahodné a chutná i dětem. :) ...
Hovězí líčka - Konfitovaná hovězí líčka
Vložil: Vendula
2019-01-19 22:15:16

Ahoj, recept je moc dobrý, zrovna dnes jsme je měli na oběd. Zbylo i na večeři a manžel si je moc chválil. Ještě znám jeden odzkoušený recept https://erecepty.eu/hovezi-licka-smetane/ podle kterého hovězí líčka na smetaně vaří moje mamka. Má už recept pěkn...
Výborné Domácí peciválky - Peciválky
Vložil: Eva
2018-12-26 15:27:42

Díky za tip :) Já mám recept od mamky, která ho už dělala jako malá holka. Je to tento postup https://erecepty.eu/pecivalky/ který mám také osvědčený. Některé recepty jsem dělala a nebylo to ono, peciválky byli tvrdší než tyto. Doporučuji zkusit. ...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist