RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Zapečené mleté maso s květákem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Zapečené mleté maso s květákem, recepty Zapečené mleté maso s květákem, Zapečené, mleté, maso, květákem


Recept na Zapečené mleté maso s květákem

Recept na Zapečené mleté maso s květákem je zařazen v kategorii mleté maso. K přípravě Zapečené mleté maso s květákem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 kg hrubě mletého masa - mix vepřové + hovězí, nebo jen vepřové - plec, libovější bůček, 2 cibule, olej, sůl, pepř, 3 vejce, 1 kelímek 12% sladké smetany - možno dát méně nebo použít jen mléko, 1 dl mléka, 6 lžic strouhanky, 1/2 - 1 menší květák.

Zapečené mleté maso s květákem
Zvětšit obrázek

Recept na Zapečené mleté maso s květákem

Recept na Zapečené mleté maso s květákem:
Na oleji mírně osmahneme cibuli, přidáme maso, sůl, pepř a restujeme zhruba 10-15 minut. Pak do masa přidáme 5 lžic strouhanky. Pekáček vymastíme, vysypeme zbylou strouhankou, dáme polovinu masa, na to rozprostřeme uvařený a na růžičky rozebraný květák a na to dáme druhou polovinou masa. Pekáček přiklopíme - nebo dáme alobal a v troubě zapečeme. Po zapečení zalijeme smetanou s mlékem a rozšlehanými vajíčky, trochou solí a pepřem. Dopečeme, ke konci odkryjeme. Před dopečením můžeme posypat strouhaným sýrem. Chutná teplé s bramborem i studené s chlebem.

Poznámka k receptu na Zapečené mleté maso s květákem:
Tohle je první recept, který jsem se rozhodla poupravit. Dá se postupovat, jak je uvedeno výše, ale spíš doporučuji maso orestovat na cibulce, nechat trochu zchladnout a přidat hned všechno na začátku, tj. vejce, strouhanku, smetanu, mléko, sůl, pepř, zamíchat a ve vymaštěném pekáčku proložit květákem. Vyzkoušela jsem a výsledek se mi zdá lepší.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapečené mleté maso s květákem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Merylas
  • Datum vložení: 31.10.2008
  • Počet porcí: zhruba 60 ks
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Mleté maso
  • Suroviny: 1 kg hrubě mletého masa - mix vepřové + hovězí, nebo jen vepřové - plec, libovější bůček, 2 cibule, olej, sůl, pepř, 3 vejce, 1 kelímek 12% sladké smetany - možno dát méně nebo použít jen mléko, 1 dl mléka, 6 lžic strouhanky, 1/2 - 1 menší květák
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapečené mleté maso s květákem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapečené mleté maso s květákem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapečené mleté maso s květákem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist