RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Mleté maso olivový olej

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Na mleté maso klade legislativa jasné požadavky. Pokud do něj výrobce přidá mimo malého množství soli ještě další ingredience nebo přídatné látky, už jde o polotovar

Recepty - Mleté maso olivový olej

Mleté maso - návody k vaření - online kuchařka

Na mleté maso klade legislativa jasné požadavky. Pokud do něj výrobce přidá mimo malého množství soli ještě další ingredience nebo přídatné látky, už jde o polotovar. Spotřebitel by měl být na přídatné látky v mase upozorněn skrze etiketu. Mlýnek na maso nebo též masomlýnek či masořezačka, je stroj používaný především k rozemletí vepřového, hovězího, či jiného druhu masa. I když je mlýnek na maso určen především pro mletí masa, jeho použití je mnohem širší. Běžně se mlýnky používají např. i na mletí sýrů, zeleniny, máku a k přípravě strouhanky. Základem sekané je mleté maso, které může bývá zpravidla mixem různých druhů mas, např. vepřového, hovězího, králíčího atd. Klobása je uzenina z mletého masa, tvrdá, pikantní, kořeněná a trvanlivá.

Olivový olej je olej získaný z oliv (Olea europaea) lisováním či jinými mechanickými postupy. Je používán především při výrobě pokrmů, v kosmetickém a farmaceutickém průmyslu. Olivový olej je typickou součástí středomořské kuchyně. Konzumace olivového oleje je považována za zdraví prospěšnou, protože obsahuje mono-nenasycené mastné kyseliny a vitamin E. Olivové oleje se obecně dělí na panenské, rafinované a směsi obou skupin. Panenské oleje – jsou lisované přímo z celých plodů za studena (do 50 °C). Rafinované oleje – je lisován za vysokých teplot a tlaků. Produkt bývá následně chemicky upraven. Olivový olej získaný smícháním rafinovaného olivového oleje a panenského olivového oleje, jiného než lampantového, s volnou kyselostí méně než 1,5 g na 100 g včetně. Olej z pokrutin – Olej získaný smícháním rafinovaného olivového oleje z pokrutin a panenského olivového oleje, jiného než lampantovaného, s obsahem volných kyselin méně než 1,5 g na 100 g včetně. Olivový olej pomáhá snižovat riziko vzniku závažných kardiovaskulárních chorob, tedy onemocnění srdce. Obsahuje antioxidanty a vitamíny (např. skupiny A, D, E a K). Pomáhá snižovat hladinu tzv. špatného cholesterolu, podporuje trávení, absorpci vápníku a zpomaluje stárnutí. Prospívá pleti i vlasům.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 37 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
Barackova pochoutka - recept od maminky
Barackova pochoutka Na olivovém oleji zpěníme rozkrájenou cibuli, česnek a zelený pepř. Přidáme hovězí nebo krůtí mleté maso, chilli, sůl, pepř, kmín, oregano, kurkumu, bazalku, červený vinný ocet a loupaná rajčata. Necháme povařit, dokud rajčata nepustí šťávu. Nakonec p...
Cuketa plněná masem s hermelínem a tvarůžkama
Cuketa plněná masem s hermelínem a tvarůžkama Cuketu opláchneme, rozpůlíme a vydlabeme středy. Pak si v misce smícháme mleté maso s kořením, trochu soli(sýry i koření je slané!), vajíčko, cibulku nakrájenou na drobno, česnek nakrájený na plátky, nasekanou pažitku a nakrájené rajče na kostičky, pórek...
Mleté maso s cuketou - recept od maminky
Mleté maso s cuketou Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme maso a zprudka orestujeme. Až maso změní barvu přidáme sůl, pepř, bazalku a konzervu rajčat. Dusíme, ochutnáváme a při tom nakrájíme cukety na kolečka nebo podélně asi sílu 1 cm. Vhodný pekáček vymáz...
Masové knedlíčky v houbové omáčce - recept od maminky
Masové knedlíčky v houbové omáčce 1. Z uvedených surovin vymícháme masovou směs a vytvarujeme knedlíčky (v průměru asi 4cm). Na rozpuštěném másle+olivovém oleji opečeme knedlíčky ze všech stran (trvá to 4-5 minut). Vyndáme okapat a udržujeme v teple. 2. Na oliv.oleji osmažíme dozlatova cibu...
Recept na Zapečená dobrota z mletého masa
Zapečená dobrota z mletého masa Mleté maso dáme do mísy, osolíme ho, opepříme, nastrouháme k němu salátovou okurku, přidáme rozmačkaný česnek a zasypeme kořením kari,kopr,tymián,bazalka, dáme kečup(rajský protlak) a všechno promícháme, necháme odpočívat. Zatím co maso odpočívá nak...
Nejlepší recept na Domácí burgery s barevnými hranolkami
Domácí burgery s barevnými hranolkami Suroviny na bulky dát do pekárny - program těsto. Z vykynutého těsta udělat 8 bulek (spíš placatější). Zapnout troubu. Bulky nechat na plechu s peč. papírem pod utěrkou kynout (15 - 30 minut). Pak dát do předehřáté trouby a péct naplno 15 minut, troubu vypn...
Shushbarak - masove tasticky v jogurtu
Shushbarak - masove tasticky v jogurtu Na olivovem oleji nechame zesklovatet nadrobno nakrajenou cibuli, pridame mlete nove koreni, lehce osmahneme (nechame provonet). Pridame mlete maso, sul, pepr a cca 10 minut restujeme. Nakonec vmichame skorici a oprazene piniove orisky. Smes nechame vychladnout. Z prosate mouk...
Marocká kuchyně - PLNĚNÉ PAPRIKY videorecept - recept od maminky
Marocká kuchyně - PLNĚNÉ PAPRIKY videorecept Kápie podélně nakrojte 2cm pod stopkou, tak abyste z nich mohli vyndat jádro, ale vrchní část přesto zůstala trochu přichycená. Také lze papriky přepůlit. Nasekejte cibule nejlépe v minisekáčku (oddělte je). Nožem nasekejte koriandr (oddělte jej). Na talířek...
Mleté maso zapečené v omeletě se sýrem - recept od maminky
Mleté maso zapečené v omeletě se sýrem Na olivovém oleji si orestujeme na plátky žampiony, přidáme mleté maso, trochu olivového oleje, ale ne moc, aby směs nebyla mastná a asi 20 minut dusíme. Přidáme sůl, pepř,kmín, nadrobno nakrájenou jarní cibulku, hrášek, kečup, česnek a dle chuti worcester a...
Nejlepší recept na Paprikové lusky plněné mletým masem a cizrnou
Paprikové lusky plněné mletým masem a cizrnou Cizrnu namočíme den předem a poté ji uvaříme doměkka a scedíme. Do hmoždíře dáme nasekaný česnek, římský kmín, koriandr sušený i čerstvý a chilli papričky. Vše utřeme na pastu. V pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a orestujeme nadrobno nakrá...
Špagety s domácí omáčkou
Špagety s domácí omáčkou Do hluboké pánve dáme na trošku olivového oleje, cibuli si nasekame nadrobno a vhodime do pánve, opražíme, poté vložíme mletého maso a prolisované stroužky česneku, pražíme dokud nám maso trošku nezhnědne a nerozpadne se. Pak vlijeme protlaky, vsypeme suše...
Plněné papriky s houbami na smetaně
Plněné papriky s houbami na smetaně Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme vejce, je-li potřeba trochu strouhanky a lístky bazalky. U paprik odřízneme vršek, vyjmeme jadřinec, naplníme je připraveným masem, dáme je do pekáčku, který jsme vymazali olejem a dáme je vyhřáté trouby péct cca 40 mi...
"Francouzské" masové bochánky na cuketové směsi
Směs na francouzské brambory promícháme s jedním vajíčkem a jednou či dvěma lžícemi mléka. Necháme odstát a znovu promícháme, až se vytvoří kompaktní směs. Přimícháme zelenou cibulku, kterou jsme nakrájeli na velice tenoučká kolečka. Vše smícháme ...
Masove kulicky se zeleninou a vejcem
Masove kulicky se zeleninou a vejcem Vsechny suroviny na masove kulicky dame do misy a radne promichame, prohneteme. Ze vznikle smesi rukama tvorime kulicky. Ve vetsi panvi s vyssim okrajem rozehrejeme trochu olivoveho oleje a lzici masla. Vlozime kulicky a opeceme je do zlatova. Pridame pokrajenou cibuli a k...
Nejlepší recept na Kuličky z mletého masa v pikantní omáčce
Kuličky z mletého masa v pikantní omáčce Toustový chléb natrháme na kousky a namočíme do mléka, pak vymačkáme, přidáme k masu, osolíme, okořeníme, přidáme mouku a důkladně promícháme. Podle potřeby můžeme přidat trochu strouhanky. Z hmoty děláme malé kuličky, které osmažíme na oleji a pak d...
Kapustové závitky na marocký způsob
Kapustové závitky na marocký způsob Z peknej hlávky kelu oddelíme asi 10 vrchných listov, zvyšok hlávky rozpolíme a vyberieme hlúbik. Všetko dáme na 3 minúty blanšírovať do veľkého hrnca s osolenou vriacou vodou. Potom scedíme a hneď vložíme do studenej vody, aby kel nestratil farbu. Medzitým si...
Nejlepší recept na Hovězí krokety na sladkokyselo
Hovězí krokety na sladkokyselo Smícháme mleté hovězí maso s vejcem, solí a pepřem, řádně rukama prohněteme a uděláme krokety - mělo bych jich být 8 - 9. Krokety naskládáme do zapékací nádoby a za častého obracení pečeme asi 15 minut dozlatova v předem vyhřáté troubě na 180°C. Me...
Recept na Cannelloni plněné mletým masem
Cannelloni plněné mletým masem Rozpálíme si olej a přidáme najemno nakrájenou cibuli. Počkáme až zesklovatí a přidáme mleté maso. Osmahneme ze všech stran, osolíme, opepříme a přidáme oregáno. Poté si připravíme rajčata následujícím způsobem - z obou plechovek vyndáme rajčata a zby...
Nejlepší recept na Masové koule na opečené zelenině s bramborovo-sýrovými kopečky
Masové koule na opečené zelenině s bramborovo-sýrovými kopečky Mleté maso okořeníme, přidáme vajíčko, hořčici, strouhanku a vejce a hmotu propracujeme. Ze směsi vytvarujeme koule o průměru 5cm, které poklademe na plech s pečicím papírem, zakápneme olejem a dáme péct do trouby na 200°C cca 30min. Zeleninu nakrájíme na...
Nejlepší recept na Zapečené brambory s mletým masem
Zapečené brambory s mletým masem 1. Brambory nakrájíme na kolečka silná asi 5 mm, sýr nastrouháme na jemném struhadle. 2. Masovou směs připravíme tak, že cibuli nakrájíme na hrubší kostičky a na oleji ji orestujeme dosklovata, přidáme osolené a opepřené maso a opečeme, zalijeme vínem a ...
Nalezeno: 37 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky

Mleté maso

Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist