RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Čokoládová očka

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Čokoládová očka, recepty Čokoládová očka, Čokoládová, očka


Recept na Čokoládová očka

Recept na Čokoládová očka je zařazen v kategorii cukroví - pečené. K přípravě Čokoládová očka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Ingredience: Hladká mouka 2 hrnek Kakao 1 hrnek Sůl 1 lžička Máslo pokojové teploty 226 g Moučkový cukr 1 hrnek Žloutek velké 2 ks Šlehačka nebo smetana na vaření 2 lžíce Vanilkový extrakt 2 lžička Na obalení Cukr krystal Bílek Mleté ořechy Náplň: Med Šlehačka Vanilkový lusk Čokoláda na vaření Máslo.

Čokoládová očka
Zvětšit obrázek

Recept na Čokoládová očka

Recept na Čokoládová očka:
Mouku smícháme s kakaem a solí. Ušleháme máslo a cukr, přidáme žloutky, smetanu a extrakt vanilky. Řádně prošleháme a postupně přidáváme mouku smíchanou s kakaem a solí. Těsto necháme cca 1 hod v chladničce odpočinout. Z těsta vytvoříme kuličky / velikost o něco větší než lískový ořech- cca 2,5 cm/ , obalíme v cukru krystal a klademe na pečící papíry na plech. Dáváme je dál od sebe, pečením lehce nabydou. Do každé kuličky uděláme koncem vařečky jamku. Pečeme na 180 stupňů 10 minut, né déle popraskaly by. Necháme vychladit a pak přesuneme z papíru. Obalovat můžeme místo v cukru také v prošlehaném bílku a pak obalit v mletých oříšcích. Po upečení důlky naplníme čokoládovým krémem, zdobicím pytlíkem s úzkou násadou nebo ustřiženým růžkem mikrotenového sáčku. POZNÁMKA: kakaa dejte 1 hrnek a 1 polévkovou lžíci cukru dejte 1 hrnek a 1/3 HRNEK = 250 ML Náplň: 1/3 hrnku medu, 1/3 hrnku šlehačky, 1/2 lusku vanilky, 113 g čokolády na vaření, 28 g másla Zahřejeme šlehačku, med, vanilkový lusk až k varu. Mícháme dokud se směs nespojí. Odstraníme vanilku. Čokoládu nasekáme na malé kousky a přelijeme horkou směsí. Vše dobře promícháme a přidáme máslo pokojové teploty. Ještě chvíli prošleháme a necháme ochladit na požadovanou hustotu, pak plníme úzkou zdobičkou nebo pomocí ustřiženého růžku mikrotenového sáčku. Plnit můžeme i pařížským hustým krémem nebo vaším oblíbeným, nebo i nutelou smíchanou a prošlehanou s kouskem másla a troškou rumu. cca 90 kuliček

Poznámka k receptu na Čokoládová očka:
Zdroj: Zita Matějková, www.recepty.cz

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Čokoládová očka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: wolverin
  • Datum vložení: 13.12.2013
  • Počet porcí: cca 90 kuliček
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Cukroví - Pečené
  • Suroviny: Ingredience: Hladká mouka 2 hrnek Kakao 1 hrnek Sůl 1 lžička Máslo pokojové teploty 226 g Moučkový cukr 1 hrnek Žloutek velké 2 ks Šlehačka nebo smetana na vaření 2 lžíce Vanilkový extrakt 2 lžička Na obalení Cukr krystal Bílek Mleté ořechy Náplň: Med Šlehačka Vanilkový lusk Čokoláda na vaření Máslo
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Čokoládová očka, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Čokoládová očka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Čokoládová očka

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist