RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Cukroví čokoláda

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Cukroví je obecné označení pro potravinu sladké chuti, která obsahuje cukr nebo umělé sladidlo. Za cukrovinky může považovat například žvýkačky, čokoládu nebo bonbón

Recepty - Cukroví čokoláda

Cukroví - návody k vaření - online kuchařka

Cukroví je obecné označení pro potravinu sladké chuti, která obsahuje cukr nebo umělé sladidlo. Za cukrovinky může považovat například žvýkačky, čokoládu nebo bonbóny. Jsou oblíbené zvláště mezi dětmi. Cukrovinky jsou vyráběny buďto průmyslově nebo mohou být připravovány i manuálně v cukrárnách či pekárnách, řemeslo zabývající se výrobou cukrovinek se nazývá cukrářství. Příbuzným oborem je pak pekařství, kdy zejména některé druhy sladkého pečiva a cukroví lze také považovat za specifický druh cukrovinek. Cukrovinky jsou používány především v době státních svátků, především Velikonoc v podobě čokolád ve tvaru vajíčka nebo zajíčka. Také jako dárky k narozinám v podobě bonboniér apod.

Čokoláda je obvyklá součást nejrůznějších druhů sladkostí a patří bezesporu k nejpopulárnějším na světě. Slovo čokoláda má původ v aztéckém výrazu xocolātl, jenž má stejný význam. Čokoláda se vyrábí z kvašených, pražených a mletých zrnek tropického kakaového stromu Theobroma cacao. Zrna pocházejí z kakaových tobolek – bobů. Výsledný produkt je známý jako čokoláda (intenzivně ochucená hořká potravina – to je definice čokolády v mnoha slovnících). Tento produkt je definován v mnoha zemích jako kakao. V americkém čokoládovém průmyslu je kakao definováno jako sušina kakaových zrn, kakaové máslo je definováno jako tuková složka, a čokoláda je kombinací sušiny a tuku. Tato směs je obvykle oslazena cukrem a jinými přísadami a zpracována do čokoládových tabulek (jejichž jádro se též označuje jako čokoláda), nebo do nápoje (zvaného kakao nebo horká čokoláda). Výroba čokolády je založena na surovinách, které tvoří kakao, a to kakaový prášek, kakaová hmota a kakaová pokrutina. Dále je to tuk, cukr nebo sladidla a další přísady. Tyto přísady se pečlivě promíchají v míchacím stroji. Čokoláda je velmi populární pochutina a je dostupná v mnoha typech. Různé formy a chutě čokolády se vyrábějí obměňováním množství přísad. Neslazená čokoláda Čistý čokoládový nápoj, též znám jako hořká nebo čokoláda na vaření. Je to nesmíšená čokoláda: mletá pražená čokoládová zrna bez přísad dávají silnou, hlubokou čokoládovou chuť do všech sladkostí, do kterých jsou přidána. I s přidaným cukrem jsou používané jako základ vrstvových dortů, koláčků, cukroví, keksů atd.Tmavá čokoláda Čokoláda bez mléka jako přísady, někdy zvaná jako prostá čokoláda. V USA se oficiálně nazývá sladká čokoláda a vyžaduje 15% koncentraci čokoládového moku. Evropské normy specifikují minimálně 35 % kakaové sušiny.Couverture Termín používaný pro čokolády obsahující mnoho kakaového másla nejvyšší kvality. Populární druh čokolády Couverture používaný profesionálními cukráři a často prodáván v gurmánských a speciálních potravinových obchodech obsahuje ingredienty: Valrhona, Lindt, Coco Barry a Esprit des Alpes. Tyto čokolády obsahují vysoké procento čokoládového moku (někdy víc než 70 %) právě jako kakaové máslo, aspoň 32–39 %, jsou velmi tekuté po rozpuštění a mají výbornou chuť.Mléčná čokoláda Čokoláda s přídavkem kondenzovaného nebo sušeného mléka. Evropské normy specifikují minimálně 25 % kakaové sušiny.Bílá čokoláda Cukrářský výrobek založený na kakaovém másle bez pevných kakaových složek.Ledová čokoláda Čokoláda obsahující nerafinovaný kokosový tuk, který se rozpouští již při teplotě 20–23 °C, čímž v ústech způsobuje chladivý efekt. Ledová čokoláda by neměla být uchovávána v ledničce, protože pak se chladivý efekt v ústech nedostaví.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 137 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 | | ...
Košíčky plněné ořechovou náplní
Košíčky plněné ořechovou náplní Ze surovin na těsto uděláme hladké těsto, naplníme košíčky a pečeme asi tak na 180stupňů do zlatova. Náplň: Mléko a cukr se svaří, přidají se piškoty nadrcené nahrubo, nasekané ořechy a rumová tresť (nebo rum). Vznikne hustší kaše. Necháme to vychl...
Košíčky tofifé
Košíčky tofifé Do kastrůlku nalejeme šlehačku, přidáme cukr, med, máslo a vaříme tak dlouho (min. 30 min), až má hmota světlehnědou barvu a zhoustne (odpaří se). Po vychladnutí ještě o poznání víc zhoustne. Pak můžeme tvarovat kuličky, které plníme praženým lískovým...
Nejlepší recept na Kávová zrna marcipánová
Kávová zrna marcipánová Suroviny na marcipán smíchat a vytvořit měkčí těsto. Náplň také smíchat a nechat v lednici ztuhnout. Z marcipánu jsem si vykrájela formičkou oválky, do dřevěné formičky vystlanou potravinářskou fólii jsem vložila oválek, přidala váleček náplně, přikl...
Nejlepší recept na Košíčky Izidor
Košíčky Izidor Vypracujeme hladké těsto a necháme v chladničce odležet. Plníme malé formičky na košíčky, formičky nevymazáváme. Do upečených vychladlých košíčků dáme trochu rybízové marmelády a malou kuličku náplně, kterou jsme připravili z ořechů, cukrů a rum...
Recept na Ořechové nepečené trubičky
Ořechové nepečené trubičky Ořechy, cukr, kakao, piškoty a vejce pořádně proděláme. Těsto rozválíme na igelitu, nebo na vále posypaném moučkovým cukrem, na sílu asi půl centimetru. Nakrájíme na malé čtverečky a natáčíme na malé plechové trubičky. Necháme zaschnout do druhého d...
Čarodějnické prsty - recept od maminky
Čarodějnické prsty Troubu předehřejte na 175 stupňů. Všechny přísady dejte do mísy a promíchejte, až získáte hrudky. Vysypte na vál a dlouhými pohyby od těla ven hněťte po trochách do spojení k vláčnému těstu. Nechte vychladit 30 minut v lednici. Vytvarujte 12 malých vál...
Čokoládové vosí úly - recept od maminky
Čokoládové vosí úly Piškoty rozválíme válečkem, přidáme moučkový cukr, změklé máslo, kakao a mléko a vše důkladně propracujeme. Z těsta za pomoci tvořítka vytvoříme úly s otvorem pro náplň. Náplň: dva bílky svaříme na nízkém plameni spolu s moučkovým cukrem do husta...
Slepované kokosky
Slepované kokosky Upečeme si linecké těsto - kolečka. Na kokosky všechny suroviny smícháme, tvoříme lžičkou malé hromádky. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200° dorůžova. necháme je vychladnout. Na linecké kolečko dáme lžičkou, nebo zdobícím sáčkem doprostřed "kapk...
Plněné čokoládové pralinky
Plněné čokoládové pralinky Čistou a suchou silikonovou formu na pralinky necháme v chladničce vychladit, mezitím si v kastrůlku ve vodní lázni pozvolna rozpustíme čokoládu. Tu si nalámeme na menší kousky a mícháme. Čokoládu zbytečně dlouho nezahříváme na vysokou teplotu, jen do té do...
Octové kroužky
Octové kroužky těsto: ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout. Na vále vykrajujeme kolečka se středem, která klademe na plech vyložený pečícím papírem a ve středně vyhřáté troubě upečeme. Já peču na 150 stupňů asi 10-15 minut....
Kornoutky z oplatek
Kornoutky z oplatek Oplatky nakrájíme na čtverce 5x5cm a nad párou z nich stočíme kornoutky.( Stáčíme rychle přes prst, nahřáváme max. po 4 kusech, už po 10-15 vteřinách jsou ohebné. Nesmí se zase moc přepařit, aby nebyly mokré, protože ty jsou pak po uschnutí tvrdé.) Hotov...
Medové dortíčky s piškotem - recept od maminky
Medové dortíčky s piškotem Ze všech surovin vypracujeme těsto a necháme v lednici odpočinout, nejlépe do druhého dne. Na krém uvaříme puding s vanilkou a necháme vychladnout, pak ušleháme máslo s cukrem a postupně zašleháváme vychladlý puding. Z těsta vyválíme plát a vykrajujeme kol...
Ischlské chlebíčky - recept od maminky
Ischlské chlebíčky Heru utřeme s cukrem krupicí a postupně přidáváme mouku, kakao, jeden vanilkový cukr, skořici a 40 g namletých ořechů. Rukama uhněteme těsto, které má konzistenci plastelíny. Těsto necháme přes noc uležet v lednici. Z moučkového cukru, žloutků, jednoho van...
Nejlepší recept na Šohajky II
Šohajky II Čokoládu rozpustíme a smícháme s ostatními surovinami ve vodní lázni. Ořechovou náplň jen smícháme. Plníme do papírových košíčků. Dáme trochu čokolády, doprostřed nápň a zbytek zalejeme čokoládou....
Recept na Stříkané linecké tyčinky
Stříkané linecké tyčinky Šleháme máslo a sádlo s moučkovým a vanilkovým cukrem, přidáme žloutky a do vyšlehaného přidat nahřátou! mouku ( mouka musí být opravdu nahřátá, jinak vám to nepůjde protlačit- dávám nahřát do mikrovlnky a nebojte se toho čím teplejší tím lepší)....
Vaflové pečivo - cukroví
Vaflové pečivo - cukroví Všechny přísady zpracujeme v těsto a necháme 1 hodinu odležet. Pak stříkáme trubičkou na plech. Po upečení máčíme v čokoládě....
Rohlíčky "Ar-Raschid" - recept od maminky
Rohlíčky Z odleželého lineckého těsta vyválíme plát asi 2mm silný a vykrajujeme z něj rohlíčky nebo i jiné tvary. Upečeme dorůžova a necháme vystydnout. Na krém vyšleháme máslo, přidáme arašídovou pomazánku (množství podle chuti, pomazánka je dost sladká) a ...
Mocca zrna
Mocca zrna Vypracujeme těsto, vykrajujeme kávová zrna, pečeme na 180 stupňů. Slepujeme kávovým krémem a polejeme kávovou polevou. Na zaschlou polevu pomocí sáčku napíšeme nápis "Mocca"!...
Kolečka s punčovou náplní
Kolečka s punčovou náplní Zpracujeme těsto a necháme odležet v chladu. Pak vyvalíme, vykrajujeme kolečka a upečeme. Všechny ingredience na punčovou hmotu vložíme do kastrólu, smícháme a zahříváme za stálého míchání až se hmota spojí. Podle potřeby si upravíme hustotu a dochutím...
Kakaové košíčky
Kakaové košíčky Těsto: ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, necháme odpočinout, pak kousky vtlačujeme do suchých formiček na košíčky a pečeme na 180 stupních zhruba 15 minut. Necháme chviličku vychladnout a vyklopíme. Vychladlé plníme náplní, polijeme čokoládou a oz...
1 | | ...
Nalezeno: 137 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla

Cukroví
 → Nepečené
 → Ostatní
 → Pečené
 → Plněné

Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist