|
Recepty -
Mleté maso bůčekMleté maso - návody k vaření - online kuchařka
| Na mleté maso klade legislativa jasné požadavky. Pokud do něj výrobce přidá mimo malého množství soli ještě další ingredience nebo přídatné látky, už jde o polotovar. Spotřebitel by měl být na přídatné látky v mase upozorněn skrze etiketu. Mlýnek na maso nebo též masomlýnek či masořezačka, je stroj používaný především k rozemletí vepřového, hovězího, či jiného druhu masa. I když je mlýnek na maso určen především pro mletí masa, jeho použití je mnohem širší. Běžně se mlýnky používají např. i na mletí sýrů, zeleniny, máku a k přípravě strouhanky. Základem sekané je mleté maso, které může bývá zpravidla mixem různých druhů mas, např. vepřového, hovězího, králíčího atd. Klobása je uzenina z mletého masa, tvrdá, pikantní, kořeněná a trvanlivá.
Bok je část čtvrtě jatečně opracované půlky jatečného skotu, telat, jehňat, ovcí, prasat i koní. U prasat se nazývá též bůček, u telat, ovcí a jehňat se označuje jako pupek. U dospělého skotu se dále dělí na bok s kostmi a bok bez kostí. U prasat tvoří podklad boku hrudní části všech žeber, žeberní chrupavky a hrudní kost. Vepřový bok s kostí je možno i vykostit způsobem "na žebírko", při kterém jsou žebra odřezána na prodávána zvlášť. Bok je obecně méně kvalitní maso, hodí se na pečení, nadívání, uzení, vaření a dušení. Je také surovinou pro některé masné výrobky, jako je anglická slanina. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 11 receptů | Zobrazuji: 1-11 receptů | |
Klobásníky |
|
Vykostěný bůček bez kůže nakrájím na plátky max. 1 cm silné, přidám ingredience (bez vajíčka, solamylu a strouhanky) a vše důkladně promíchávám rukama cca 5 minut, aby se voda i koření s masem spojily, maso by mělo být "mazlavé". Utlačím v míse a nech...
|
|
|
Nejlepší recept na Čufty |
|
Opracované maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, nastrouhaný česnek, mletou papriku, šlehačku, důkladně promícháme a necháme v ledničce do druhého dne odležet. Odleželé maso pomeleme, přidáme najemno nakrájenou cibuli...
|
|
|
Zapečené mleté maso s květákem - recept od maminky |
|
Na oleji mírně osmahneme cibuli, přidáme maso, sůl, pepř a restujeme zhruba 10-15 minut. Pak do masa přidáme 5 lžic strouhanky. Pekáček vymastíme, vysypeme zbylou strouhankou, dáme polovinu masa, na to rozprostřeme uvařený a na růžičky rozebraný květák a na ...
|
|
|
Jarní závitky nem rán (orig. vietnam) |
|
Houby přibližně na půl hodiny namočte, mezitím nadrobno nakrájejte cibulku, nastrouhejte zeleninu a spařte rýžové nudle a trochu je pokrájejte. Vše dejte do misky, přidejte posekané houby, mleté maso, trochu sojové omáčky, sůl, pepř dle chuti ještě 1 celé...
|
|
|
|
Recept na Sekaná z trojího masa |
|
Den předem si umeleme maso, kdo si koupí mleté, tak přikoupí kuřecí sekanou. Nebo lze také ovařit kuřecí křídla, obrat je a to maso tam přimeleme, kdo chce, vykostí kuřecí stehna, vyjde to laciněji, než kupovat vykostěná. Nebo lze to kuřecí maso pokrájet n...
|
|
|
Masové kuličky v bramborových hnízdech |
|
Očistěné maso nakrájíme na plátky, přidáme koření, koňak, důkladně promícháme, necháme ½ hodiny odpočinout a pomeleme. Přidáme vajíčko, promícháme a pokud je směs řídká, zahustíme strouhankou. Necháme další ½ hodinu odpočinout. Oloupané bramb...
|
|
|
Nejlepší recept na Jazyk v sekané, pečené v síťce |
|
Hovězí jazyk uvaříme do měkka v mírně osolené vodě (nebo doměkka uvaříme vepřové jazyky v osolené vodě s přebytkem divokého koření). Po bleskovém ochlazení pod studenou vodou je sloupneme od kořene ke špičce. Síťku namočíme do vlažné vody. Nakráj...
|
|
|
Recept na Kladenské masové kapie ve smetanovo-rajské omáčce |
|
Maso umeleme, smícháme s nasekanými bylinkami, vejcem kořením. Dáme na chvíli do lednice odležet. Kapie podélně rozpůlíme, odstraníme semeníky a naplníme masovou směsí. Překryjeme plátkem kladenské pečeně. Pekáč lehce vymažeme olivovým olejem a nasklád...
|
|
|
Šunka chudých |
|
Vepřový bůček umeleme, na kousky nakrájíme kabanos a uvařená vejce. Smícháme a přidáme syrová vejce, sůl, majoránku, pepř a rozetřelý česnek. Dobře promícháme, naplníme do tlačenkového střeva a vaříme po každé straně 45 minut. Po vychladnutí kráj...
|
|
|
Výborné plněné papričky - recept od maminky |
|
Papriky si očistíme, umyjeme a nahoře vykrojíme stopku, vyndáme jádra a omyjeme. Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme vejce a uvařenou rýži. Vše dobře promícháme a směsí plníme papriky. Pak už dáme jenom péct na 180°C po dobu asi tak 45 minut. ...
|
|
| |
| Nalezeno: 11 receptů | Zobrazuji: 1-11 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... podlesníky. - Valašské podlesníky Vložil: koždoň Jiří 2019-09-14 14:02:56
U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet.... Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát Vložil: Isa 2019-08-17 18:35:37
... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských... |
|